В първите дни на новия месец магията от вселената на Хари Потър оживява с дългоочакваното издание на петата книга с илюстрациите на Джим Кей и Нийл Пакър! ТикТок сензацията Елена Армас ни радва с нов роман, потапяме се в свят на великолепие с финала на трилогията „Кралски коне“ и за разкош нажежаваме страстите с нова доза „Порочни истории“! 

И ние като писателката Луси Монтгомъри сме щастливи, че живеем в свят, в който има октомври! В този пъстър месец, в който есента пристъпя с цялото си великолепие, си е направо срамно да не почетем хубава книга. Стопляме душата с четири нови великолепни четива.

 

Илюстрованото издание „Хари Потър и Орденът на феникса“ от Дж. К. Роулинг се очаква с огромно нетърпение от читатели и колекционери по целия свят. Илюстрациите към мащабния пети том са дело на Джим Кей и поканения да се присъедини илюстратор Нийл Пакър. Джим Кей отново демонстрира неизчерпаемо въображение и удивителен талант, превръщайки обичта си към вълшебните истории на Дж. К. Роулинг в изключително илюстрирани творби и впечатляващи книги. Книгата идва във впечатляващите мерки от 24 х 27 см., с твърда корица и обложка, в 576 цветни страници и общо тегло от 2 кг. 600 гр.

На корицата на „Хари Потър и Орденът на феникса“ ще видим учениците от Войнството на Дъмбълдор, упражняващи заклинанието Експекто Патронум. Емблематична сцена от света на Хари Потър, неповторимо пресъздадена от четката на Джим Кей! От оригиналните детайли в изображенията към „Хари Потър и Орденът на феникса“, най-обемното произведение от поредицата, можем да си представим мащабното начинание, отнело близо две години. Докато проектът се разгръща, Джим Кей решава, че е време да покани гостуващ илюстратор, за да споделят пътешествието в света на магьосниците. Този гост е Нийл Пакър – утвърден и многообразен илюстратор, както скъп приятел на Джим.

Петата част „Хари Потър и Орденът на феникса“ ще откриете в търговската мрежа от 11 октомври. Книгата излиза на български език едновременно със световната премиера.   

Вижте повече за: „Хари Потър и Орденът на феникса“ (илюстровано издание)  • Хари Потър - илюстровани издания • подходяща възраст: 13+ • цена: 69,90

 

„Кралска нощ“ от немската писателка Яна Хох е финалът от вълнуващата тийн поредица „Кралски коне“. Подходяща е за почитателите на романтични сюжети с герои от кралско потекло и особено за младите любители на ездата, конете и конния спорт. Първата книга – „Кралско сърце“, е бестселър в класацията на немското списание Spiegel с над 10-хиляди копия, продадени само за първите три месеца. В България романът влезе в класацията за най-продавана тийн литература на книжарници „Хеликон“.

„Кралска нощ“ е последната ни среща с непокорната, но сърцата Грета, която никога не е искала да бъде принцеса, но сега е на път да се превърне именно в такава. Но тя бързо осъзнава, че бляскавият живот на кралските особи ще промени всичко – както връзката ѝ с Едуард, така и самата нея. В разгара на всички скандали и интриги Грета може да намери убежище само при конете. Ще се откаже ли от собствените си мечти заради любовта?

„Кралска нощ“ ще откриете в търговската мрежа.

Вижте повече за: „Кралска нощ“„Кралски коне“ • подходяща възраст: 13+ • цена: 16,90

 

„Експеримент „съквартиранти“ по американски“ е втората книга от майстора на неустоимата романтика, както я определя Popsugar – испанката Eлена Армас. Тя е сред бестселър авторите на The New York Times. Освен това е носител на наградата на Goodreads за най-добър дебютен роман, както и на номинация в категорията за най-добри романтични книги на 2021 г. Дебютният ѝ роман – „Испанска любовна измама“, се превърна в една от най-популярните книги в ТикТок през изминалата година, като видеата за нея имат над 220 млн. гледания.

„Експеримент „съквартиранти“ по американски“ ни запознава с Роузи Греъм, която напуска добре платената си работа, за да може да се съсредоточи върху тайната си кариера на автор на романтични романи, но изпада в творческа криза. След това таванът на апартамента ѝ едва не пада върху главата ѝ. А за капак на всичко, се нанася в празния апартамент на най-добрата си приятелка, без да подозира, че Лина вече е дала ключ от жилището на братовчед си Лукас. Същият онзи братовчед, който Роузи дебне в Инстаграм. За нейна изненада, Лукас ѝ предлага да живеят заедно, докато ремонтират квартирата ѝ. А когато разбира за творческото затруднение на Роузи, той ѝ предлага скандална сделка, с помощта на която да върне литературното ѝ вдъхновение.

„Експеримент „съквартиранти“ по американски“ ще откриете в търговската мрежа.

Вижте повече за: „Експеримент „съквартиранти“ по американски“ • подходяща възраст: 18+ • цена: 19,90

 

„Порочни игри“ от Ана Хуанг, втора книга от поредицата „Порочни истории“, излиза с логото на импринт „Уо“, запазена марка на издателство „Егмонт“ за романтична литература за възрастни. Поредицата се радва на изключителна популярност в социалните мрежи, особено в ТикТок, където видеата за нея имат над 105 млн. гледания.

„Порочни игри“ ще изправи един срещу друг два силни характера. Рис Ларсен е арогантен, мрачен и солиден като скала. Елитен бодигард, който си е обещал да защитава клиентите си с цената на всичко и да не се обвързва емоционално, поне докато не среща Бриджет фон Ашенберг. Тя е принцесата, чиято упоритост е равна на неговата и която притежава огън, който изпепелява правилата му. Тя е нещо, от което той никога не е подозирал, че се нуждае. Ден след ден разбива защитните му стени, докато не го принуждава да погледне истината в очите.

„Порочни игри“ ще откриете в търговската мрежа от 8 октомври.

Вижте повече за: „Порочни игри“„Порочни истории“ • подходяща възраст: 18+ • цена: 19,90

 

 

Очаквайте още през октомври от „Егмонт“:

 

Фотографии, ©:

Jana Hoch, Ueber Mich-Pferd, jana-hoch.de

Elena Armas, authorelenaarmas.com