Ангелина Ангелова ни отвежда в епохата на викторианска Англия със „Сърцето помни“, а с Елена Армас поемаме към гореща Испания. Сара Дж. Маас ни връща в разбунтувалия се Лунатион с „Дом на небеса и дихания“, Дженифър Л. Арментраут – във вселената на „Кръв и пепел“ с роман-предистория на епичното фентъзи.


„Сърцето помни“ е дебютният роман на Ангелина Ангелова, който излезе на 12 февруари с логото „Анишър“ на издателство „Егмонт“. Автор на оригиналната корица е художникът Стоян Атанасов.

„Сърцето помни“ разказва историята на Елеонора Тиг, която се завръща в Лондон след осем години с надеждата да открие дъщеря си, отнета ѝ веднага след раждането. Смятана за мъртва, наранена и предадена от близките си, Елеонора вече не вярва почти на никого, особено на бившия си любим. Тя се представя за графиня Елена Жустис и обикаля балове и приеми с надеждата да научи нещо за съдбата на дъщеря си.

Централно място в романа заема и любимият на Нора – Себастиан Мур. Закоравял и изпълнен с презрение, той отдавна е забравил идеалите на младостта. Въпреки че е най-желаният ерген на Лондон, за Завоевателя на Индия любовта си е отишла. Търсейки изкупление на другия край на света, Себастиян се сдобива с богатство и слава, но все още не може да прежали първата си любов. Сърцето му е непревземаемо, докато една вечер не среща непозната французойка, която поразително много прилича на изгубената му любима.

Ангелина Ангелова е на 32 години, родом от Варна. Завършва УНСС и работи в голяма технологична компания. Пише разкази в гимназията и университета, след което следва дълга пауза и по време на майчинството любовта към писането се възвръща.

Ангелина живее в София със съпруга и двете си прекрасни момчета. Обича да чете, когато не строи ракетни площадки и влакове-стрела от ЛЕГО с децата си. Печенето на сладкиши я разтоварва за огромно щастие на семейството ѝ.

Това е първият ѝ роман.

 

Нашумелият в социалните мрежи роман „Испанска любовна измама“ също ще стопли сърцата на българските читатели през най-романтичния месец от годината. Книгата на Елена Армас ще се появи на български език на 26 февруари с логото на „Уо“ на издателство „Егмонт“. Победител в категорията за най-добър дебютен роман на Goodreads Choice Awards за 2021 г. и ТикТок сензация, Елена Армас разказва красива история, изпълнена с остроумие и хумор.

Каталина Мартин е млада, амбициозна, с водеща роля в инженерна консултантска компания и най-сетне обвързана. Поне така смята семейството ѝ, а също и че Каталина ще доведе американския си приятел на сватбата на сестра си в Испания. Заради една мъничка лъжа Каталина трябва да намери някой готов да прекоси половина свят с нея и да се преструва на нейно гадже. Арън Блекфорд е безспорно най-омразният колега на Каталина, но и единствената ѝ възможност. Всеки път, когато тя се появи в полезрението му, Арън е арогантен и саркастичен, но сега ѝ предлага своята помощ.

Елена Армас е испанска писателка, която се определя като безнадежден романтик и горд колекционер на книги. С диплома на инженер-химик и „в ролята на Моника“ за приятелите си, написването на дебютния си роман определено квалифицира като най-вълнуващия, макар и ужасяващ проект, който някога е предприемала.

 

„Дом на небеса и дихания“ – вторият роман от поредицата „Лунатион“ на световноизвестната авторка Сара Дж. Маас, ще излезе в книжарниците у нас на 5 март, броени дни след световната премиера. Българските почитатели на творчеството ѝ ще могат да се насладят на ексклузивно издание с три допълнителни глави, което ще може да се закупи само през уебсайта на издателството.

„Дом на небеса и дихания“ проследява събитията след спасяването на Лунатион, разказвайки динамична, непредвидима история, в която Маас изследва болката от загубата, цената на свободата, силата на любовта. Брайс и Хънт отново се оказват в епицентъра на политически интриги, борба за власт и мрачни тайни.

Сара Дж. Маас e aвтор на международните бестселър поредици „Стъкленият трон“ и „Двор от рози и бодли“, както на „Дом на пръст и кръв“, който излезе и у нас през 2020 г. Книгите ѝ са продадени в повече от девет милиона екземпляра, издавани на тридесет и седем езика в целия свят. Родена в Ню Йорк, Сара Дж. Маас живее в Пенсилвания заедно със съпруга, сина и кучето си.

Първата книга от поредицата „Лунатион“ – „Дом на пръст и кръв“, спечели с рекорден брой гласове читателския вот на наградите Goodreads Choice Awards за 2020 г. в категорията за най-добра фентъзи книга.

 

Март ще зарадва почитателите на фентъзи жанра и с роман на още една позната и обичана от българската публика писателка – Дженифър Л. Арментраут. „Сянка в жарта“ ще се появи в книжарниците на 19 март. Книгата хвърля светлина върху събития преди описаните в поредицата „Кръв и пепел“, която през миналата година се превърна в световен бестселър.

„Сянка в жарта“ разказва историята на Серафина Миръл – Девица, чиято съдба е предопределена още преди да се роди. Тя е обещана от Орисиите за съпруга на Древния бог на Смъртта. Сера не е беззащитна Девица, а обучена убийца, чиято цел е да накара Древния бог на Смъртта да се влюби в нея, да се превърне в неговата слабост и тогава… да го убие. Ако се провали, обрича кралството и народа си на бавна и мъчителна смърт. Но Древния бог на Смъртта не е това, което си е представяла, и Сера ще трябва да направи невъзможен избор между повелите на сърцето и вменения дълг.

Пленителен роман със зашеметяващи обрати, изпепеляваща любов, мрачни тайни и една съдба, докосната от живота и смъртта.

Дженифър Арментраут е писателка, оглавила класацията за най-добър международен бестселър на „Ню Йорк Таймс“. Живее в Шепърдстаун, Западна Вирджиния. Когато не се труди усърдно, прекарва времето си в четене, гледане на долнопробни филми със зомбита, преструва се, че пише, и се отдава на компанията на съпруга си, пенсионираното им полицейско куче Дизел, шантавото им пале кръстоска между бордър коли и Джак Ръсел териер на име Аполо, шестте им надменни алпаки, четири рошави овце и две кози. През 2020 г. първата книга от поредицата „Кръв и пепел“ печели наградите на Goodreads Choice Awards в категория „Най-добра романтична книга“.

***

За да получавате регулярна информация относно новите издания на издателство „Егмонт“, абонирайте се за месечния ни бюлетин тук.