Септември ни носи пътешествие, вдъхновено от българския фолклор, дългоочаквания отговор на една загадка, нерешена мистерия от „кралицата на тийн трилъра“ и нов роман от обичана писателка, превърнала се в TikTok сензация.

В съобщението си днес представяме четири вълнуващи романа, с които да избягате от ежедневието и удължите с още малко почивните дни.

 

„Елизабет и тронът на Медния град“ е вторият роман за деца на Петър Голийски, преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и автор на публикации, посветени на историята и културата на древните българи, на народите от Кавказ и Средна Азия. Образът на главната героиня е вдъхновен от реалния живот и „дяволитото ангелче“ Елизабет, близък приятел на автора. Корицата е дело на Таня Минчева от „Контур криейтив“.

В романа Голийски преплита предания от българския фолклор, митове и фентъзи елементи, за да разкаже нова история за приключенията на малкото момиче Елизабет, която познаваме от първия му роман – „Елизабет и тайната на Живата вода“. Предстои ѝ отново да поеме на пътешествие, за да помогне на Светлата господарка да спаси вълшебните светове. По пътя ще срещне стари приятели като дядо Иван, училищния портиер и Боян, нейния водач от предишното ѝ пътешествие.

„Елизабет и тронът на Медния град“ ще откриете в търговската мрежа от 10 септември

Очаквайте скоро: „Елизабет и тронът на Медния град“ • подходяща възраст: 13+ • цена: 19,90


„Последният гамбит“ от Дженифър Лин Барнс е силно очакваният финал на хитовата трилогия „Игри на наследство“. Първите две книги от нея са изключително популярни в социалните мрежи и особено в TikTok, където видеата за тях имат над 85 млн. гледания. Катрин Макгий, автор на „Американски принцеси“, нарича книгите „вълнуваща смесица от семейни тайни, непозволена романтика и лов на съкровища с високи залози…“

 За да наследи милиарди, всичко, което Ейвъри Грамс трябва да направи, е да оцелее още няколко седмици, живеейки в Хоторн Хаус. Папараците следят всяка нейна крачка. Финансовият натиск нараства. Опасността е част от живота. И единственото нещо, което помага на Ейвъри да премине през всичко това, са братята Хоторн. Но докато часовникът тиктака, пристига посетител, който се нуждае от помощта на Ейвъри – и чието присъствие в имението може да промени всичко. Скоро става ясно, че има още един пъзел за решаване и тя и братята са въвлечени в опасна игра срещу непознат и силен съперник. В тази игра има заложени сърца и животи – и няма нищо по-хоторнско от победата.

„Последният гамбит“ ще откриете в търговската мрежа от 3 септември. Романът излиза на български език едновременно със световната премиера.   

Вижте повече за: „Последният гамбит“„Игри на наследство“ • подходяща възраст: 14+ • цена: 19,90


Нямам какво да добавя“ е най-новата книга от кралицата на тийн трилъра, както я определя The ObserverКарън М. Макменъс. Тя е сред бестселър авторите на The New York Times. Печели сърцата на читателите и критиката още с първия си роман – „Един от нас лъже“, на който е базиран и едноименният сериал на Peacock и Netflix. Двете произведения се радват на огромен интерес в социалните мрежи, като само в TikTok видеата за тях имат над 300 млн. гледания.

„Нямам какво да добавя“ ни запознава с Брин Галахър, която преди четири години напуска училище „Сейнт Амброуз“ след шокиращото убийство на любимия ѝ учител. То остава неразгадано и сега, когато Брин се мести у дома и започва стаж в криминално предаване е решена да разбере какво в действителност се е случило. Един от тримата ученици, намерили тялото, е нейният бивш най-добър приятел, Трип Талбот. Без неговия разказ за събитията останалите може би щяха да бъдат осъдени за убийство. Те никога не забравят какво е направил Трип за тях през онзи ден. Точно както и той не е забравил, че всичко, което е казал на полицията, е лъжа.

„Нямам какво да добавя“ ще откриете в търговската мрежа от 3 септември. Романът излиза на български език едновременно със световната премиера.   

Вижте повече за: „Нямам какво да добавя“ • подходяща възраст: 16+ • цена: 19,90


„Любов и неврони“ от Али Хейзълууд е едно от най-очакваните заглавия тази година след невероятния успех на дебютния ѝ роман – „Хипотеза за любов“. Той оглави класациите на българските книжарници и се превърна в истинска сензация в TikTok, видеата за него надхвърлят 350 млн. гледания. Романът е номиниран в категорията за най-добра романтична книга на Goodreads Choice Awards и носител на наградата Swoon в категория „Съвременна романтика“ за 2021 г.

„Любов и неврони“ ни среща с Бий Кьонигсвасер, чийто живот се крепи на едно просто правило: Какво би направила Мария Кюри? Ако от НАСА ѝ предложат позиция като ръководител на невроинженерен проект, Мария би се съгласила на мига. Но тя не е била принудена да работи в сътрудничество с Ливай „Отвуордкото“ Уорд. Но когато идва моментът да действа и да рискува сърцето си, единственият въпрос, който има значение е: Какво би на правила Бий Кьонигсвасер?

„Любов и неврони“ ще откриете в търговската мрежа от 27 август. Романът излиза на български език едновременно със световната премиера.   

Вижте повече за: „Любов и неврони“ • подходяща възраст: 18+ • цена: 19,90


Очаквайте още през септември от „Егмонт“:

 

Фотографии, ©:

Kim Haynes Photography; www.jenniferlynnbarnes.com

Kaitlyn Litchfield Photography; https://www.karenmcmanus.com

https://alihazelwood.com/

25,00 лв.
14,90 лв.
5,99 лв.
5,99 лв.
5,99 лв.
5,99 лв.
29,90 лв.
14,90 лв.
14,90 лв.
19,90 лв.
16,90 лв.
19,90 лв.