Изданието събира някои от най-добрите истории за чичо Скрудж с илюстрациите на легендарния Карл Баркс. 

Беше декември 1947 г., когато за първи път светът официално се  срещна с най-богатия паток в целия свят – Скрудж Макдък, известен още като чичо Скрудж. Персонажът се появява в комикса “Christmas on the Bear Mountain” от Карл Баркс. Оттогава той е замесен в хиляди комични истории по целия свят. Присъединете се към нас в честванията на 75-годишнина на чичо Скрудж през декември 2022 г.

В чест на диамантения му юбилей на български език за първи път се появява колекционерското издание „Завръщане в Клондайк“ с над 250 страници с някои от най-добрите истории на знаменития Карл Баркс за Макдък. Сред тях ще срещнем и други обичани герои като Доналд Дък, Дейзи Дък, малките племенници на Доналд –  Хюи, Дюи и Луи. Заедно ще научим повече за миналото на чичо Скрудж в комикса „Завръщане в Клондайк“, ще разберем защо един град се нарича Бъркани яйца в историята „Лавина от яйца“, как работи първото устройство за надхитряване на гномчета в „Няма да се дадем на гномчетата“ и още много други забавни приключения. Скрудж Макдък не е единственият предприемчив жител на Дъкбург. На последните страници на книгата можете да прочетете за много други бизнесмени и известни граждани.

Комиксът „Завръщане в Клондайк“, на който е наименувано изданието, ни дава възможност да научим повече за миналото на Скрудж Макдък. За онова време, което той прекарва в Клондайк в търсене на злато и което го превръща в легенда, първо сред останалите златотърсачи, а по-късно и като най-богатия гражданин на Дъкбург. В суровата, недружелюбна дупка, каквато било градчето Доусън, той се превърнал в непреклонен мъж, богат човек и абсолютен хищник. Тръгнал си и с още нещо – спомени, които карат времето му там да не изглежда толкова тъмно и мрачно. Няма да узнаем за това от историите му, защото чичо Скрудж никога не си позволява и най-малката доза сантименталност, ако изобщо е способен на подобно нещо.

„Завръщане в Клондайк“ съдържа много запомнящи се идеи, както и някои от визуално най-силните илюстрации, дело на Карл Баркс. Баркс живее и твори през почти целия ХХ век. През голяма част от професионалния си живот той се занимава с рисуване и създава историите от Дъкбург. Също като чичо Скрудж той знае прекрасно какво означава да се трудиш усилено. Преди да заеме полагащото му се място в света на карикатуристите, той работи в железопътната индустрия и във ферма за пилета. Става известен и като един от най-усърдните чертожници в бранша.

През 1953 г. Карл Баркс вече рисува комиксите на „Дисни“ от близо десет години. Овладял е това изкуство до съвършенство и развива свой собствен стил. Именно той е човекът, който прави от героите на Дъкбург сложни личности и е в състояние да създаде странични герои, също толкова характерни за неговите истории, каквито са менхирите за келтските пейзажи.

Комиксът за Клондайк дължи своята достоверност на многобройните исторически факти и места, включени в сюжета. През същия период Баркс създава още много такива забавни истории като тази за говорещо куче, за града, наводнен с яйца или за Доналд, който успява да предизвика кратки валежи дъжд във всякакви форми. Изненадващото е, че за нас събитията звучат също толкова правдоподобно, колкото и историческите факти. В Дъкбург на Карл Баркс всичко е възможно!

 

ЗАВРЪЩАНЕ В КЛОНДАЙК • Вече в търговската мрежа

Твърда корица • 256 цветни стр. • ISBN: 978-954-27-2819-1  • 59,00 лв.

Carl Barks, © Disney 2022

Ново!
11,90 лв.
Ново!
11,90 лв.
Ново!
11,90 лв.
Ново!
11,90 лв.
Ново!
11,90 лв.
Ново!
11,90 лв.
Ново!
11,90 лв.
Ново!
11,90 лв.
29,90 лв.
59,00 лв.
11,90 лв.
5,00 лв.