Изданието събира някои от най-добрите истории за чичо Скрудж с илюстрациите на легендарния Карл Баркс. 

Беше декември 1947 г., когато за първи път светът официално се  срещна с най-богатия паток в целия свят – Скрудж Макдък, известен още като чичо Скрудж. Персонажът се появява в комикса “Christmas on the Bear Mountain” от Карл Баркс. Оттогава той е замесен в хиляди комични истории по целия свят. Присъединете се към нас в честванията на 75-годишнина на чичо Скрудж през декември 2022 г.

В чест на диамантения му юбилей на български език за първи път се появява колекционерското издание „Завръщане в Клондайк“ с над 250 страници с някои от най-добрите истории на знаменития Карл Баркс за Макдък. Сред тях ще срещнем и други обичани герои като Доналд Дък, Дейзи Дък, малките племенници на Доналд –  Хюи, Дюи и Луи. Заедно ще научим повече за миналото на чичо Скрудж в комикса „Завръщане в Клондайк“, ще разберем защо един град се нарича Бъркани яйца в историята „Лавина от яйца“, как работи първото устройство за надхитряване на гномчета в „Няма да се дадем на гномчетата“ и още много други забавни приключения. Скрудж Макдък не е единственият предприемчив жител на Дъкбург. На последните страници на книгата можете да прочетете за много други бизнесмени и известни граждани.

Комиксът „Завръщане в Клондайк“, на който е наименувано изданието, ни дава възможност да научим повече за миналото на Скрудж Макдък. За онова време, което той прекарва в Клондайк в търсене на злато и което го превръща в легенда, първо сред останалите златотърсачи, а по-късно и като най-богатия гражданин на Дъкбург. В суровата, недружелюбна дупка, каквато било градчето Доусън, той се превърнал в непреклонен мъж, богат човек и абсолютен хищник. Тръгнал си и с още нещо – спомени, които карат времето му там да не изглежда толкова тъмно и мрачно. Няма да узнаем за това от историите му, защото чичо Скрудж никога не си позволява и най-малката доза сантименталност, ако изобщо е способен на подобно нещо.

„Завръщане в Клондайк“ съдържа много запомнящи се идеи, както и някои от визуално най-силните илюстрации, дело на Карл Баркс. Баркс живее и твори през почти целия ХХ век. През голяма част от професионалния си живот той се занимава с рисуване и създава историите от Дъкбург. Също като чичо Скрудж той знае прекрасно какво означава да се трудиш усилено. Преди да заеме полагащото му се място в света на карикатуристите, той работи в железопътната индустрия и във ферма за пилета. Става известен и като един от най-усърдните чертожници в бранша.

През 1953 г. Карл Баркс вече рисува комиксите на „Дисни“ от близо десет години. Овладял е това изкуство до съвършенство и развива свой собствен стил. Именно той е човекът, който прави от героите на Дъкбург сложни личности и е в състояние да създаде странични герои, също толкова характерни за неговите истории, каквито са менхирите за келтските пейзажи.

Комиксът за Клондайк дължи своята достоверност на многобройните исторически факти и места, включени в сюжета. През същия период Баркс създава още много такива забавни истории като тази за говорещо куче, за града, наводнен с яйца или за Доналд, който успява да предизвика кратки валежи дъжд във всякакви форми. Изненадващото е, че за нас събитията звучат също толкова правдоподобно, колкото и историческите факти. В Дъкбург на Карл Баркс всичко е възможно!

 

ЗАВРЪЩАНЕ В КЛОНДАЙК • Вече в търговската мрежа

Твърда корица • 256 цветни стр. • ISBN: 978-954-27-2819-1  • 59,00 лв.

Carl Barks, © Disney 2022

11,90 лв.
5,00 лв.
59,00 лв.
5,00 лв.
59,00 лв.
5,00 лв.
59,00 лв.
19,90 лв.
5,99 лв.
9,90 лв.
4,99 лв.
4,99 лв.