Каним ви на вълнуващо книжно пътешествие: да отскочим до магическия свят на Дж. К. Роулинг, до хотел „Валхала“, да се потопим в класически истории с нов прочит, да се срещнем с децата на Хематоите, преследващи деймони в епично ново фентъзи.

В „следобеда на годината“, както Георги Господинов определя август, е време да забавим темпото. В съобщението ни днес ви представяме осем нови четива за малки и големи, които ще заредят читателите с прекрасни мигове и положителни емоции.


Детската поредица „Историята, разказана от Мики и Доналд“ пресъздава по оригинален, забавен начин произведения, превърнали се в световна класика. В ролите на обичани герои от „Гордост и предразсъдъци“, „Франкенщайн“, „Дракула“, „Островът на съкровищата“ се превъплъщават Мики, Доналд и компания. Изданията са изпъстрени с красиви илюстрации и се появяват за първи път на български. Сред героите ще срещнете Джим Дъкинс и доктор Маусли, Дейзи Мег и Гуфи Клервал, Скрудж Бенет, Джонатан Микър, господин Дъкуд и още много други. 

„Историята, разказана от Мики и Доналд“ ще откриете в търговската мрежа. 

Вижте повече за: „Гордост и предразсъдъци: Историята, разказана от Мики и Доналд“„Франкенщайн: Историята, разказана от Мики и Доналд“„Дракула: Историята, разказана от Мики и Доналд“ • „Островът на съкровищата: Историята, разказана от Мики и Доналд“„Историята, разказана от Мики и Доналд“ • подходяща възраст: 6+ • цена: 4,99


„Наръчник на хотел „Валхала“ към Деветте свята“ от Рик Риърдън ни завръща в света на обичаната трилогия – „Магнус Чейс и боговете на Асгард“, където властва скандинавската митология. В книгата ще откриете интервю с Один и Фрея, ще станете свидетели на рап двубои между древен бог и неговото оръжие, ще прочетете личните спомени на джуджето Брокр за Локи и още много други прелюбопитни истории.

Книгите на Рик Риърдън са силно препоръчвани от библиотекари, педагози и специалисти за мотивиране на детския интерес към книгите и четенето. В България писателят също се радва на изключителен интерес от страна на малки и големи читатели. Той е четирикратен носител на наградата „Бисерче вълшебно“, която се определя от читателския вот на децата в България.

„Наръчник на хотел „Валхала“ към Деветте свята“ ще откриете в търговската мрежа. 

Вижте повече за: „ Наръчник на хотел „Валхала“ към Деветте свята“„Магнус Чейс и боговете на Асгард“ • подходяща възраст: 10+ • цена: 9,90


 „Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ от Дж. К.  Роулинг и Стив Клоувс ни пренася в любимия магьоснически свят, където драматични дуели, изумителни същества и магия дебнат зад всеки ъгъл. Оригиналният сценарий към „Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ е допълнен от ексклузивно съдържание, взето направо от филма, включващо скици на костюми, графики, описание на локации, вътрешна информация от основни лица от актьорския състав и екипа и още много. Корицата на книгата изобразява известния замък Хогуортс в целия му блясък на фона на залязващото слънце. Докато над езерото лети величествен феникс, символизиращ самия Дъмбълдор, тъй като тези същества са известни с връзките си със семейството му.

Професор Албус Дъмбълдор знае, че могъщият черен магьосник Гелърт Гринделвалд иска да окупира властта в магьосническия свят. Неспособен да го възпре сам, той се обръща за помощ към магизоолога Нют Скамандър, който трябва да поведе група безстрашни вещици и магьосници, и един мъгъл пекар, на опасна мисия, която ще ги срещне със стари и нови фантастични животни и ще ги изправи пред увеличаващите се легиони от поддръжници на Гринделвалд. Ще успее ли Дъмбълдор да остане скрит, щом залогът е толкова голям?            

„Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ вече ще откриете в търговската мрежа.

Вижте повече за: „ Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“„Фантастични животни“  • цена: 19,90


„Полукръвна“ от Дженифър Л. Арментраут е първа част от фентъзи поредицата „Заветът“. Тя ни пренася в свят на богове, чистокръвни и полукръвни, където пред полукръвните стоят две възможности – да станат Пазители, които преследват и убиват деймони, или да служат в домовете на чистокръвните. След изключителната популярност на поредицата за възрастни „Кръв и пепел“, сега Дженифър ще ни потопи във вълнуващо тийн четиво. Поредицата „Заветът“ е вдъхновена от гръцката митология и пленява с динамичен сюжет, забранена любов, закачливи диалози.

Седемнадесетгодишната Александрия по-скоро би умряла, отколкото да търка тоалетни по цял ден. Има няколко правила, които обучаващите се в Завета трябва да спазват. Алекс обаче има проблем с всичките, особено с правило номер 1 – „Връзките между чистокръвни и полукръвни са строго забранени“. За съжаление, това, че си пада по чистокръвния Ейдън не е най-големият ѝ проблем. За да завърши обучението си и да стане Пазител, тя трябва някакси да остане жива…

„Полукръвна“ ще откриете в търговската мрежа на 6 август

Вижте повече за: „Полукръвна“ • подходяща възраст: 16+ • цена: 17,90


„Електриков идол“ от Кейти Робърт, втора книга от поредицата „Мрачен Олимп“, излиза с логото на импринт „Уо“, запазена марка на издателство „Егмонт“ за романтична литература за възрастни. Историята за любовта на Ерос и Психея такава, каквато не сте очаквали да прочетете – ще пристъпите в изкушаващото поле на еротичния роман. Книгата се радва на изключително ласкави читателски отзиви и не по-малък интерес в социалните мрежи – само в TikTok има над 10 млн. гледания, като след успеха на първия роман се очаква с нетърпение и от българските читатели.

Психея е наясно, че рано или късно ще трябва да се изправи пред гнева на Афродита, но не очаква тя буквално да поиска сърцето ѝ… или че великолепният син на Господарката на любовта ще е този, който ще трябва да изпълни смъртното наказание. Ерос никога не е имал проблем с проливането на кръв. Но, когато се изправя пред последната си жертва, просто не може да натисне спусъка. Объркан от реакциите си спрямо Психея, решава да направи единственото, за което се сеща, за да гарантира сигурността ѝ – да се ожени за нея. Психея си обещава да превърне живота на Ерос в истински ад, докато не намерят начин да се измъкнат от тази заплетена ситуация.

„Електриков идол“ ще откриете в търговската мрежа.

Вижте повече за: „Електриков идол“„Неонови богове“ • подходяща възраст: 18+ • цена: 14,90


Очаквайте още през август от „Егмонт“:

  • LOVE ON THE BRAIN на Али Хейзълууд;
  • БИТКАТА ЗА ЛАБИРИНТА, Романът в комикс на Рик Риърдън.
12,99 лв.
12,99 лв.
12,99 лв.
12,99 лв.
9,90 лв.
9,90 лв.
16,90 лв.
5,99 лв.
14,90 лв.
17,90 лв.
9,90 лв.
9,90 лв.