Премиерата на третия роман на Гергана Лаптева – ТАЙНАТА ОТ АПАМЕЯ, се състоя на 18 юни и беше част от програмата на Литературния фестивал „Пловдив чете“ 2022.

Модератор на разговора беше Христина Спасова, от блога Hrisilandia. На събитието присъстваха читатели, близки и приятели на авторката. Мястото на пловдивската премиерата на книгата не е избрано случайно. Културен център „Тракарт“ е известен с красивите си римски мозайки.

По време на събитието Гергана разказа повече за вълнуващите места, които е посетила и как те са се превърнали в извор на вдъхновение при написването на книгата. Сподели повече за проучванията около създаването на текста, както и за бъдещите си творчески планове.

Всички произведения на изкуството, обществени сгради, религиозни храмове, географски местности, втъкани в сюжета на ТАЙНАТА ОТ АПАМЕЯ, са напълно реални.

Пътувам много, за мен това се е превърнало в начин на живот. Често ми се случва още да не съм се върнала от едно пътуване и вече да планирам следващото. Отдавна исках да посетя Югоизточен Анадол и по-специално Гьобекли тепе – мистериозен археологичен комплекс, построен преди повече от 12 000 години, планината Немрут, където се намира гробница на Антиох I от Комагена и потопеният град Халфети, единственото място в света, където расте загадъчната черна роза. Когато видях с очите си всички тези места, вече бях сигурна, че те ще се превърнат в сцена на моя роман – казва Гергана Лаптева.

Благодарим на всички, които успяха да дойдат на представянето на романа в Пловдив!

Цялата среща можете да видите в Instagram профила ни https://bit.ly/3HAojz2.


Фотографии: Мила Чернева/ twodogstwocats.com

 

Ново!
22,99 лв.
Ново!
24,90 лв.
17,99 лв.
19,90 лв.
17,99 лв.
19,90 лв.
17,99 лв.
19,90 лв.
17,99 лв.
19,90 лв.