10 минути и 38 секунди в този странен свят

19,90 лв.

В минутите след смъртта си Текила Лейла си спомня живота – започнал с надежди и завършил… Всъщност завършил. Обаче не е толкова просто, нали? Приятели, семейство, любов, сълзи, омраза, мечти. Всичко протича пред очите ни за десет минути и тридесет и осем секунди. Казват, че това е времето, през което мозъкът все още продължава своята дейност, въпреки че сърцето е спряло. Но как е възможно да събереш цял един живот в минутите, необходими за завирането на чайник?

 Автор
 Елиф Шафак
 Тип
 Съвременен роман
 Корица
 Твърда
 Формат
143 x 208 мм
 Страници
 256
 ISBN/Баркод
 9789542723417
Диляна 29/07/2020

Прекрасна книга, която представя в нова светлина живота на хората в Истанбул през миналия век и как всяка човешка история заслужава да бъде чута преди да бъде съдена. Определено е книга за широко скроени хора. Препоръчвам с две ръце! Текила Лейла е страхотна главна героиня, преминала през толкова много трудности през краткия си живот, но запазила доброто в себе си.

Добавяне на коментар:

Елиф Шафак е най-четената писателка на Турция, утвърден автор на 15 книги, сред които „Любов”, „Копелето на Истанбул”, „Чест” и “Трите дъщери на Ева”. От издаването си в България през 2009, „Любов” продължава да присъства в класациите за бестселъри. Творбите на Елиф Шафак са предевени на 48 езика, а нейни политически коментари са публикувани в престижни издания като New York Times, Financial Times, Guardian, Independent, Newsweek и списание Time. Пише на турски и на английски, живяла е на Запад и на Изток и определя себе си като номад, космополит, любител на суфизма, пацифист, жена и майка.