1: От кръв и пепел

19,90 лв.

ДЕВИЦА…

Избрана по рождение да открие нова ера, Попи никога не е била господарка на живота си. Животът на Девица е самотен. Лишен от човешки допир. От топли погледи. От думи. От удоволствия. В очакване на Възнесението си Попи би предпочела да се бие със стражата срещу злото, отнело семейството ѝ, вместо да се подготвя за одобрението на боговете. Но изборът никога не ѝ е принадлежал.

ДЪЛГ…

Бъдещето на цялото кралство е върху плещите на Попи, а тя дори не знае дали иска такава отговорност. Защото Девицата има сърце. И душа. И копнежи. И когато Хоук, златоокият страж, морално задължен да подпомогне Възнесението ѝ, навлиза в живота ѝ, съдбата и дългът ѝ се преплитат със силни желания. Той разпалва гняв у нея, подтиква я да се усъмни в собствените си вярвания и я изкушава със забраненото.

КРАЛСТВО…

Изоставено от боговете, всяващо страх в сърцата на простосмъртните рухнало кралство се издига отново, решено да си върне всичко загубено с насилие и мъст. И докато сянката на прокълнатите пълзи неумолимо напред, границата между забраненото и правилното се размива все повече и повече. Попи е на ръба да загуби не само сърцето си и благоволението на боговете, но и живота си, когато всички напоени с кръв нишки на света ѝ започват да се разплитат. Пленителен и наситен с приключения, „От кръв и пепел“ е секси, пристрастяващ и неочакван фентъзи роман, идеален за почитателите на Сара Дж. Маас.

- - -

Победител в наградите на Goodreads в категория Best Romance за 2020 г. (Goodreads Choice Awards Best Romance).

Книга втора от поредицата „Кръв и пепел“ на Дженифър Л. Арментраут.

 

 Автор
 Дженифър Л. Арментраут
 Импринт
 Анишър
 Тип
 Фентъзи роман
 Поредица
 КРЪВ И ПЕПЕЛ
 Корица
 Мека
 Формат
145 x 210 мм
 Страници
 560
 ISBN/Баркод
 9789542725961

Дженифър Л. Арментраут

е писателка, оглавила класацията за най-добър международен бестселър на „Ню Йорк Таймс“. Живее в Шепърдстаун, Западна Вирджиния. Всички слухове, които вероятно сте чули за състоянието ѝ, не са верни. Когато не се труди усърдно, прекарва времето си в четене, гледане на долнопробни филми със зомбита, преструва се, че пише, и се отдава на компанията на съпруга си, пенсионираното им полицейско куче Дизел, шантавото им пале кръстоска между бордър коли и Джак Ръсел териер на име Аполо, шестте им надменни алпаки, четири рошави овце и две кози.

Мечтата ѝ да стане писателка се зародила в часовете по алгебра, през по-голямата част от които пишела разкази… затова и не може да се похвали с добри оценки по математика. Дженифър пише юношески любовни романи – паранормални, фантастика, фентъзи и съвременни. Книгите ѝ се издават от „Тор Тийн“, „Ентенгълд Тийн“, „Брейзън“, „Дисти/Хайпириън“ и „Харликуин Тийн“. Книгата ѝ Wicked е избрана за екранизация от „Пешънфликс“ и снимките са започнали в края на 2018 г. Юношеският ѝ любовен съспенс роман Dont Look Back е номиниран за „Най-добър юношески роман“ за 2014 г. от Американската асоциация за юношеска литература, а романът ѝ The Problem With Forever печели наградата РИТА през 2017 г.

Пише и съвременни и паранормални любовни романи за възрастни и млади възрастни под творческия псевдоним Дж. Лин. 

Вижте повече за автора на jenniferlarmentrout.com.

 

Ревю в happinessbybook

Хоук е един от най-позитивните герои, за които съм чела до момента. През повечето време бе с усмивка на лице и се шегуваше с всеки. Дори и с Попи, без да се притеснява от ролята ѝ на Девица. Смело я защитаваше пред околните и я окуражаваше да следва интересите си. Дали я подлъга? Донякъде да. Но както непрекъснато казваше той, Попи го изненадваше, и смятам, че в даден момент се привърза искрено към нея. Вярвам, че връзката им доста ще се развие в следващите книги и ще се научат да си вярват един на друг. Отделно в „От кръв и пепел“ Хоук показва едва половината от образа си - този на верния войник. Сигурна съм, че във втората книга ще видим един по-различен Хоук. Надявам се Дженифър Л. Арментраут да засегне и отношенията му със семейството му и най-близките му приятели.

 

Ревю в С книга в ръка

Толкова много нови идеи, толкова различни персонажи, но Арментраут прави нещо допълнително – дава си време. Време, което заема 2/3-ти от книгата, за да изгради връзките между героите, да ни убеди в правотата на действията, да хвърли прах в очите ни и да ни накара да гледаме в посоката, в която тя иска… само за да изтръгне килима изпод краката ни и да ни събори по гръб. Може и да подозирате на моменти, че има нещо гнило, може дори да се досетите какво е, но нищо не може да ви подготви за поредицата от обрати, която авторката ви е подготвила.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Egmont Bulgaria (@egmontbulgaria)

Елица Любомирова Кръстева 27/05/2021

Най- добрата книга, която съм чела в последно време. Голямо разнообразие от сцени- битки, интриги, любов. Добре изградени герои, красив свят. Книгата сякаш събира "Сянка и кост" и "Здрач" в един великолепен разказ.

Дарина Хр Петкова 14/06/2021

Страхотна книга. Понеже гледах филма Wicked и ми хареса, да попитам дали не обмисляте да преведете книгата. Изглежда също толкова интересна трилогия.

Снежана Стойчева Атанасова 29/06/2021

Не останах разочарована, прочетох я без да спирам. Страхотен роман. Очаквам продължението

Ани Алексеева Дончева 01/07/2021

Книгата е невероятна прочетох я за 2 вечери , нямам търпение следващата!Моля ви пускайте я възможно най-бързо

Егмонт България 02/07/2021

Здравейте, Ани! Радваме се, че историята ви е увлякла, а продължението ѝ очакваме през следващия месец. Поздрави, екипът на издателство ЕГМОНТ

Марина Тодорова Агопян 02/08/2021

Много ми хареса книгата, след книгите на Сара Дж Маас и Лий Бардуго, тази беше добро продължение. Има ли вече дата на издаване на следващата книга?

Егмонт България 09/08/2021

Здравейте, Марина! Следващата книга предстои да издадем в края на август. Поздрави, екипът на издателство ЕГМОНТ

Цветомира Ценова. 12/10/2021

Страхотна книга. Заслужава си да бъде прочетена. Браво на издателството.

Добавяне на коментар: