Едно момче и неговата играчка ще променят всичко...

Издателство „Егмонт“ има удоволствието да съобщи, че новата детска книга на писателката Дж. К. Роулинг – „Коледния Прасчо“, ще излезе в България на 12 октомври 2021 г., вторник, или в синхрон със световната премиера.

„Коледния Прасчо“ ще се появи едновременно в различни точки на планетата, преведен на повече от 20 езика от издателства по целия свят. Сред страните, до които се нарежда България, са Австралия, Бразилия, Великобритания, Индия, Италия, Канада, Нова Зеландия, Тайланд, Япония, с което инициативата придобива глобални мащаби.

Книгата разказва трогателната история за любовта на едно момче към най-ценната му играчка и приключенията, на които е готово, за да я открие отново. Това е самостоятелна творба, която не е свързана с творчеството на Дж. К. Роулинг досега, и е подходяща за деца над 8 години. Приказка, която цялото семейство ще обикне, създадена от един от най-големите разказвачи на съвремието.

За книгата

Джак обича своята детска играчка Дър Пиг. Дър Пиг винаги е бил до него, и в добро, и в лошо. Докато веднъж на Бъдни вечер не се случва нещо ужасно – Дър Пиг изчезва. Но Бъдни вечер е нощ на чудеса и загубени неща. Нощ, в която всичко може да оживее, и играчките дори. А най-новата играчка на Джак – Коледния Прасчо, макар досаден заместител на Дър Пиг, има смел план. Заедно с Джак да се отправят на вълшебно пътешествие и да потърсят изгубеното, за да спасят най-добрия приятел, който момчето познава...

От издателство „Егмонт“, българския издател на детските книги на Дж. К. Роулинг, споделят:

„Щастливи сме, че българските читатели ще се запознаят с Джак и Коледния Прасчо едновременно с връстниците им по цял свят. На малчуганите и техните родители предстои едно вълнуващо пътешествие. На тези, които познават силата на перото на Дж. К. Роулинг, както на читателите, които имат уникалната възможност за първи път да се докоснат до нея, книгата ще дари незабравими моменти на споделено щастие във вълшебния свят на „Коледния Прасчо““.

„Коледния Прасчо“ е първият детски роман на Дж. К. Роулинг след поредицата за Хари Потър и следва нейното блестящо завръщане към творчеството за деца след миналогодишната приказка „Икабог“, публикувана безплатно онлайн по време на ограничителния режим, предизвикан от разпространението на вируса Ковид-19. Всички приходи на писателката от „Икабог“ бяха дарени на благотворителния ѝ фонд Volant, за да подпомогнат уязвими групи, засегнати от пандемията, причинена от вируса. Дж. К. Роулинг очаква с нетърпение да се завърне към по-младите читатели с появата на „Коледния Прасчо“.

Книгата ще излезе с красивите черно-бели илюстрации и декоративни елементи на талантливия художник Джим Фийлд, носител на множество отличия за творчеството си.

За автора

ДЖ. К. РОУЛИНГ е автор на седемте книги от поредицата „Хари Потър“, продадени в над 500 милиона екземпляра тираж, преведени на 80 различни езика и превърнати в 8 касови филма. Роулинг написва и три допълнителни издания с благотворителна кауза, сред които и „Фантастични животни и къде да ги намерим“, което впоследствие вдъхновява нова филмова поредица. Приключенията на Хари като възрастен се превръщат в театрална постановка – „Хари Потър и прокълнатото дете“, която авторката пише заедно със сценариста Джак Торн и режисьора Джон Тифани.

През 2020 г. Дж. К. Роулинг публикува и детската приказка „Икабог“, първоначално достъпна безплатно онлайн по време на локдауна, а впоследствие авторката дарява всичките си приходи от авторски права на благотворителната си фондация Volant в подкрепа на рисковите групи, засегнати от пандемията от Covid-19.

Роулинг е носител на редица награди и отличия за творчеството си, включително и за криминалните романи, които пише под псевдонима Робърт Галбрейт. Подкрепя хуманитарни каузи чрез фондацията си Volant и е основател на международната благотворителна организация Lumos.

Откакто се помни, Дж. К. Роулинг е искала да бъде писател и се чувства най-щастлива, докато твори. Живее в Шотландия със семейството си.

За илюстратора

ДЖИМ ФИЙЛД започва кариерата си като дизайнер на персонажи и анимационен режисьор, развиващ се предимно в областта на рекламата и музикалните видеоклипове.

Днес е световноизвестен и награждаван илюстратор на детски книги, сред които Oi Frog!, The Lion Inside и Rabbit and Bear. Работил е заедно с Майкъл Морпурго и Дейвид Бадийл. Автор е и на двуезичната илюстрована поредица Monsieur Roscoe.

Книгите му са издавани по целия свят и са преведени в над 30 държави.

Израснал е в Фарнборо, а днес живее в полите на Париж, заедно със съпругата си и дъщеря си.

Книгата „Коледния Прасчо“ ще излезе на български език на 12 октомври, вторник, с логото на издателство „Егмонт“.

 

„Коледния Прасчо“ | 320 стр., твърда корица | 29,90 лв.

30.09.2021

89,00 лв.
59,00 лв.
69,00 лв.
19,90 лв.
26,99 лв.
29,90 лв.
25% Отстъпка
141,98 лв.
189,30 лв.
Спестявате: 47,32 лв.
24,90 лв.
29,90 лв.
29,90 лв.
29,90 лв.
24,90 лв.