Романът на американската писателка е победител в наградите на сайта Goodreads, обявен от читателите за Най-добра романтична книга на 2020 г.

След няколкогодишно отсъствие името на авторката на любовни и фентъзи романи Дженифър Л. Арментраут, позната на тийнейджърите у нас с петте си книги от поредицата „Лукс”, отново ще се появи на рафтовете с литература за млади читатели. На 22 май, тази събота, на български език излиза романът ѝ „От кръв и пепел”, който е и първият от едноименната поредица (превод от английски език: Цветелина Тенекеджиева). Книгата се превърна в бестселър в Съединените щати и отнесе престижната награда за най-добър любовен роман за 2020 г. на сайта Goodreads.  

Следвайки своя стил, разпознаваем от поредицата „Лукс”, Дженифър Л. Арментраут отново разгръща с мрачни, фантастични и паранормални елементи романтичния сюжет в книгата си „От кръв и пепел”. Историята е динамична, непредвидима и оформя притегателния конфликт между предопределената съдба на едно момиче, дългът ѝ към кралството и изкушенията на забраненото.

В новата поредица главна героиня е Девицата, Попи. Тя е принудена да води самотен, изолиран и лишен от удоволствия живот. Още от раждането си ѝ е отредено да открие една нова ера. С наближаването на деня на Възнесението си тя предпочита да се бие със стражата срещу злото, отнело семейството ѝ, вместо да се подготвя за одобрението на боговете. В съдбата на Попи обаче настъпва неочакван обрат след като осъзнава, че няма право на избор. Бъдещето на цялото кралство лежи на крехките ѝ плещи – отговорност, която самата тя не знае дали е готова да поеме. И когато Хоук, златоокият страж, морално задължен да подпомогне Възнесението ѝ, навлиза в живота ѝ, съдбата и дългът ѝ се преплитат със силни желания. Той разпалва гняв у нея, подтиква я да се усъмни в собствените си вярвания и я изкушава със забраненото. Междувременно обаче изоставеното от боговете, всяващо страх в сърцата на простосмъртните рухнало кралство се издига отново, решено да си върне всичко загубено с насилие и мъст.

И докато сянката на прокълнатите пълзи неумолимо напред, границата между забраненото и правилното се размива все повече и повече. Попи е на ръба да загуби не само сърцето си и благоволението на боговете, но и живота си, когато всички напоени с кръв нишки на света ѝ започват да се разплитат. Пленителен и наситен с приключения, „От кръв и пепел“ е секси, пристрастяващ и неочакван роман, идеален за почитателите на фентъзи.

До края на годината у нас ще излезе и продължението на историята във втората книга „A Kingdom Of Flesh And Fire“, както и третият роман от поредицата - „The Crown Of Gilded Bones“.

За Дженифър Л. Арментраут:

Дженифър е писателка, оглавила бестселър класацията на „Ню Йорк Таймс“. Живее в Шепърдстаун, Западна Вирджиния. Всички слухове, които вероятно сте чули за състоянието ѝ, не са верни. Когато не се труди усърдно, прекарва времето си в четене, гледане на долнопробни филми със зомбита, преструва се, че пише, и се отдава на компанията на съпруга си, пенсионираното им полицейско куче Дизел, шантавото им пале кръстоска между бордър коли и Джак Ръсел териер на име Аполо, шестте им надменни алпаки, четири рошави овце и две кози.

Книгата ѝ Wicked е избрана за екранизация от „Пешънфликс“ и снимките са започнали в края на 2018 г. Юношеският ѝ любовен съспенс роман Dont Look Back е номиниран за „Най-добър юношески роман“ за 2014 г. от Американската асоциация за юношеска литература, а романът ѝ The Problem With Forever печели наградата РИТА през 2017 г.

Пише и съвременни паранормални любовни романи под творческия псевдоним Дж. Лин.

Вижте повече за автора на jenniferlarmentrout.com.

 

ОТ КРЪВ И ПЕПЕЛ на Дженифър Л. Арментраут

560 стр., мека корица | фентъзи роман | 18+ |19,90 лв.

В книжарниците от събота, 22 май.

 

Книгата се издава под логото „Анишър“, запазена марка на издателство „Егмонт“.

24,90 лв.
19,90 лв.