С вдъхновяващи приказки за любимите Ариел, Бел, Пепеляшка, Аврора, Мулан, Рапунцел, Снежанка, Ясмина, Ваяна, Покахонтас, Мерида, Тиана, Анна и Елза, придружени от красивите илюстрации на международен екип от художници, книгата „Приказки за смелост и доброта“ е посветена на реалния пример на деца от цял свят.

Всички големи и малки читатели, запленени от принцесите на „Дисни“ и Анна и Елза от „Замръзналото кралство“, са поканени на вълнуваща среща с тях в книгата „Приказки за смелост и доброта“, която ще излезе в България утре, 27 ноември. Изданието съдържа четиринадесет неразказвани досега истории, а уникалните илюстрации са дело на художници,  носители на множество награди за творчеството си.

Принцесите са обичани от няколко поколения и по целия свят, като в книгата характерите и примерът им са разкрити със стремеж да мотивират прояви на добросърдечност у децата. От щедростта на Пепеляшка и изобретателността на Бел, до безкористността на Мулан и авантюристичния дух на Ваяна, книгата чества добродетелите на героините, за да насърчи читателите да бъдат също смели и добри, макар трудностите, пред които често се изправят. От книгата ще научим и какво вдъхновява всяка от принцесите, каква е нейната голяма мечта, кои са качествата, които носи в себе си.

„Приказки за смелост и доброта“ е подходяща за ранно детско четене и деца над 5 години. Тя е кулминация на тържествата „Най-великото празнуване на принцесите“ – глобална кампания на „Дисни“, която чрез приключенията и ценностите на любимите героини разпространява послание за важността на куража и добрината пред лицето на несгодите.

Приказката за Бел от „Красавицата и Звяра“ е озаглавена „Нови приятели“ и преведена на десетки езици по света, е посветена на  дете от България. Оригиналният текст в книгата гласи: „Тази приказка за смелост и доброта се посвещава на Ема, която на седем години заснема видеофилмчета с вдъхновяващи истории на езика на жестовете, за да популяризира правата на глухите. Вдъхновяващата ѝ постъпка се ползва с подкрепата на фондация „Лисън Ъп“.“ Ема използва жестов език, за да разказва истории и вдъхновява околните. Заедно с обучители тя участва в създаването на видеосъдържание, което повишава осведомеността и популяризира значението на жестовия език за глухите деца и младежи в България. Точно като Бел от „Красавицата и Звяра“ на „Дисни“, Ема използва уменията си, за да дарява щастие на хората. Чрез увлекателните истории, които разказва, тя демонстрира смелост, доброта и решителност да помага на другите. Повече за децата, на които е посветена книгата, можете да научите тук.

Илюстрациите в „Приказки за смелост и доброта“ са дело на международен екип от художници. Алина Чау вдъхва живот на историите за Пепеляшка и Анна от „Замръзналото кралство“. Тя е отличена с наградата APALA Picture Book Honor за 2018 г., а анимационният сериал, по който е работила – „Междузвездни войни: Войната на клонингите“ е носител на наградата „Еми“. Тара Никол Уитакър пресъздава приказката  с принцеса Тиана, истински вдъхновена от куража ѝ да не се предава и следва мечтите си. Добротата и постоянството на Снежанка, както силния дух на Елза са претворени от Нейтана Ерика. За себе си Ерика казва, че рисува, откакто може да държи молив, пораствайки с историите за принцесите на „Дисни“. Наби Х. Али с истинска страст илюстрира Ясмин, като разказва, че с нея и Аладин е споделил детството си и героите са му помогнали да се почувства у дома, след като се мести в Щатите. Историята за храбрата принцеса Мерида е нарисувана от Сара Кипин. Казва, че Мерида я вдъхновява със свободолюбието си и способността да взима решения, които околните не винаги подкрепят. На Лиъм Брейзиър дължим чудесните илюстрации на красавицата Аврора и смелата Ваяна. Илюстрациите на Покаханотас и Мулан в „Приказки за смелост и доброта“ са дело на Алис Х. Джан и Студио IBOIX. Джан има богат опит в илюстрирането за филмови продукции, комикси и игри, като с вълнение претворява Мулан, тъй като лесно се идентифицира с принцесата. Николета Балдари създава пъстрите и живи илюстрации на Ариел и Рапунцел. Балдари е художник и илюстратор на комикси. Ан Марселино илюстрира историята на Бел и споделя силната любов на героинята към книгите. Илюстрациите на корицата са дело на Кейт Форестър.

Автори на историите в книгата са Обри Андрус, Судипта Бардан-Куалън, Мари Чоу, Ерин Фалигант, Сузан Франсис, Ерик Герон, Каликолехуа Хърли, Кати Маккълоу, Елизабет Ръдник и Кели Стaрлинг Лайънс.

Принцесите на „Дисни“ очароват и вдъхновяват вече няколко поколения, като ни учат никога да не съдим книгата по корицата, да не се страхуваме да плуваме отвъд рифа, както, че най-добрият начин да се справим със страха е да се освободим от него.

Книгата „Приказки за смелост и доброта“ ще излезе на български език на 27 ноември, събота, с логото на издателство „Егмонт“.

„Приказки за смелост и доброта“ | 272 стр., твърда корица | 29,90 лв.

7,99 лв.
29,90 лв.
4,99 лв.
59,00 лв.
39,00 лв.
4,99 лв.
5,99 лв.
12,90 лв.
19,90 лв.
4,99 лв.
5,99 лв.
12,90 лв.