Пет от книгите победители в наградите “Goodreads Choice Awards” за 2021 г. са издания на издателство „Егмонт“.

„Двор от сребърни пламъци“ на Сара Дж. Маас е избрана за „Най-добра фентъзи книга“ за 2021 г. с двойно повече гласове от следващата книга в категория – 111,498 гласа. За втора поредна година книга на Сара Дж. Маас печели този приз след миналогодишната победа на „Дом на пръст и кръв“.

„Под знака на вълците“ на Лий Бардуго печели най-много гласове в категорията „Най-добра фентъзи книга и научна фантастика за юноши“ с 48,212 гласа.

„Дъщеря на дълбините“ на Рик Риърдън е носител на приза при литературата за „Най-добра книга за деца и подрастващи“ с 24,836 гласа.

Сред отличените книги са и две издания, които ще излязат с логото на издателство „Егмонт“ през 2022 г.

“The Anthropocene Reviewed” на Джон Грийн е „Най-добра нехудожествена литература“ според 41,649 от гласувалите и отново води с почти двойна разлика пред втората книга в тази категория. Книгата на Грийн ще бъде публикувана през април със знака на импринт „Анишър“.

“The Spanish Love Deception” на Елена Армас е „Най-добър дебютен роман“ за 2021 г. според гласуването на “Goodreads Choice Awards”. Книгата печели с 55,621 от гласовете. “The Spanish Love Deception” ще се появи през февруари със знака на „Уо, Книги за любов“.