В навечерието на коледните празници любимият влогър със стотици хиляди YouTube последователи Станислав Койчев Стан представи своя най-нов проект, а именно авторската настолна игра „Хиперпамет“. Силният интерес към играта изчерпа напълно първия ѝ тираж по време на предварителните онлайн поръчки, а издателството обяви, че се очаква втори, който в средата на януари да потегли към книжарниците.

За талантливия Стан изминалата 2020-а година бе изпълнена с предизвикателства, но и с вдъхновена работа по няколко ключови проекта, сред които романа му за тийнейджъри „Изгубен“, както и новото издание на верния помощник на учениците при старта на учебната година – емблематичния „ОрганайзерЪт“. За първи път обаче Стан представи оригинална настолна игра, която да събере във възможно най-приятна атмосфера семейството и приятелите по време на дългите зимни вечери.  Влогърът и този път не изневери на своя творчески почерк, като съчета забавното с полезното – играта допринася за тренировки на краткосрочната памет и умението за концентрация у подрастващите.

„Хиперпамет“ е настолна игра с карти, която ви среща с двадесет от познатите герои от видеата на Стан (кака Мери, Петьо Филията, бъбривата Ефросина, Дивата баба и др.). Всеки от тях носи свой уникален характер и суперсила, с които очаквайте, както да ви разсмеят, така и да ви разконцентрират. Играта е създадена така, че да затрудни механичното запомняне на позициите на картите чрез суперсилите на героите, а също с действия, които ще отклонят вниманието ви в различни посоки. Ходът ѝ често се променя, а в комбинация с пъстрите изображения тя се превръща в истинско предизвикателство за ума. Ще ви се наложи да използвате и стратегия, тъй като различните карти носят различен брой точки, а при комбинациите на някои карти се получават и допълнителни точки.

Няколко месеца не спирахме да играем играта, докато я разработвах. Хората, които ме познават, често ме определят като перфекционист, и работата по „Хиперпамет“ не опроверга твърдението – исках да създам преживяване, което да дари хората с пълноценно време, което да прекарат заедно, забавлявайки ги и същевременно развивайки ценни умения. Радвам се, че сега ѝ предстои пътят към книжарниците, като се надявам скоро да е възможно да си помечтаем дори за турнир по „Хиперпамет.“ – споделя Стан.

През 2020 г. изследване на медийното потребление и инфлуенсърите на децата и младите хора в България спомена в доклада си към Уницеф популярността на книгите на Стан сред подрастващите у нас, като отбеляза близкото и увлекателно за тях съдържание. Стан е трикратен носител и на статуетката „Бисерче вълшебно“, връчвана на годишните награди на фондация „Детски книги“ според детския читателски вот на литературните клубове у нас. „Невероятният свят с експерименти на Петьо Филията“, препоръчвана за извънкласни занимания по природни науки, бе отличена за нехудожествена детска литература, избрана с рекордните 618 гласа на деца от цялата страна.

***

Станислав Койчев, по-известен като Стан, е роден през 1992 година. Завършва Националната търговска гимназия в Пловдив, откъдето е родом, със специалност „Икономика и мениджмънт“, след което продължава висшето си образование по мениджмънт в City Univerisity of Seattle и завършва като един от студентите с най-високи резултати в списъка на декана.

Определя се като човек на полярните емоции. Споделя, че от малък винаги е искал да въздейства на хората с това, което прави, и приема всяка трудност в живота си като предизвикателство, което му се дава с причина. Така се ражда и идеята да прави забавни видеа в интернет.

Първото му видео е качено на 17 март 2013 г., а Стан преминава границата от 100 000 абонати в YouTube през ноември 2016 г. В момента влогърът може да се похвали с повече от 400 000 последователи и над два милиона гледания на видеата му месечно.

Дебютният му роман „Невидим“ оглавява класацията на верига книжарници „Хеликон“ за най-продавани заглавия през 2017 г. През 2018 г. излиза и неговото продължение – „Измамен“. Двата романа са носители на награда „Бисерче вълшебно“ в категориите „Мечтатели“ и „Майстори“. През юни 2020 г. Стан представя и третия роман в поредицата – „Изгубен“. Неговите „Органайзери“ се превърнаха в незаменим помощник за учениците и абсолютен бестселър.

Стан в YouTube: линк

 

Хиперпамет

62 бр. цветни карти | Играчи: 2+ | Подходяща възраст: 8+

 

от Станислав Койчев-СТАН

издателство ЕГМОНТ, КУБАР

 

Ще откриете в книжарниците от събота, 16 януари.

ХИТ!
17,90 лв.
ХИТ!
24,80 лв.
ХИТ!
14,90 лв.
ХИТ!
9,90 лв.
ХИТ!
14,90 лв.
19,90 лв.
ХИТ!
14,90 лв.
ХИТ!
14,90 лв.
1,99 лв.
ХИТ!
14,90 лв.