В навечерието на коледните празници любимият влогър със стотици хиляди YouTube последователи Станислав Койчев Стан представи своя най-нов проект, а именно авторската настолна игра „Хиперпамет“. Силният интерес към играта изчерпа напълно първия ѝ тираж по време на предварителните онлайн поръчки, а издателството обяви, че се очаква втори, който в средата на януари да потегли към книжарниците.

За талантливия Стан изминалата 2020-а година бе изпълнена с предизвикателства, но и с вдъхновена работа по няколко ключови проекта, сред които романа му за тийнейджъри „Изгубен“, както и новото издание на верния помощник на учениците при старта на учебната година – емблематичния „ОрганайзерЪт“. За първи път обаче Стан представи оригинална настолна игра, която да събере във възможно най-приятна атмосфера семейството и приятелите по време на дългите зимни вечери.  Влогърът и този път не изневери на своя творчески почерк, като съчета забавното с полезното – играта допринася за тренировки на краткосрочната памет и умението за концентрация у подрастващите.

„Хиперпамет“ е настолна игра с карти, която ви среща с двадесет от познатите герои от видеата на Стан (кака Мери, Петьо Филията, бъбривата Ефросина, Дивата баба и др.). Всеки от тях носи свой уникален характер и суперсила, с които очаквайте, както да ви разсмеят, така и да ви разконцентрират. Играта е създадена така, че да затрудни механичното запомняне на позициите на картите чрез суперсилите на героите, а също с действия, които ще отклонят вниманието ви в различни посоки. Ходът ѝ често се променя, а в комбинация с пъстрите изображения тя се превръща в истинско предизвикателство за ума. Ще ви се наложи да използвате и стратегия, тъй като различните карти носят различен брой точки, а при комбинациите на някои карти се получават и допълнителни точки.

Няколко месеца не спирахме да играем играта, докато я разработвах. Хората, които ме познават, често ме определят като перфекционист, и работата по „Хиперпамет“ не опроверга твърдението – исках да създам преживяване, което да дари хората с пълноценно време, което да прекарат заедно, забавлявайки ги и същевременно развивайки ценни умения. Радвам се, че сега ѝ предстои пътят към книжарниците, като се надявам скоро да е възможно да си помечтаем дори за турнир по „Хиперпамет.“ – споделя Стан.

През 2020 г. изследване на медийното потребление и инфлуенсърите на децата и младите хора в България спомена в доклада си към Уницеф популярността на книгите на Стан сред подрастващите у нас, като отбеляза близкото и увлекателно за тях съдържание. Стан е трикратен носител и на статуетката „Бисерче вълшебно“, връчвана на годишните награди на фондация „Детски книги“ според детския читателски вот на литературните клубове у нас. „Невероятният свят с експерименти на Петьо Филията“, препоръчвана за извънкласни занимания по природни науки, бе отличена за нехудожествена детска литература, избрана с рекордните 618 гласа на деца от цялата страна.

***

Станислав Койчев, по-известен като Стан, е роден през 1992 година. Завършва Националната търговска гимназия в Пловдив, откъдето е родом, със специалност „Икономика и мениджмънт“, след което продължава висшето си образование по мениджмънт в City Univerisity of Seattle и завършва като един от студентите с най-високи резултати в списъка на декана.

Определя се като човек на полярните емоции. Споделя, че от малък винаги е искал да въздейства на хората с това, което прави, и приема всяка трудност в живота си като предизвикателство, което му се дава с причина. Така се ражда и идеята да прави забавни видеа в интернет.

Първото му видео е качено на 17 март 2013 г., а Стан преминава границата от 100 000 абонати в YouTube през ноември 2016 г. В момента влогърът може да се похвали с повече от 400 000 последователи и над два милиона гледания на видеата му месечно.

Дебютният му роман „Невидим“ оглавява класацията на верига книжарници „Хеликон“ за най-продавани заглавия през 2017 г. През 2018 г. излиза и неговото продължение – „Измамен“. Двата романа са носители на награда „Бисерче вълшебно“ в категориите „Мечтатели“ и „Майстори“. През юни 2020 г. Стан представя и третия роман в поредицата – „Изгубен“. Неговите „Органайзери“ се превърнаха в незаменим помощник за учениците и абсолютен бестселър.

Стан в YouTube: линк

 

Хиперпамет

62 бр. цветни карти | Играчи: 2+ | Подходяща възраст: 8+

 

от Станислав Койчев-СТАН

издателство ЕГМОНТ, КУБАР

 

Ще откриете в книжарниците от събота, 16 януари.

15% Отстъпка
38,00 лв.
44,70 лв.
Спестявате: 6,70 лв.
9,90 лв.
24,90 лв.
14,90 лв.
9,90 лв.
14,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
14,90 лв.
1,99 лв.
14,90 лв.