Премиерата на новата книга на Юлияна Дончева – романа „Пътят“, се състоя на 10 юни в градината на столичното заведение Tobacco Garden, а на събитието присъстваха близки, семейство и приятели на Юлияна, сред които Антон Стефанов, Деси Моралес, Меги Савова, Ива Екимова, Зорница Линдарева, Гери Дончева. Актьорът Николай Сотиров прочете откъс от „Пътят“, който е дебют за Юлияна Дончева в художествената литература и е вдъхновен от един от най-популярните планински туристически маршрути в България – този от връх Ком до нос Емине.

Юлияна Дончева благодари на присъстващите и близките си за неимоверната подкрепа през целия процес по написването на романа, както на издателския екип, с който работи, пожелавайки си в бъдеще да види сюжета екранизиран на малкия или големия екран.

„Исках да покажа, че има невероятни, вдъхновяващи личности, които прославят страната ни навсякъде. Има такива хора, които са част от героите в „Пътят“. Те ме вдъхновиха за идеята, че душата може да пътешества свободно, там, където пожелае.“, сподели Юлияна за новата си книга по време на представянето.

 

фотографии: Павлина Чакърова за издателство ЕГМОНТ