Първите две части „Хари Потър и Философският камък“ и „Хари Потър и Стаята на тайните“ по проект и илюстрации на студио „Мина Лима“, известно с дизайна на филмите за Хари, излизат и у нас тази есен.

Магьосническият свят на Дж. К. Роулинг и Хари Потър ще стане още по-осезаем с появата и на български език на първите две книги с дизайна на Мирафора Мина и Едуардо Лима от емблематичното студио „Мина Лима“. Дизайнерите, работили по филмите за Хари Потър, а също за екранизацията на „Фантастични животни”, обединяват любовта си към вълшебната история с невероятен художествен талант и майсторски умения, за да създадат вълшебни книги, изпълнени с цветни илюстрации и допълнителни интерактивни елементи. Осем триизмерни фигури, неразривно свързани със света на магьосниците, очакват читателите сред страниците на книгите, като в първия том те ще разгърнат най-първото писмо на Хари от директора на „Хогуортс”, ще преминат през входа към търговската улица „Диагон-али”, ще разгледат Голямата зала в любимото Училище за магия и вълшебства и още.

Поредицата „Хари Потър“ на Дж. К. Роулинг владее сърцата на читатели от всички възрасти в целия свят. Седемте книги от нея са първоначално публикувани между 1997 и 2007 г. Идеята за Хари Потър настига писателката по време на едно пътуване с влак, а самата история пише, докато живее в Англия, Португалия и накрая в Шотландия. Приключенията на Хари, Рон и Хърмаяни в Училището за магия и вълшебство „Хогуортс“ са продадени в над 500 милиона екземпляра, преведени са на над 80 езика и са екранизирани в 8 касови филма.

„Хари Потър и Философският камък” с илюстрациите на „Мина Лима“ ще излезе у нас през септември, а заедно със световната премиера на 26 октомври очакваме и втората част – „Хари Потър и Стаята на тайните”.

Официален трейлър на първата книга тук.

Официален трейлър на втората книга тук.

22.04.2021

89,00 лв.
69,00 лв.