„Изгубен“ е новият роман на Стан, в който идолът на много български деца и тийнейджъри ни отвежда от другата страна на океана, за да проследим живота на Стефан, Нора и Бела този път в Нюйоркската академия за изкуства. Книгата излиза в книжарниците от 1 юли, а в рамките на предварителната ѝ кампания жребий ще определи трима читатели, които ще получат ексклузивни екземпляри с уникална корица с техните образи.

 „Изгубен“ е третият роман за тийнейджъри, написан от популярния български влогър Станислав Койчев (27 г.). Стан, който има над 400 000 последователи в YouTube, талантливо пренася на страниците съвременни явления от живота на младите хора както у нас, така по целия свят, воден от посланието за неизменната сила на приятелството, обичта и вярата в собствените способности - пътеводна светлина в усещането за „изгубеност“, често съпътстващо тийнейджърските години. Опасностите, които крият социалните мрежи; фалшът, който екраните на устройствата придават на емоциите и отношенията; страховете и агресията, които всички ние, независимо от възрастта, посрещаме и преодоляваме както „онлайн“, така и „офлайн“, са изпитания, с които днес тийнейджърите често се сблъскват, но романът цели да ги насърчи да не се страхуват от собствените си чувства, и преминавайки през бурите, да продължат напред по-уверени в себе си и в света, който ги заобикаля.  

Стан прави литературния си дебют с тийн романа „Невидим“ през 2017 г., когато е едва на 24 г., а през 2018 г. излиза и неговото продължение – „Измамен“. Книгите оглавяват класациите на книжарниците, превръщайки се в едни от най-търсените заглавия у нас, а освен читателските симпатии и срещи с хиляди фенове в цялата страна, донасят на Стан и две национални награди „Бисерче вълшебно“, които са единствените, определяни от детския читателски вот.

Сюжетът в дългоочаквания трети роман от поредицата отново ни среща с главния герой Стефан (17 г.), с негови приятели и съученици, а също с някои от ярките персонажи, които познаваме от предходните книги. Този път обаче Стан ни отвежда в Ню Йорк, където Стефан, неговата най-добра приятелка – Нора, и момичето, с което е споделил сърцето си - Бела, са българските ученици-стипендианти в престижната Нюйоркска академия за изкуства, заобиколени от заможни и даровити американски тийнейджъри. Всички те ще преминат през водовъртеж от перипетии, докато научават все повече един за друг, и сближавайки се с тези, които на пръв поглед са приемали за твърде различни, ще преодоляват собствената неувереност и дори предразсъдъци.

Стан не само неусетно ще ни преведе през 400-те страници на романа, изпъстрени със събития от живота на младите герои, но заедно с тях и ще се поразходим из „Голямата ябълка“ – ще почувстваме трескавото оживление, обзело „Тайм Скуеър“, и спокойствието, скрито в самото сърце на града, сред зеленината на „Сентръл Парк“, очакват ни модните подиуми, но и коридорите на емблематични театри, и дори ще се насладим на светлините на Ню Йорк върху нощните силуети на небостъргачите от птичи поглед.

Зареждайки романа със съвременен, достъпен младежки изказ и с много чувство за хумор, Стан ни прави свидетели на случките, които Стефан и компания преживяват, докато „между редовете“ оставя важни послания: най-вече към тийнейджърите, за които е написан, но и към нас – техните родители, учители, приятели. За това колко е важно да подкрепяме младите хора в нелекия процес на порастване и опознаване на съвременния свят. Свят, в който днешните тийнейджъри обичат да правят „селфи“, но все така сериозно подхождат към учебните задължения и ангажиментите си. Свят, в който са силно привлечени от светлините на прожекторите и камерите, но все така копнеят за искрено общуване и съпричастност.

За романа си Стан споделя:

„В много от героите се оглеждам аз самият, хората, които познавам в реалния живот, случки, които заедно сме преживели. Постарах се по този начин да вдъхна живот в героите си, като същевременно споделя личния си опит - включително от пътя, който досега изминах с видеата и книгите, които създавам“.

~

„Искам емоциите, разочарованията, празните надежди, несподелената любов, отчаянието, самобичуването, болката, всичко да е там. За да мога, когато съм готов, когато съм преминал през бурята, да пресъздам този период от живота ми заради онези, които са в началото. Да сътворя калейдоскоп от събития, пъстра и запомняща се картина. Такава, в която потъваш, преживяваш, а не просто подминаваш равнодушно.– добавя на страниците на романа Стан.

 

„Изгубен“ излиза с логото „Кубар“ на издателство „Егмонт“ на 1 юли, като вече може да бъде поръчан от сайта на издателството с подпис на Стан, подарък и възможност за участие в жребий за уникален екземпяр. Автор на оригиналната корица, както на дизайнерските копия, е художникът Стоян Атанасов, @Kontur Creative.

 

***

Станислав Койчев, по-известен като Стан, е роден през 1992 година. Завършва Националната търговска гимназия в Пловдив, откъдето е родом, със специалност „Икономика и мениджмънт“, след което продължава висшето си образование по мениджмънт в City Univerisity of Seattle и завършва като един от студентите с най-високи резултати в списъка на декана.

Определя се като откровен перфекционист и човек на полярните емоции. Споделя, че от малък винаги е искал да въздейства на хората с това, което прави, и приема всяка трудност в живота си като предизвикателство, което му се дава с причина. Така се ражда и идеята да прави забавни видеа в интернет.

Първото му видео е качено на 17 март 2013 г., а Стан преминава границата от 100 000 абонати в YouTube през ноември 2016 г. В момента влогърът може да се похвали с повече от 400 000 последователи и над два милиона гледания на видеата му месечно.

Дебютният му роман „Невидим“ оглавява класацията на верига книжарници „Хеликон“ за най-продавани заглавия през 2017 г. През 2018 г. излиза и неговото продължение – „Измамен“. Двата романа са носители на награда „Бисерче вълшебно“ в категориите „Мечтатели“ и „Майстори“. През 2020 г. Стан представя и третия роман в поредицата – ИЗГУБЕН.

СТАН В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ: YouTube | Instagram | Facebook | Twitter

За повече информация във връзка с „Изгубен“ или за контакт със Стан, не се колебайте да се свържете с нас!

15% Отстъпка
38,00 лв.
44,70 лв.
Спестявате: 6,70 лв.
9,90 лв.
24,90 лв.
14,90 лв.
9,90 лв.
14,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
14,90 лв.
1,99 лв.
14,90 лв.