Ново!

Третият слой •

19,90 лв.

Всяка тайна очаква своя час, за да бъде разкрита.

ОТДАВНА ИЗГУБЕНА КАРТИНА…

Когато младият архитект Франческо Фабиани наследява къщата на чичо си във Венеция, изобщо не очаква, че на тавана ще попадне на скрита и отдавна забравена  картина. Още по-малко предполага, че тя ще се окаже ранна творба на не кой да е, а на Якопо Тинторето – един от най-талантливите представители на Венецианската школа и последният голям художник на италианския Ренесанс.

СКРИТ КОД, ВОДЕЩ ДО ОПАСНА ТАЙНА…

При проучването на въпросната картина реставраторката Ана Конти се натъква на шифър, замаскиран под слоеве боя. Тайнописът разкрива съществуването на писмо от папата, с което се нарежда убийството на средновековен владетел. Нарисувана е и карта, указваща мястото, където е скрит папският документ – в дълбините на храм над буйна река…

Заинтригувани от закодираното послание, Ана и Франческо са твърдо решени да намерят истината, независимо от опасността, която ги дебне. Заедно те се изправят пред демони от миналото и горчилката на настоящето, за да докажат пъкления апостолически заговор, за чиято тайна Ватиканът е готов на всичко само и само да опази.

- - -

„Ако търсенето на стар пергамент през реки и морета ви напомня на нещо, не се заблуждавайте – сюжетът по оригинален начин вписва моменти от средновековната история в завладяващ роман, който се чете на един дъх.“

Доц. д-р Майя Василева
Нов български университет

 Предстоящо издание. Поръчките, в които е включено това предстоящо заглавие, ще бъдат доставени на или до три работни дни след датата на издаване/разпространение на книгата в търговската мрежа. Планираната дата на издаване е 3 юни 2023. Издателството запазва правото си да променя датата на издаване, което своевременно ще бъде обявено. •

 Автор
Гергана Лаптева
  Жанр
 Съвременна художествена литература
 Корица
 Мека
 Формат
 145 x 210 мм
 Страници
 480
 ISBN/Баркод
9789542730828

ВИЖТЕ ОЩЕ: 

Премиера на романа ТАЙНАТА ОТ АПАМЕЯ от Гергана Лаптева – София

Пловдивска премиера на романа ТАЙНАТА ОТ АПАМЕЯ от Гергана Лаптева

Романът „Тайната от Апамея“ събужда жаждата за приключения

* * * 

Гергана Лаптева е родена на 17 февруари в гр. София. Завършва училището по изящни изкуства „Илия Петров“ със специалност „Живопис“. Висшето си образование получава в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, катедра „Геология, палеонтология и полезни изкопаеми“, където защитава дипломна теза на тема „Долнокредна амонитна фауна в Еленския Предбалкан“, като по-късно работи по докторска дисертация в района на гр. Бяла.

Гергана Лаптева е член и работи като завеждащ отдел „Култура“ в Българския антарктически институт (БАИ) – Национален оператор на дейността на Република България в Антарктида.

Участник е в седем експедиции до Ледения континент. В периода 2007 – 2010 г., работи по съвместен геоморфоложки проект с португалския учен Алешандре Тринидаде (Лисабонски университет). Oт 2011 г. участва като художник и фотограф в редица „еко арт“ проекти (съвременна форма на изкуство, насочена към творене в синхрон с околната среда, създадено от артисти, които са загрижени за местни и глобални екологични ситуации, вярващи, че възстановяването на връзката на човека с природата е един от приоритетите за съвременното общество). Заедно с Бисера Йосифова, директор на НХГ и проф. Христо Пимпирев, директор на БАИ участва в проект за филиал на Националната художествена галерия в Антарктида.

Гергана Лаптева е основател и координатор на програмата „ECOANTAR“ на БАИ, проекта „Terra Australis Incognita“ (Непознатата южна земя), „Еко Антарктида“ и „Усещането Антарктида“.

Името на Гергана Лаптева носи остров „Лаптева“. Наименованието е дадено от Комисията по Антарктически наименования (към МВнР) за приноса на Лаптева към дейността на България в Антарктика.

Автор е на книгите „Непознатата южна земя - Terra Australis Incognita“, „Посока юг. Пътуване към Антарктида“, „Врата на боговете. Южна Америка - истории от земята на инките“, романите „Монетата“  и „Божествен аромат“.

* * * 

hrisilandia.com

„Тайната от Апамея“ от Гергана Лаптева е завладяващ роман, който ни отвежда до близки и далечни места, за да ни разкаже история, която строи мост между минало и настояще и дава на читателите възможност да преминат по него, за да узнаят повече за бита и културата на древни цивилизации. За пореден път авторката умело преплита нишки от археология и мистика, изкуство и културология, които сами по себе си образуват пъстра картина от факти. Гергана Лаптева ѝ вдъхва живот, като вмъква въпроси, свързани с взаимоотношенията между хората, коментира теми и проблеми, касаещи съвременния човек. А за финал добавя и доза любов…  Харесва ми как Гергана Лаптева винаги успява да разпали онова пламъче на авантюристичния дух, който дреме във всеки от нас. Желанието да приключенстваш, да опознаваш света, да търсиш отговори и да трупаш като в съкровищница спомени и преживявания.“

прочетете цялото рувю

 

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: