2: Кралство на плът и огън

24,90 лв.

По-силна ли е любовта от отмъщението?

ПРЕДАТЕЛСТВО…

Всичко, в което някога е вярвала Попи, се оказва лъжа, включително личността на мъжа, в когото се влюбва. Озовала се сред хора, възприемащи я като символ на чудовищно кралство, тя не знае коя е без булото на Девицата. За едно е сигурна обаче: нищо не е по-опасно от него. Тъмния. Принцът на Атлантия.

ИЗБОР…

Кастийл Да’Ниър носи много имена и лица. Попи знае, че не бива да му се доверява. Нужна му е жива и цяла, за да постигне целите си. Единствено чрез него тя може да постигне своите – да намери брат си Иън и да види с очите си дали се е превърнал в бездушен Възнесен. Да се съюзи с Кастийл, вместо да му опонира, носи своите рискове. Той продължава да я изкушава, предлагайки ѝ всичко, което някога е искала, предлагащи невъобразими удоволствия, но и дълбока болка. Кастийл има планове за нея. Те могат да обвържат живота им по начини, за които никое от двете кралства не е готово.

ТАЙНА…

Докато Атлантия чака завръщането на принца си, в границите ѝ се надига смут. Народът шепне за война, а Попи е в центъра на всичко. Кралят иска да я използва, за да изпрати послание на враговете си. Покварените я искат мъртва. Вълчаците стават все по-непредсказуеми. И докато способностите ѝ да усеща болката и емоциите на другите се засилват, атлантийците все повече се страхуват от нея. Върлуват мрачни тайни, напоени с кървавите грехове на две кралства, готови на всичко, за да укрият истината. Когато земята се затресе, а от небето завали кръв, вече може и да е късно.

Книга втора от поредицата „Кръв и пепел“ на Дженифър Л. Арментраут.

 Автор
 Дженифър Л. Арментраут
 Импринт
 Анишър
 Тип
 Фентъзи роман
 Поредица
 КРЪВ И ПЕПЕЛ
 Корица
 Мека
 Формат
145 x 210 мм
 Страници
 672
 ISBN/Баркод
 9789542726401

Дженифър Л. Арментраут

е писателка, оглавила класацията за най-добър международен бестселър на „Ню Йорк Таймс“. Живее в Шепърдстаун, Западна Вирджиния. Всички слухове, които вероятно сте чули за състоянието ѝ, не са верни. Когато не се труди усърдно, прекарва времето си в четене, гледане на долнопробни филми със зомбита, преструва се, че пише, и се отдава на компанията на съпруга си, пенсионираното им полицейско куче Дизел, шантавото им пале кръстоска между бордър коли и Джак Ръсел териер на име Аполо, шестте им надменни алпаки, четири рошави овце и две кози.

Мечтата ѝ да стане писателка се зародила в часовете по алгебра, през по-голямата част от които пишела разкази… затова и не може да се похвали с добри оценки по математика. Дженифър пише юношески любовни романи – паранормални, фантастика, фентъзи и съвременни. Книгите ѝ се издават от „Тор Тийн“, „Ентенгълд Тийн“, „Брейзън“, „Дисти/Хайпириън“ и „Харликуин Тийн“. Книгата ѝ Wicked е избрана за екранизация от „Пешънфликс“ и снимките са започнали в края на 2018 г. Юношеският ѝ любовен съспенс роман Dont Look Back е номиниран за „Най-добър юношески роман“ за 2014 г. от Американската асоциация за юношеска литература, а романът ѝ The Problem With Forever печели наградата РИТА през 2017 г.

Пише и съвременни и паранормални любовни романи за възрастни и млади възрастни под творческия псевдоним Дж. Лин. 

Вижте повече за автора на jenniferlarmentrout.com.

 

sknigavraka.wordpress.com:

И тук Арментраут се впуска в стихията си – да изследва характерите на своите персонажи, да ги поставя в трудни ситуации, да ги подлага на изпитания, да ги тества отново и отново, докато не ги кали както се калява стомана – не като ги гали с перце, а като ги прекарва през огън и студ и ги удря отново и отново. Ударите са безмилостни, защото светът, в който се развива нашата история, е безмилостен и жесток.

Тук Арментраут ни показва точно това – как една любов се ражда, как разцъфва и как Попи и Хоук (ще разберете защо използвам и двете имена в различен контекст) се отварят един към друг, по-силни и готови да се борят не само за целите си, но и един за друг. А знаейки, че това ще е поредица от 6 книги, а не трилогия, ставам още по-нетърпелива за повече пиперливи сцени, както и за силен екшън, защото освен шокиращите разкрития, Арментраут гради и добре структурирани бойни сцени.

В духа на първата книга, Арментраут си пази най-големите изненади за последните няколко глави и отново дразни читателското любопитство до крайност. Такива викове не бях надавала при финала на друга книга, четейки последните изречения. Шок, изненада, радост, объркване, тъга – всички тези емоции се изляха наведнъж, но най-силна беше тъгата, защото ще трябва да чакаме до ноември, за да разберем как ще ни доизмъчи Арментраут в третата книга. Нейният подход е от типа бавна отрова и те кара да копнееш за още, ала колкото и въпроси да наизскачаха в последните няколко глави от книгата, отговорът им ще намерим в продължението.

happinessbybook.blogspot.com:

Много е приятно, когато не чакаш дълго време, за да прочетеш продължението на книга, която си харесал. Някъде юни месец прочетох „От кръв и пепел“, септември - „Кралство на плът и огън“, а ноември трябва да се издаде и третата част, за която нямам търпение, тъй като вече имам стотици въпроси за потеклото на Попи и какво ще правят двамата с Кастийл оттук нататък. 

В ревюто ми за „От кръв и пепел“ споделих, че Попи ме изненадала и то приятно, защото не очаквах да е толкова твърдоглава, борбена и жадна за свобода. Във втората книга нещата не се променят и Попи се бори не само да получи така желаната свобода, но и да намери брат си Иън и да разбере какво точно става с него.

В „Кралство на плът и огън“ има разнообразие от второстепенни герои - Делано, Аластир, Емил, Джаспър, Вонета. Всички те допълват изградения свят и са готови да се изправят пред Възнесените, за да защитят домовете си.

Каквито и съмнения да имах в предишната книга, че новата поредица на Дженифър Л. Арментраут няма да ми допадне, сега те се разбиха на пух и прах. Продължението на поредицата е доста добро и динамично, а финалната сцена е страхотна и поражда още сто въпроса как ще се развие действието в третата книга.

 

Калина Иванова Тодорова 27/08/2021

Здравейте, скъпо издателство. Простете, че пак ви занимавам, но въпреки, че е твърде рано се питах дали ще издатете 3-та книга. И може би знаете, че идва и 4 книга. Като цяло какво планирате за тази поредица? Много ви благодаря и пак съжалявам, че постоянно ви тормозя. ❤️

Егмонт България 30/08/2021

Здравейте, Калина! Третата книга от поредицата очакваме през ноември у нас, а четвъртата книга предстои да излезе на английски през 2022 г., като ние, разбира се, следим за новостите около поредицата. Продължавайте да ни следите на сайта и в социалните мрежи, където споделяме всички новини и допълнителна информация за предстоящите ни заглавия. Поздрави и усмихнат ден, екипът на издателство ЕГМОНТ

Ани Иванова Дачева 02/09/2021

Книгата е страхотна ,нямам търпение за третата. Безкрайно съм благодарна за книгите ,които избира да ни предоставят от Анишър

Егмонт България 03/09/2021

Здравейте, Ани! Радваме се, че поредицата на Дженифър Арментраут, а и другите заглавия от АНИШЪР ви харесват, а за третата книга - още съвсем малко търпение до ноември, когато я посрещаме! Поздрави и усмихнат ден, екипът на издателство ЕГМОНТ

Дарина Христова Иванова 07/09/2021

Нямам търпение за третата книга. Егмонт издайте я бързо преди да умра от любопитство. А обмисляли ли сте издаването и на други книги от авторката. Видях, че има и други книги, които изглеждат интересни.

Егмонт България 08/09/2021

Здравейте, Дарина! Радва ни много ентусиазма Ви около книгите на Дженифър Арментраут. Третата книга очакваме през ноември, а предвид силния интерес към авторката, издателският ни отдел се оглежда и за други заглавия, които може и да обмисли да издадем в бъдеще. Можете да ни следите както на сайта, така и в социалните ни мрежи, където споделяме всички новости, свързани с предстоящите ни заглавия. Поздрави и усмихнат ден, екипът на издателство ЕГМОНТ

Стефани Генадиева Дачева 12/10/2021

Книгата е невероятна! Нямам търпение за следващата! Огромно благодаря на екипа на Егмонт България за неуморния труд и страхотните поредици и книги, които издавате!

Елица Любомирова Кръстева 26/10/2021

Страхотно продължение. Изпълнено с обрати и страст. Характерите на героите са добре разгърнати и ги прави още по- любими на читателя. Обожавам тази книга.

Ралица Миленова Зокова 28/10/2021

А като дата ноември месец ще можете ли да споделите, защото вече нямам търпение. Благодаря предварително!

Егмонт България 01/11/2021

Здравейте и много благодарим за ласкавите отзиви за романите КРЪВ И ПЕПЕЛ! Третият от тях е планиран с дата на издаване 20 ноември, като се надяваме съвсем скоро да го обявим за предварителни поръчки тук, на сайта ни. Поздрави, екипът на издателство ЕГМОНТ

Добавяне на коментар: