5: Хари Потър и Орденът на феникса (илюстровано издание)

69,00 лв.

Петата книга от любимата поредица за Хари Потър сега с брилянтните илюстрации на Джим Кей и Нийл Пакър! 

Стигна при черната врата, ала не можа да я отвори... гледаше я вторачено, отчаяно му се искаше да влезе... зад нея имаше нещо, за което той бленуваше с цялото си сърце... награда, за каквато не беше и мечтал...

В навечерието на настъпваща война Орденът на феникса се събира в родния дом на Сириус Блек. Междувременно силата на Лорд Волдемор расте и той се промъква в сънищата на Хари Потър, шептейки му за могъща магия, криеща се в Министерството на магията.

Учебната година е изпълнена с мистерии и тайни, а новата инквизиторка, назначена от министъра на магията, Долорес Ъмбридж наблюдава всичко и всички в „Хогуортс“. Нейна основна задача е да не изпуска от поглед професор Дъмбълдор и Хари Потър. Смела група магьосници обаче е решена да се опълчи на Ъмбридж и да използва уменията си в битката срещу надигащото се зло.

В това невероятно илюстровано издание от поредицата талантите на Джим Кей, носител на медала „Кейт Грийннауей“, и Нийл Пакър, носител на наградата BolognaRagazzi 2021, пресъздават емблематични образи като Тонкс, Луна Лъвгуд и много други любими герои, като заедно с читателите проследяват случващите се вълшебства в „Хогуортс“.

„Обожавам да гледам как Джим Кей интерпретира света на Хари Потър. За мен е голяма чест и изпитвам дълбока благодарност, че той продължава да му отдава таланта си.“ – Дж. К. Роулинг

Поръчайте от www.egmontbulgaria.com с безплатна доставка!

 Автор
 Дж. К. Роулинг
 Илюстратори
 Джим Кей и Нийл Пакър
 Тип
 Фентъзи романи
 Тип
 Илюстровани книги
 Поредица
 Хари Потър
 Възраст
 13+
 Корица
 Твърда, с обложка
 Формат
 24 x 27
 Страници
 576 цветни
Хартия
FSC от сертифицирана дървесина
 ISBN/Баркод
9789542727026

Като израз на грижа и отговорност за опазването на околната среда, тази книга е отпечатана на FSC хартия, произведена от сертифицирана дървесина от гори, стопанисвани по високоекологични и социални стандарти.

* * * 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Ексклузивен първи поглед към илюстрования „Хари Потър и Орденът на феникса“

* * * 

Дж. К. Роулинг е автор на седемте книги от поредицата „Хари Потър“, първоначално публикувани между 1997 и 2007 г. Приключенията на Хари, Рон и Хърмаяни в Училището за магия и вълшебство „Хогуортс“ са продадени в над 500 милиона екземпляра, преведени са на над 80 езика и са екранизирани в 8 касови филма. Успоредно с поредицата, Роулинг пише и три кратки допълнителни книги за благотворителни инициативи: „Куидичът през вековете“, „Фантастични животни и къде да ги намерим“ и „Приказките на барда Бийдъл“. Тя продължава историята на Хари като възрастен в театралната пиеса „Хари Потър и Прокълнатото дете“, която тя пише успоредно със сценариста Джак Торн и режисьора Джон Тифани. Тя е поставена за пръв път в Лондон през 2016 г. и оттогава се играе по целия свят. През същата година прави и дебюта си като сценарист на филма „Фантастични животни и къде да ги намерим“, първият от поредицата на магизоолога Нют Скамандър. Поредица, вдъхновена от едноименното допълнително издание. Дж. К. Роулинг е автор и на самостоятелното заглавия „Вакантен пост“ и пише под псевдонима Робърт Гълбрайт поредицата за Корморан Страйк. И двете са адаптирани за телевизионен екран. През 2020 г. се завръща към книгите за подрастващи с приказката „Икабог“, печалбата от която дарява на пострадалите от пандемията от КОВИД-19. Последната ѝ книга за деца „Коледния прасчо“ е издадена през 2021 г. Дж. К. Роулинг е носител на редица награди и отличия. Живее в Шотландия със семейството си.

Джим Кей печели медала „Кейт Грийнауей“ през 2012 г. за илюстрациите си към „Часът на чудовището“ от Патрик Нес. Учи илюстрация в Уестминстърския университет, после работи в библиотеката и архивите на „Тейт Бритън“ и в Кралската ботаническа градина в Кю. След като поставя самостоятелна изложба в галерия „Ричмънд“, с него се свързва издател и така започва работата му като илюстратор на свободна практика. Джим Кей е автор на концептуални филми и телевизион­ни поредици и участва в групови изложби в музея „Виктория и Албърт“ в Лондон. През 2013 г. „Блумсбъри“ му възлага илюстрирането на класическата поредица на Дж. К. Роулинг. В момента Джим Кей живее и работи в Нортхамптъншър заедно със съпругата си.

Нийл Пакър е талантлив художник. Последният му проект, One of a Kind, е носител на наградата BolognaRagazzi 2021 за нехудожествена литература. Живее в Лондон със сина си.

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: