“Средновековна крепост: Разгънат строеж” разпалва въображението с идеи за невероятни постройки

Многобройните почитатели на гейминг феномена Minecraft имат повод за празнуване – на 8 октомври „Егмонт“ издаде шесто поред официално издание за увлечените в популярната творческа и образователна игра.

„Minecraft средновековна крепост: Разгънат строеж“

„Minecraft средновековна крепост: Разгънат строеж“ е книга, пълна с вдъхновяващи идеи за изграждане на средновековни постройки и съоръжения. С помощта на подробни схеми и упътвания младите читатели бързо ще се научат да проектират, строят и укрепват свои собствени крепости. Интересни факти от живота през Средновековието допълват преживяването на изкушените строители. Всяка конструкция в книгата е представена с подробен разгънат чертеж, който позволява на играчите точен поглед върху използваните блокчета и материали отвътре и отвън. Показани са множество варианти и допълнителни елементи за вдъхновение и избор. С детайлните конструкции, простиращи се от непробиваеми крепостни стени до грандиозни тронни зали и тъмни подземия, читателите могат с лекота да изградят свое собствено и уникално средновековно кралство.

Публикуваните досега наръчници за Minecraft неизменно присъстват в класациите за най-търсени книги на големите вериги книжарници. От есента на 2014 г. до момента общите им продажби надвишават 80 000 бр. Колекцията от официални книги включва изданията „Наръчник за начинаещи“, „Наръчник за работа с червен камък“, „Наръчник за водене на битки“, „Наръчник по строителство“, „Книга за тайните на оцеляването“ и новата „Средновековна крепост: Разгънат строеж“.

Издателство „Егмонт“ съобщава, че вече работи активно с разработчиците на играта от Mojang и екипа на Microsoft върху няколко нови оригинални заглавия по Minecraft, които ще зарадват читателите през следващата 2017 г.

 

За Minecraft

Minecraft е сензация в гейминг индустрията и най-продаваната видеоигра на всички времена. Към юни 2016 г. в света са продадени близо 107 милиона копия на Minecraft общо за всички платформи (PC, iPhone, Android, Xbox, Sony PlayStation и Nintendo Wii U). Всеки ден средно над 53 хил. потребители купуват играта. Тази есен се очаква да излезе версия 1.11.

Minecraft е определяна като културен феномен. Очаква се през 2019 г. в кината да се завърти и филм по нея.

Minecraft е видеоигра от типа sandbox (вид игра с минимални ограничения за играчите – те се движат свободно и имат възможност да променят виртуалния свят), създадена през 2009 г. от шведската компания Mojang. Играта най-общо се състои в изграждането на невероятни конструкции от различни по вид блокчета в 3D свят и изследването му чрез множество приключения и предизвикателства. В публичната си версия тя има два основни режима на игра. В Творческия режим (Creative Mode) играчът разполага с неограничени ресурси за създаване и проучване. В режим Оцеляване (Survival Mode) играчът трябва да набавя ресурсите си сам, като се защитава от неприятели. Съществуват и други режими – Hardcore, Adventure, Spectator. Minecraft може да се играе сам или с приятели. 

През септември 2014 г. Microsoft придобива Mojang срещу 2,5 милиарда щатски долара. Наскоро Microsoft обяви, че има дългосрочни планове за развиване и утвърждаване на марката Minecraft в пост-iPhone ерата. Потенциалът на играта за развиване на творческо и логическо мислене, работа в екип, разрешаване на проблеми и за така необходимите дигитални умения и грамотност сред съвременните деца дава сериозни основания за това. Пускането това лято и на специално издание за образователни цели и работа в класните стаи – Minecraft: Education Edition – потвърждава намеренията на Microsoft. Изследване в САЩ показва, че над 70% от американските учители вече използват Minecraft в учебния процес.

Вдъхновено от играта е и иновативното партньорство между специалната програма на ООН за населените места (UN-Habitat) и създателите на Minecraft – Mojang, промотираща развитието на устойчива градска среда. Съвместният им проект „Блокче по блокче” ангажира млади хора в процеса на планиране на обществени градски пространства. Повече за него: www.blockbyblock.org; Видео: Block by Block.

 

Повече за Minecraft/Mojang:

minecraft.net

mojang.com

education.minecraft.net/announce011916/

mojang.com/2016/06/weve-sold-minecraft-many-many-times-look/

 

10.10.2016

19,90 лв.
39,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
29,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.