Нощ на книгите за Хари Потър

 

За втора поредна година почитатели на момчето магьосник от цял свят споделят увлечението си по невероятните истории на Дж. К. Роулинг по инициатива на британския издател Bloomsbury. Сред основните цели на кампанията е и възможността да предаде на следващото поколение читатели магията на книгите. Истински феномен в съвременната детска литература, поредицата за Хари Потър успява да върне интереса на милиони млади хора към книгите и четенето. Тазгодишното събитие се провежда под надслов Нощ на магиите.

Издателство ЕГМОНТ очаква заклети почитатели и нови фенове на приключенията на Хари Потър на 4 февруари 2016 от 18:00 ч. в книжарница ХЕЛИКОН ВИТОША в София. Магьосници и мъгъли ще бъдат въвлечени в тематични игри, предизвикателства и състезания. Участниците ще чуят любими откъси от книгите, ще се включат в конкурс за костюми на герои от поредицата и ще проверят познанията си за света на „момчето, което оживя”. Известни фенове на поредицата също ще споделят магията с присъстващите.

Издателството отправя специална покана към училища, книжарници, библиотеки, читалища и фен клубове в цялата страна да се присъединят към инициативата, като организират свои събития за отбелязване на НОЩТА НА КНИГИТЕ ЗА ХАРИ ПОТЪР. Всички те могат да използват специално създадения и преведен на български организационен пакет с идеи и материали за подготовка на един незабравим празник на книгите за Хари Потър. Той ще бъде наличен за сваляне от сайта на издателството на 27 януари 2016.

Всички организатори на събития могат да се включат и в конкурса на ЕГМОНТ за най-креативна украса на празника. Най-добрите ще получат специални награди от издателя.

Присъединете се към събитието НОЩ НА КНИГИТЕ ЗА ХАРИ ПОТЪР В БЪЛГАРИЯ във Фейсбук, за да получавате актуална информация за планираните инициативи в страната!

В подкрепа на каузата за увличане на повече млади читатели в магията на четенето, издателство ЕГМОНТ ще подгрее атмосферата за „Нощта на магиите“, като посети няколко столични училища. Разговори за приказни истории, силни герои и приключения, забавления и срещи с фенове на Хари Потър очакват учениците.

НОЩ НА КНИГИТЕ ЗА ХАРИ ПОТЪР се организира с медийната подкрепа на сайтовете „Аз чета” и „Детски книги”.

89,00 лв.
59,00 лв.
69,00 лв.
19,90 лв.
26,99 лв.
29,90 лв.
25% Отстъпка
141,98 лв.
189,30 лв.
Спестявате: 47,32 лв.
24,90 лв.
29,90 лв.
29,90 лв.
29,90 лв.
24,90 лв.