Геройските приключения на Пърси Джаксън от първата поредица за деца на Рик Риърдън се появяват тази седмица в нов облик и пред българските си читатели. Кориците отново са дело на Джон Роко – художник на всички американски издания на романите на писателя. Подредени една до друга илюстрациите разкриват епична панорамна сцена с премеждията на Пърси при срещите му с богове и митични създания от Древна Гърция.

С динамичния си сюжет, интригуващи герои и забавни ситуации книгите за момчето полубог се нареждат сред най-любимите съвременни приключенски истории на младите читатели по света и у нас. Общият тираж на петте романа от поредицата в България е близо 75 500 екземпляра. Образователната стойност на поредицата беше разпозната и от Министерство на образованието и науката – откъс от първия роман – „Похитителят на мълнии”, влезе в програмата по български език и литература за петокласници от предстоящата учебна 2016/2017 г. Увлечени в завладяващите и забавни премеждия на сина на Посейдон и приятелите му, читателите на романа неусетно се превръщат в познавачи и любители на древногръцката митология, изучавана също в тази образователна степен.

Многобройните почитатели на поредицата в България вече изразиха възторга си от обновените корици – мненията им в социалните мрежи са от „абсолютно невероятни!” до „божествени корици, за които мечтая от няколко години...”.

11 юли 2016

12,90 лв.
12,90 лв.
12,90 лв.
12,90 лв.
12,90 лв.