До нови омагьсоващи корици за седемте книги, проследяващи приключенията на Хари Потър, ще могат да се докоснат фенове и нови читатели от 31 юли. Съвсем не случайно, на тази дата рожден ден празнува създателката на „момчето, което оживя” – Дж. К. Роулинг, както и самият Хари. Съдържанието на книгите е абсолютно идентично с издаваните до момента. Новите илюстрации са създадени през 2014 г. и са дело на многократно награждавания за творчеството си британски художник Джони Дъдъл. Целта на промяната е да провокира интереса и въображението на новото поколение читатели на фантастичните истории за Хари Потър.

Нови омагьсоващи корици за седемте книги ХАРИ ПОТЪР

Всяка от книгите за Хари Потър е оглавявала класациите за бестселъри на New York Times и USA Today. Преведени на 78 езика и пресъздадени в 8 хитови филма, продажбите на романите от поредицата в световен план надхвърлят 450 милиона. В България романите за Хари Потър се радват на не по-малка популярност – общият им тираж през годините надхвърля 440 хиляди екземпляра.

Към света на момчето-магьосник до момента има издадени три съпътстващи книги в помощ на благотворителни кампании – „Куидичът през вековете“, „Фантастичните животни и къде да ги намерим“ (в подкрепа на Comic Relief) и „Приказките на барда Бийдъл“ (в подкрепа на Lumos).

На 4 октомври предстои да излезе и втората илюстрована книга от поредицата – „Хари Потър и Стаята на тайните”, пресъздадена от художника Джим Кей.

19 години след края на поредицата се появява и една по-различна, осма история от магическата вселена – театралната пиеса „Хари Потър и Прокълнатото дете”, която ще бъде играна в края на този месец в Лондон. В основата на драматизацията стои оригинален сценарии, разказан от Дж. К. Роулинг, сценариста Джак Торн и режисьора Джон Тифани.  Разбира се, новите приключения на Хари отново ще се появят и на хартия веднага след премиерата на пиесата. Скоро ще бъдат обявени и подробностите за българското издание на тази книга.

През ноември 2016 г. по кината ще се завърти и пълнометражен филм, чийто сценарий се базира на „Фантастични животни и къде да ги намерим“ с Еди Редмейн и Колин Фарел в главните роли.

- - -

Дж. К. Роулинг е сред най-четените писатели на всички времена. Понастоящем тя живее в Единбург с втория си съпруг и трите си деца. Може да я посетите онлайн тук: jkrowling.com

Джони Дъдъл добива популярност с работата си по множество детски илюстровани книги, отличена с редица престижни награди. Започва кариерата си в индустрията с компютърни игри и специализира в създаването на герои за тях. Негови илюстрации се появяват в Аардман Филмс, както и в романи на Тери Пратчет. Понастоящем живее със съпругата и двете си деца в родната си къща в Северен Уелс. Посетете страницата му за повече информация: jonnyduddle.blogspot.co.uk

25 юли 2016

24,90 лв.
29,90 лв.
29,90 лв.
29,90 лв.
24,90 лв.
24,90 лв.
24,90 лв.