Събитието ще се проведе между 8 и 11 декември в зала 4 на НДК

Форумът ще бъде открит с дискусионен панел на тема „Те четат: Мит или реалност са четящите деца на възраст 10-18 г.?“, в който ще се включат родители, деца и специалисти, сред които учителят Аглика Дамаскова от частно начално училище „Увекинд“, преводачът, журналист и преподавател Мариана Мелнишка, Мира Друмева от литературна агенция Andrew Nurnberg Associates, Мария Пеева от блога „Мама Нинджа“ в ролята си на майка на четири деца и изпълнителният директор на издателство „Егмонт“ Велизара Добрева, а модератор на дискусията ще бъде Валентина Стоева от фондация „Детски книги“.

В рамките на „ЕГМОНТ на живо“ ще бъдат представени за пръв път и двата най-нови проекта на издателството – книгите „Пакта: Началото“ и трите издания по късометражния филм „Легенда за първия кукер“ на създателите на анимационния филмов проект „Златната ябълка“ от Студио Змей.

Един от акцентите на събитието ще бъде книжното парти, което ще се проведе от 18.30 ч. на 9 декември, когато фенове ще имат възможността да се включат в косплей конкурс с награди и да се срещнат с любими свои автори като Сара Дж. Маас, Кийра Кас и Рейнбоу Роуъл чрез видеоразговори на живо.

Краси Зуркова също e сред писателите, които ще се включат в събитието дистанционно, а българските й почитатели ще могат да се срещнат с нея в 19.00 ч. на 8 декември. Емил Конрад и Цветослав Цонев – Цуро ще се присъединят към форума в 11.00 ч. в неделя, 11 декември, а почитателите на фотографията ще могат да поговорят с Вихрен Георгиев от People of Sofia в два от четирите дни на събитието и да се насладят на изложба с подбрани кадри на фотографа, които ще могат да бъдат закупени на място.

Освен всички срещи „на живо“ от издателството са подготвили и образователни работилници за деца в партньорство с CoderDojo България и открити уроци на литературна тематика с ученици от столични училища. За най-малките ще има и детско парти с любими герои от книгите на „Дисни“, а по-креативните ще могат да се включат в работилници за персонализирани текстилни торби, книгоразделители и пиксел арт.

На място посетителите ще могат да закупят и ексклузивни текстилни чанти с тематичен книжен дизайн, както и подаръчни ваучери за онлайн магазина на издателството. В зала 4 на НДК ще ги очакват и очила за виртуална реалност, фотокът за книголюбители и детска творческа работилница.

Програма на ЕГМОНТ НА ЖИВО

Събитието се осъществява с подкрепата на „Аз чета“.

„ЕГМОНТ на живо“ във фейсбук: www.facebook.com/events/1132369343536737

Част от програмата ще бъде излъчвана на живо в YouTube канала на ЕГМОНТ:

 

06.12.2016