Нова книга и национално турне със срещи с читатели в над 10 български града, безплатно мобилно приложение и конкурс за стипендия за обучение в български университет, както и представление в зала 1 на НДК – всичко това е част от новия проект на „Егмонт” и Емил Конрад.

Втората книга на Емил – #СПОДЕЛИ („Хаштаг СПОДЕЛИ”), ще излезе на 12 март. Премиерата ще се състои в същия ден от 14 ч. в книжарница „Хеликон” (бул. „Цар Освободител” 4) в София. Предварителните поръчки на книгата от сайта на „Егмонт” са 4000, а първоначалният тираж е 25 хиляди екземпляра.

Подаръкът към всички фенове на Емил - мобилното приложение „Сподели думата”, оглави класациите за най-сваляни апликации в Google Play и AppStore, веднага след като беше качено онлайн на 26 февруари 2016 г., като за първите 10 дни след излизането му то вече има над 55 хиляди потребители. Приложението представлява игра на асоциации с вградени думи и възможност играчите да добяват  свои, както и да ги споделят заедно с резултатите от играта в социалните мрежи. Линкове за сваляне може да откриете тук.

Илюстрациите в #СПОДЕЛИ са дело на младия художник Денислав Маринов, с който Конрад се запознава по време на срещите с почитатели след излизането на първата му книга. Вдъхновени от творческата енергия на младите хора в България, „Егмонт” и Емил инициират конкурс за млади творци - „Сподели #таланта си”. Той е отворен за участие до 31 май за всички, които ще продължат образованието си в бакалавърска степен в български университет през учебната 2016/2017 г. в специалност, свързана с изкуство. Издателството ще поеме таксите за обучението на победителя в него. Желаещите трябва да изпратят своето портфолио – с рисунки, снимки, текст, аудио или видео клипове, до мейл stipendia@egmontbulgaria.com С жребий и в присъствието на нотариус на 20 юни в 12 ч. ще бъде изтеглен един печеливш и той ще бъде обявен в 17 ч. на същия ден във Facebook страницата на издателството. Още за конкурса и подробните правила за участие ще откриете в сайта на „Егмонт”.

Голямата изненада за почитателите на влогъра е, че ще могат да го видят на живо в стендъп комеди представлението „Изкуството да бъдеш мързелив”. Емил Конрад ще се качи на сцената на зала 1 на НДК на 1 октомври от 16 ч. Феновете ги очаква обичайната порция свеж, непринуден и заразителен хумор. А дали Силвето ще се присъедини към него и какви още изненади е приготвил той, ще узнаете на 1 октомври в НДК. Билетите за шоуто ще са в продажба от 12 март в „Билетен Център НДК” и ticketportal.bg.

 

Вижте всички дати с гостуванията на Емил Конрад по градове по повод премиерата на #СПОДЕЛИ:

12 март - София - 14:00 ч.
Книжарница „Хеликон България” - бул. „Цар Освободител” 4

18 март - Пловдив - 16:00 ч.
Книжарница „Хеликон” - ул. „Княз Александър” І № 29

19 март - Бургас - 14:00 ч.
Книжарница „Хеликон” - пл. „Тройката” №4

20 март - Стара загора - 11:00 ч.
Книжарница „Хеликон” - ул. „Цар Симеон Велики” 100

25 март - Хасково - 16:00 ч.
Книжарница „Приятели” - пл. „Атлантически” (пл. „Свобода” 1) - бившето кино „Аида”

26 март - Варна - 13:00 ч.
Книжарница „Сиела” - бул. „Сливница” № 2 - Фестивален и конгресен център - Варна

27 март - Русе - 11:00 ч.
Книжарница „Хермес” - ул. „Александровска” 81

1 април - Велико търново - 16:00 ч.
Книжарница „Приятели” - ул. „Оборище” 18, Mall Велико Търново, ет.3

2 април - Плевен - 13:00 ч.
Книжарница „Приятели” - ул. „Васил Левски” 187 (срещу фонтаните)

3 април - Враца - 11:00 ч.
Книжарница „Приятели” - ул. „Никола Войводов” 9

9 април - Благоевград - 11:00 ч.
Книжарница „Приятели” - пл. „Георги Измирлиев” 15

 

#СПОДЕЛИ се състои от 13 глави. В тях читателите могат да открият отговори на всички въпроси, които биха искали да зададат на Емил Конрад. От това какво е мнението му за (а)социалните мрежи, през спомените му за времето, когато нямаше like до мнението му за селфи стиковете. А ето и какво мисли самият той за книгата:

Аз съм просто човек, който прави нещо, което обича.

Споделянето ме доведе до тук.

Виж мен. Мен, ако можех да съм аз.

Не ме харесвай заради това, че другите ме харесват.

Кой си ти?

Ти значиш много.

…мислиш си на 16, че вече знаеш кой си. Точно си си го въобразил и се оказва, че нищо не знаеш.

Приемам те такъв, какъвто си.

Колко грешки ще правиш, ако знаеш.

Не игнорирай себе си.

Защото е най-лесно да скролнеш надолу.

Не позволявай никога да ти казват кой трябва да бъдеш.

Не спирай да мечтаеш.

Споделяй повече.

Аз споделям с теб себе си.

 

Емил Конрад е най-популярният български влогър. След издаването на дебютната му книга – „Нещата, на които не ни учат в училище”, която се превърна в издателски феномен на 2015 г., последователите му в социалните мрежи нарастват с огромни темпове. Понастоящем има над 287 хиляди фенове във Facebook и над 215 хиляди абонати в YouTube. Продажбите на книгата му към момента са близо 50 хиляди екземпляра. Вече 58 седмици подред тя присъства в седмичната класация за най-продавани тийн заглавия на верига книжарници „Хеликон”. Близо 30 хиляди развълнувани почитатели се срещнаха с Емил по време на двете му турнета из страната през 2015 г.

 

Емил Конрад в социалните мрежи:

YouTube: https://www.youtube.com/user/emilconrad
Facebook https://www.facebook.com/EmilKConrad
Twitter https://twitter.com/EmilConrad
Instagram http://instagram.com/emilconrad
Tumblr http://emilconrad.tumblr.com/
Snapchat emilconrad

12,90 лв.
9,90 лв.
1,99 лв.
14,90 лв.
9,90 лв.
9,90 лв.
31,84 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
9,90 лв.