„Пакта: Началото“ разказва историята на създаването на групата и надниква зад кулисите на тяхната първа година заедно.

Пакта: НачалотоВ продължение на стратегията си да открива нови автори на съдържание в дигиталния свят и да реализира в партньорство с тях оригинални издателски проекти, „Егмонт“ представя книгата „Пакта: Началото“. Премиерата на изданието е планирана за 12.00 ч. на 10 декември в рамките на събитието „ЕГМОНТ на живо“, което ще се проведе в зала 4 на НДК. Над 2 300 бр. са предварителните поръчки на книгата в рамките на двуседмична онлайн кампания в уебсайта на „Егмонт“.

„Пакта: Началото“ разказва емоционалната история на създаването на най-успешната общност от популярни български автори на геймплей видео съдържание и е предназначена за техните многобройни почитатели. В Пакта са обединени общо двадесет геймъри със стотици хиляди последователи и десетки милиони гледания в мрежите за видео споделяне, което ги нарежда сред най-големите родни тийн знаменитости в YouTube.

Всяка глава в изданието е написана от името на един от членовете на общността и разкрива личния му поглед и преживяванията му във важните моменти от сформирането на групата насам. Книгата отделя специално място и за кратки визитки на звездите от Пакта, в които те споделят любопитни подробности за себе си и отправят специални пожелания към хилядите си млади фенове.

 „Безкрайно развълнувани и щастливи сме от възможността да реализираме този проект, – споделя Преслав „Aethelthtryth“ Иванов, инициатор на създаването на Пакта. – Той е едно огромно БЛАГОДАРЯ към феновете, които ни подкрепят и мотивират всеки ден! Това е нашата история – истинска и емоционална. Благодарим на „Егмонт“, че повярваха в нас и ни позволиха да я споделим.“

В подкрепа на стратегията на компанията да насърчава и подпомага развитието на млади творци, илюстрациите в книгата са дело на талантливия 16-годишен ученик от Националната гимназия по приложни изкуства „Свети Лука“ Денис Станев. Работата по книгата е първият му сериозен професионален ангажимент.

 

За Пакта/The Pact:

Пакта е общност от 20 български геймъри – автори на видео съдържание и стриймъри в платформи като YouTube и Twitch. Видео каналите им в YouTube имат общо близо 900 хил. абонати и 11 млн. гледания месечно и се нареждат сред най-популярните видео канали в България. От страст и хоби геймингът се превръща в професионално занимание за повечето членове на Пакта. Уверени са, че заедно са по-силни и успешни, както и че видеоигрите развиват ценни качества като творческо и стратегическо мислене, въображение, умения за разрешаване на проблеми и работа в екип. Определят Пакта като семейство, възможност и предизвикателство. Вярват в себе си и в това, че когато силно желаеш нещо и вложиш нужните упоритост и труд, няма начин да не го постигнеш.

Пакта набира широка популярност с видеата си, посветени на световната гейминг сензация Minecraft, но членовете му непрекъснато добавят ново съдържание с игри като Аrk, Hearthstone, Unturned, Counter-Strike и много други независими игри.

Сред членовете на Пакта има юрист, графичен дизайнер, търговец, строителен техник, скулптор, финансист, програмисти, любители на спорта, рисуването, поезията, фотографията, историята, психологията и философията. Любопитен факт е, че насърчават последователите си да използват кирилица и книжовен български език.

19,90 лв.