Романът е носител на наградата Goodreads за най-добро фентъзи за 2019 г.

Лий Бардуго е американска писателка, която българските читатели вече познават със завладяващите, епични фентъзи романи от вселената Гриша. По романите предстои сериал на Нетфликс, като една от главните роли в него играе българският актьор Юлиян Костов. Романът на Бардуго „Деветият дом“ излезе в края на 2019 г. и е първият ѝ роман за възрастни. Също като предходните книги на писателката „Деветият дом“ се превръща в световен бестселър, отнасяйки и престижната награда за най-добро фентъзи за 2019 г. на сайта Goodreads.

Стивън Кинг определя „Деветият дом“ като „най-доброто фентъзи, което съм чел от години!“ и допълва „въображаемият обхват на Бардуго е брилянтен и тази история, пълна с шокове и обрати, е невъзможно да не те увлече“. Както литературните критици, така и читателите дават високи оценки на книгата, като част от определенията са „едновременно елегантен и гротесков, зловещ и обвързан с пръстта... игрив, необичаен, оригинален и най-вече завладяващ, обезпокоителен трилър“ (The Washington Post), а за главната героиня – „завладяваща комбинация от грубост, смелост и цинизъм" (Publishers Weekly).

Романът е базиран на факти за един от най-елитните американски университети – Йейлският университет и традициите на Бръшляновата лига. Галакси „Алекс“ Стърн е може би най-необичайната личност сред първокурсниците в „Йейл“. Отгледана в покрайнините на Лос Анджелис от майка хипарка, Алекс отпада рано от училище и навлиза в свят на наркодилъри, престъпници и безперспективност. На двадесет години тя е единствената оцеляла след ужасяващо неразкрито убийство. Някои биха казали, че е заплюла на собствения си живот, но на болничното легло, Алекс получава своя втори шанс – да се запише за един от най-елитните университети в света. Нейните мистериозни благодетели ѝ възлагат да наблюдава дейността на тайните общества в Йейл. Добре известно е, че тези осем „гробници“ без прозорци създават бъдещите богати и влиятелни личности – от най-значимите политици до най-големите играчи на Уолстрийт и в Холивуд. Но техните окултни дейности се оказват по-зловещи и по-необикновени, отколкото което и да е параноично въображение би могло да си представи.

Лий Бардуго е №1 в листата на „Ню Йорк Таймс“ за най-продавани автори на фентъзи романи. Тя е създателката на вселената Гриша. С над един милион продадени екземпляри, нейната вселена обхваща поредиците „Сянка и кост“ и „Шест врани“ (издадени на български), както „Белязания цар“ с предстояща българска премиера през октомври. Лий е родена в Лос Анджелис, завършва именно Йейлския университет. Работила е в рекламата, а също като журналист и дори като гримьор. По настоящем живее в Холивуд, където понякога може да бъде чута да пее в нейната музикална група.

„Деветият дом“ излиза с логото „Анишър“ на издателство „Егмонт“. Издателската линия обединява съвременна художествена литература в разнообразни жанрове като криминални четива, трилъри, дамска проза.

 

ДЕВЕТИЯТ ДОМ

от Лий Бардуго

издателство ЕГМОНТ, АНИШЪР

твърда подвързия | 512 стр. | 24,90 лв. |

ISBN: 9789542724742

 

Ще откриете в книжарниците от събота, 19 септември.

26,99 лв.
29,90 лв.
19,90 лв.
22,99 лв.
24,90 лв.
19,90 лв.
14,90 лв.
19,90 лв.
24,90 лв.
20% Отстъпка
71,60 лв.
89,50 лв.
Спестявате: 17,90 лв.
24,90 лв.
19,90 лв.