– Един ден изпрати свой пратеник, за да ме покани в дома си. Беше чул, че съм много смел пират. Предложи ми да работя за него и аз се съгласих, защото това е голяма чест на нашата планета.

 „Джордж и вълшебните камъни“, Патрик Георгиев

На малките читатели, които обичат да четат за приключения и вълшебства, а също на техните родители, представяме българското илюстровано издание за деца „Джордж и вълшебните камъни“ от Патрик Георгиев.

Патрик Георгиев е едва на десет години, а „Джордж и вълшебните камъни“ е неговият дебютен роман. В него ще се срещнем с едно наглед обикновено дете, но с необикновени способности, с екстравагантни пирати, летящи на невидими космически кораби, и ще отскочим заедно с тях до планетата Мурис. Запленен от света на книгите от съвсем ранна възраст, този път Патрик обединява идеите си и написва свое фентъзи, в което героите му ще бъдат изправени пред най-важната мисия - да възстановят баланса в природата на Земята.

Главният герой Джордж живее в софийския квартал „Изток“, има си списък със задължителни за четене книги и дори не подозира за своята рядка дарба. Отвлечен заради нея, той е нагърбен с важната задача да събере четири вълшебни камъка и спаси планетата. Предстоят забавни перипетии и фентъзи вълшебства, докато следваме Джордж и неговия похитител. Цветното детско издание е придружено с авторските илюстрации на художника Стоян Атанасов от Kontur Creative.

 „Обичам да чета и от малък мечтая за собствена книга. Особено обичам да чета за вълшебства, а напоследък се увличам от статии за защита на околната среда. Вярвам, че всеки един от нас може да повлияе позитивно върху грижата за природата.“ – споделя Патрик и добавя:  

„Според мен е много важен примерът, който родителите дават на децата си, включително, за да насърчат интереса им към книгите. Аз се научих да чета на много ранна възраст, но и мама и татко много ми четяха.Четете не като задължение, а като приятно занимание. Не преследвайте определен обем страници и ще получите освен знания, но и истинско удоволствие от четенето.“

***

Патрик Георгиев е на 10 г. и учи в столичното 133. СУ „А. С. Пушкин“ с профил изучаване на чужди езици. Интересува се от природни науки и програмиране. В свободното време обича да чете приключенска литература, като сред любимите си поредици нарежда романите за Хари Потър и Пърси Джаксън.

Първата си книга - романът „Джордж и вълшебните камъни“, Патрик определя като „сбъдната мечта“.

***

„Джордж и вълшебните камъни“

От понеделник, 10 февруари, в предварителни поръчки на www.egmontbulgaria.com

Ще откриете в книжарниците от 18 февруари.

Заповядайте на представянето на книгата на 18 февруари, вторник, в Литературен клуб „Перото“ в НДК, от 19:00 ч.!

СЪБИТИЕТО ВЪВ ФБ вижте тук.

06.02.2020

14,90 лв.