Нов тираж на култовата поредица „Здрач“ и юбилейно издание с твърда корица на „Любов“

Книжарниците у нас посрещнаха българското издание на новата книга за деца на Дж. К. Роулинг„Икабог“!

Една от най-обичаните детски писателки на всички времена разказва в нея приказна история за страховито чудовище, пълна с много смях, вълнуващи приключения и надежда въпреки всичко и всички. Българското издание на „Икабог“ е илюстрирано от 34 деца от 19 населени места в страната, на възраст от 7 до 13 г. – победители в едноименния национален конкурс за детска рисунка. Конкурсът в България стартира през месец август, след като Дж. К. Роулинг чрез издателите си по света покани именно децата да се включат в разгръщането на приказката, рисувайки историята и множеството цветни герои.

Вижте видео от първата среща с книгата на българските деца, победители в конкурса „Икабог“.

Страховитото или една от любимите детски поредици от образователни книги се завръща този декември! Книгите са познати от детството на поотрасналите вече читатели, а популярността им в целия свят е свързана и с едноименното телевизионно предаване, продуцирано от детското направление на Би Би Си (BBC). Телевизионното шоу се излъчва и в българския ефир, радвайки се на детското внимание.

„Хитроумните гърци“, „Коварните римляни“, „Мистичните египтяни“ или историята с гадничките ѝ подробности! В новите издания на любимите книги от Тери Диъри децата ще открият доста гнили подробности, като например: кой е притежавал първата в света тоалетна с автоматично пускане на водата, защо отдадените на професията си лекари вкусвали ушната кал на пациентите си, защо древните боготворели торния бръмбар?

Книгите са препоръчвани от преподаватели като допълнителна литература за извънкласни занимания, обогатяващи познанията чрез образователно съдържание, предадено по оригинален и забавен начин.

В компанията на трите страховити детски книги, посветени на историята, излизат и нови издания от „Страховитото в науката“ и „Жестоката математика. „Разярените животни“, „Космос и слузести извънземни“, „Химия и хаос“ ще запознаят децата с любопитни факти за природата, а важнички и страховитички нещица за математиката те ще открият в „Подлите дроби“, „Порочните кръгове и други страшни фигури“, „Аритметични трикове“.

 

През 2020 г. романът „Любов” на Елиф Шафак оглави класацията за най-продавани художествени заглавия Топ 101, както я наричат от „Хеликон”, съставена на базата на продажбите във веригата през последните 10 години. Тази година в България отбелязваме и 10 години от издаването на най-известния роман на турската писателка – с юбилейно издание, решено с твърда корица в черно и сребро. Почитателите на Елиф Шафак вече ще открият книгата в книжарниците.

Стефани Майер превзе света на тийнейджърската литература със замах, поставяйки преди 15 години началото на дългогодишен култ към вампирите, върколаците и паранормалната романтика с поредицата „Здрач“. Историята на Бела и Едуард бързо намери своето продължение в още три световни бестселъра, преведени на над петдесет езика, и в пет филмови блокбастъри.

В навечерието на дългоочаквания, обвит в мистификации – пети роман „Среднощно слънце“, който имаше световна си премиера тази година, излезе нов тираж на една от най-продаваните книжни поредици досега и у нас. Българското издание на „Среднощно слънце“ ще излезе през януари 2021 г. с превода на Десислава Недялкова.

Издателство „Егмонт“ вече представи част от акцентите в издателските си планове за 2021 г. по време на петдневния онлайн книжен маратон „Егмонт на живо“, 9-13 декември. Сред писателите, чиито книги ще посрещнем през 2021 г., са носителката на награда Booker за 2019 г. Бернардин Еваристо (Girl, Woman, Other), Кейт Елизабет Ръсел, чийто роман “My Dark Vanessa” e полуфиналист в наградите на Goodreads в категории Best fiction и Best Debut, Дженифър Арментраут с награда за най-добра романтична книга на 2020 г. според читателския вот на Goodreads (“From Blood and Ash”).

Вижте видео с акценти от издателските планове за 2020 г.

 

Нови издания в книжарниците или на www.egmontbulgaria.com:

9,90 лв.
9,90 лв.
9,90 лв.
9,90 лв.
9,90 лв.
9,90 лв.
9,90 лв.
9,90 лв.
9,90 лв.