Добре дошли във виртуалното изложение Егмонт НА ЖИВО

Имаме удоволствието да ви представим коледното издание на ЕГМОНТ НА ЖИВО: #онлайн #книжен #маратон с премиери на най-новите ни заглавия, представяне на издателските планове за 2021 г., както срещи с автори, специални предложения от издателството и партньори!

Програмата, както всички книги вижте по-долу (можете да подредите по азбучен ред или първо новите). 

 

ЕГМОНТ НА ЖИВО: Пет дневен #онлайн #книжен #маратон

Коледна промоция

Промоция с обемни отстъпки, която е в сила за поръчки, единствено от уебсайта www.egmontbulgaria.com, направени в периода от 9 до 20 декември 2020 г., включително.

При поръчка на издания или други артикули от уебсайта www.egmontbulgaria.com, ползвате нарастваща отстъпка от цената, както следва:

На обща стойност, лв. – Отстъпка, % от общата стойност
от 40,00 лв. до 59,99 лв. – 10% 
от 60,00 лв. до 99,99 лв. – 15%
над 99,99 лв. – 20%

При поръчка над 100 лв. като подарък ще получите текстилна дрешка за книга с коледна декорация, създадена с кауза да насърчава четенето!**

 

Вижте повече за специалното предложение КЛУБНА КАРТА ЕГМОНТ за 2021 г.

 

Важно е да знаете:

  • Колкото крайната стойност на поръчката ви се увеличава, толкова процентът отстъпка нараства, според скалата по-горе.
  • Отстъпката се начислява автоматично при финализиране на поръчка.
  • Тези обемни отстъпки не могат да бъдат прилагани едновременно с други активни промоции с отстъпка (комплекти от книги).
  • Важат стандартните условия за доставка на поръчки от www.egmontbulgaria.com. Ако стойността на поръчаните издания е над 50,00 лв., разходите по куриерската доставка се покриват от издателство „Егмонт“.

** Предложението е в сила до изчерпване на промоционалните количества от подаръка и не важи при поръчка на постоянни предложения от комплекти от книги, които са на стойност над 100 лв.

 

 

СЪБИТИЯ В ПРОГРАМАТА

#ЕгмонтНАЖИВО, коледно издание 2020 г.

 

СРЯДА, 9 ДЕКЕМВРИ

10,00 ч. – #ЕгмонтНАЖИВО с Петър Голийски от читалище „Никола Йонков Вапцаров – 1922“, гр. София

През 2020 г. издадохме „Елизабет и тайната на Живата вода“ – първия роман за деца на Петър Голийски, преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и автор на книги и публикации в областта на историята и митологията на дунавските и волжките българи преди приемането на християнството, респективно на исляма, както и в областта на историята и културата на народите от района на Кавказ и Средна Азия. В романа Голийски преплита предания от българския фолклор, легенди и митове с фентъзи елементи, за да разкаже историята на малко, но храбро момиче, готово да преодолее всички изпитания, за да донесе Жива вода на своята майка.

Родният град на Петър Голийски е Троян. Тъй като не можем да се срещнем със съгражданите на Петър в град Троян, ще се съберем виртуално в библиотеката на столичното читалище „Н. Й. Вапцаров“. По време на срещата в библиотеката ще зададем на автора въпросите, които ни изпрати неговата читателка 10-годишната Елизабета Славова, родом също от Троян.

Със съдействието на Народно читалище „Наука – 1870 г.“, гр. Троян и Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров – 1922 г.“, гр. София

Срещата ще бъде излъчена на живо (live) във фейсбук профила на „Егмонт“.

Вижте запис от срещата тук.

 

15,00 ч. – Среща на читателските клубове „Бисерче вълшебно“ със Стан, модератор Вал Стоева (фондация „Детски книги“)

През октомври се проведе онлайн церемония по обявяване на победителите от осмото издание на наградата „Бисерче вълшебно“, организирано от фондация „Детски книги“. В категорията за нехудожествени заглавия „Нещотърсачи“ (5–16 г.) отличието тази година получи Стан (Станислав Койчев) за „Невероятният свят с експерименти на Петьо Филията” (избран с 618 детски гласа). За Стан това е трета поредна статуетка, след като печели „Бисерче вълшебно 2019“ за втория си роман за тийнейджъри – „Измамен“, а през 2018 г. – наградата на децата за дебютния си роман „Невидим“.

През 2020 г. Стан представи тийн романа си „Изгубен“, продължение на историята за Стефан, Бела и Нора, преобрази любимия „Органайзер“, а съвсем скоро феновете на талантливия влогър ще открият в YouTube и първата настолна игра, вдъхновена от персонажите му – „Хиперпамет“.  

Какво сподели за отминалата година и какво си пожелава Стан за 2021 г. – вижте срещата му с читателските клубове „Бисерче вълшебно“! 

Срещата ще бъде излъчена в инстаграм профила на издателство „Егмонт“.

Вижте запис от срещата тук.

 

15,00 ч.#ВремеЕДаСмеЗаедно | Коледна история на Дисни

Времената се менят, всички ние порастваме и се променяме, но любимите семейни традиции оставят у нас спомени за цял живот, които се пренасят през поколенията и ни сплотяват, особено в празничните дни.

Вижте как можете да добавите щипка вълшебство към празниците, като сами нарисувате върху своите коледни картички Мики Маус, малката Лола или красивите коледни звезди от видеото #ВремеЕДаСмеЗаедно | Коледна история на Дисни.

Кратките видеа са подходящи за творци на всички възрасти.

Ще откриете четирите кратки видеа, поетапно публикувани във фейсбук страницата на издателство „Егмонт“.

1: Как да нарисуваш малката Лола?

2: Как да нарисуваш Тала?

 

17,00 ч. – Игра с награди заедно с ТВ канал Da Vinci (#HappyHours със СТРАХОВИТОТО)

Ужасни и страховити факти ни сприятелиха с канал Da Vinci, в чийто ефир в България се излъчва образователното предаване „Ужасна история“ (Horrible Histories)!

Историята такава, каквато наистина е била – с всичките ѝ ужасни последици! Срещнете се с герои, злодеи и чудати романтици. Научете защо Хенри VIII не е бил подходящият човек, от когото да се получават съвети за запознанства, и защо животът на децата във Викторианската епоха не е бил забавен.

Гледайте всеки делничен ден в 17.00 и всяка събота и неделя в 17.30 по ТВ канал Da Vinci, a за библиотеките у дома – потърсете книгите от издателство „Егмонт“.

И обезателно надникнете в страницата на Da Vinci във Фейсбук, за да участвате в игра, която може да ви донесе награден комплект от новите #страховито #образователни издания!

Играта приключи, но ще откриеш забавната страна на историята в телевизионния ефир на канал „Да Винчи“

 

 

ЧЕТВЪРТЪК, 10 ДЕКЕМВРИ

10,00 ч. – Магично ПОЕТИЧНО предизвикателство заедно с книжарница Elephant Bookstore Sofia (#HappyHours с ХАРИ ПОТЪР)

На Бъдни вечер Хари си легна, като очакваше с трепет следващия ден заради яденето и веселбите, но без да се надява на каквито и да било подаръци. Обаче когато се събуди рано на другата сутрин, първото нещо, което видя, беше малка купчина пакети до долния край на леглото си.  – Весела Коледа! – каза Рон сънливо.

„Хари Потър и Философският камък“, Дж. К. Роулинг

Акцио, приятели, време е и ние да благодарим на Хари за онази най-първа Коледа заедно, която „Хари Потър и Философският камък“ превърна в незабравимо преживяване и то точно преди 20 години!

С магичната книжарница Elephant Bookstore Sofia (кога ли ще открият филиал и на Диагон–Али?!) сме приготвили купчина празнични пакети, които да приковат вниманието на всеки разумен мъгъл, очарован от поредицата за малкия магьосник! Чудите се какво трябва да направите, за да ги отнесете вкъщи?

В четвъртък надникнете във фейсбук страницата на Хари Потър и ще откриете правилата на вълшебна игра със страхотни подаръци!

Играта се провежда във фейсбук профила „Хари Потър“ и ще продължи до 17 декември.

Вижте ФАНТАСТИЧНИТЕ (7+) награди и игровото условие тук.

 

12,00 ч. С големи стъпала и извити нокти, Икабог идва…

Как си представяте първата среща на илюстратор с книгата, по която е работил? А ако книгата е написана от една от най-любимите детски писателки за всички времена? А ако илюстраторите, работили по тази книга, всъщност са тридесет и четирима, при това на възраст от 7 до 13 години?

„Икабог“ на Дж. К. Роулинг донесе вълшебство и радост на много деца по света и през тази година.

В това видео ще ни гостуват от цялата страна - победителите в българския конкурс за рисунка.

Всички те за първи път виждат книгата със своята рисунка в нея!  

Видеото с победителите ще бъде излъчено във фейсбук профила на издателство „Егмонт“.

 

15,00 ч. – #НаЖиво със Стефи

През април заедно със Стефи (Стефани Петкова) представихме книгата ѝ „Писмата, които никога не изпратих“, в която тя събра 20 съкровени писма–послания. Писмата се появиха в момент, който не беше предвиден, че ще се случи, но се превърнаха в скъп приятел на мнозина млади читатели, поставени в условия на социална изолация и тревожност. Летният конкурс за писма донесе много приятни емоции, а през септември заедно със Стефи и децата, които спечелиха конкурса, прекарахме един наистина незабравим ден #заедно!

В навечерието на празниците надникваме в дома на Стефи и Стан, за да си поговорим в кухнята с усмихнатата и креативна Стефи за тайните ѝ, за творческата енергия и стремежа ѝ да изпипва и най-дребните детайли. И не на последно място – за домашните ѝ джинджифилови бисквитки!

Приятели, можете да задавете въпроси на Стефи по време на срещата в коментарите.

Срещата ще бъде излъчена на живо (live) в инстаграм профила на издателство „Егмонт“.

Вижте запис от срещата тук.

 

ПЕТЪК, 11 ДЕКЕМВРИ

11,00 ч. и 14,00 ч. – Нови епизоди от поредицата „20 личности за „Хари Потър - 20 години МАГИЯ“

Видео картичките ще бъдат излъчени във фейсбук профила „Хари Потър“.

 

15,00 ч. – Представяне на акцентите от издателския план за 2021 г. на импринт „Уо“ – Книги за любов без предразсъдъци

Видео с акцентите ще бъде излъчено във фейсбук профила „Егмонт, Книги за любов“ и инстаграм профила на издателство „Егмонт“.

 

 

 

СЪБОТА, 12 ДЕКЕМВРИ

11,00 ч. и 14,00 ч. – Нови епизоди от поредицата „20 личности за „Хари Потър - 20 години МАГИЯ“

Видео картичките ще бъдат излъчени във фейсбук профила „Хари Потър“.

 

11,00 ч. – Представяне на акцентите от издателския план за 2021 г. „Егмонт Тийн“

Видео с акцентите ще бъде излъчено във фейсбук профила „Егмонт Тийн“ и инстаграм профила на издателство „Егмонт“.

 

 

НЕДЕЛЯ, 13 ДЕКЕМВРИ

15,00 ч. – Представяне на акцентите от издателския план за 2021 г. на импринт „Анишър“ – Съвременна художествена литература за възрастни

Видео с акцентите ще бъде излъчено във Фейсбук и инстаграм профилите на издателство „Егмонт“.

 

 

18,00 ч. – Среща с Гергана Лаптева (автор на романа „Монетата“) и Татяна Гишина (автор на романа „Пакетче желирани бонбони“); модератор Ива Атанасова („Модерно е да се чете“)

„Модерно е да се чете“ е социална кампания, насърчаваща четенето на книги, които допринасят за постигането на един по-добър начин на живот. Тази година екипът на инициативата се е посветил на български автори и техните книги, а в сряда вечер Ива Атанасова виртуално ще се срещне с две вдъхновяващи писателки, чиито дебютни художествени книги представи издателство „Егмонт“ през 2020 г.

Гергана Лаптева е родена в гр. София на 17 февруари 1977 г. Завършва Националното училище по изящни изкуства „Илия Петров“ със специалност „Живопис“ и получава магистърската си степен в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със специалност „Палеонтология“ към Геолого-географски факултет.

Автор е на книгите „Непознатата южна земя – Terra Australis Incognita“, „Посока юг – пътуване към Антарктида“ и „Врата на боговете. Южна Америка – истории от земята на инките“. Работи в Българския антарктически институт като ръководител на отдел „Културна и административна дейност“. „Монетата“ е нейният дебют в художествената литература.

Татяна Гишина е дипломиран психолог и мечтае да поспори с Юнг. Тя е също и магистър по бизнес комуникации, макар всъщност да е истински интроверт. Живее в град Пловдив, но душата ѝ неспирно обикаля из онези кътчета по света, където познават тайната на хубавото вино. Мрази да шофира и може да прекара дни наред в компанията единствено на любимите си книги. Открива любовта към писането още в първи клас, но я  изоставя за дълго, за да се върне към нея в правилния момент с първия си роман „Пакетче желирани бонбони“.

Срещите ще бъдат излъчени на живо (live) в инстаграм профила на „Модерно е да се чете“.

Вижте запис от срещите тук.

 

19,00 ч.Watch party с всички епизоди от поредицата „20 личности за „Хари Потър - 20 години МАГИЯ“

Видео картичките ще бъдат излъчени във фейсбук профила на издателство „Егмонт“.

 

  ЧЕТВЪРТЪК, 17 ДЕКЕМВРИ

17,00 ч. – Акценти от издателския план за 2021 г.: среща с представители на книжната общност в социалните мрежи и медиите

С предварително записване.

Уебинарът ще бъде проведен в Zoom.

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И СПОДЕЛЕТЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ!

БЛАГОДАРИМ ВИ, ПРИЯТЕЛИ!
РАДВАЙТЕ СЕ НА СВЕТЛИ ПРАЗНИЧНИ ДНИ! 

Екипът на издателство ЕГМОНТ

Ново!
11,90 лв.
Ново!
11,90 лв.
Ново!
11,90 лв.
Ново!
11,90 лв.
Ново!
11,90 лв.
Ново!
11,90 лв.
Ново!
11,90 лв.
Ново!
11,90 лв.
Ново!
19,90 лв.
Ново!
229,00 лв.
Ново!
29,90 лв.
7,99 лв.