Стефи събира 20 писма-послания във втората си книга ПИСМАТА, КОИТО НИКОГА НЕ ИЗПРАТИХ и ги споделя с читателите и почитателите си. Това е искрената ѝ изповед към хора, белязали живота ѝ и изградили я като човек и личност. Книгата носи послания, особено важни днес, когато спазваме разстояние един от друг, но трябва да останем заедно.

Стефани Петкова, която познаваме като Стефи и един от най-любимите  български влогъри, представя втората си книга, адресирана към тийнейджърите у нас - „Писмата, които никога не изпратих“. Изданието излиза с логото на „Кубар“ в иновативен формат, събрал откровените обръщения на Стефи до различни хора, изиграли важна роля в живота й  - под формата на неизпратени до тях писма. Това е втората й книга след дебютното издание „Тайните на Стефи“, което завладя книжните класации и освен читателските симпатии, донесе на Стефи и наградата „Бисерче вълшебно“ 2019 в категория „Нещотърсачи” - при подкрепата на рекордните 905 детски гласа!

„Писмата, които никога не изпратих“ с известна носталгия се обръща към позабравената форма на хартиените писма, мотивирайки днешните младежи по-смело да изразяват своите мисли и емоции. Самото издание включва допълнителен бележник с бели листове, които да използват, за да напишат своите писма до близките си хора. Книгата е оформена във винтидж стил с авторските илюстрации на художника Стоян Атанасов, @Kontur Creative, придружена с подаръчни стикери, напомнящи стари пощенски марки.  

„Писмата, които никога не изпратих“ се появяват в момент, който бе невъзможно да бъде предвиден на по-ранен етап – на социална изолация и тревога за здравето на хиляди хора по света. От една страна, за да подчертаят още веднъж колко е важно общуването в ежедневието на тийнейджърите, а от друга, за да ги подкрепят в този сложен за тях период. За него Стефи споделя:

„Завърших книгата в много труден за цялото човечество момент. Момент, в който не ти остава нищо друго освен да погледнеш дълбоко в себе си и да се опознаеш. Момент, в който всеки прави равносметката си. Е, това е моята и се надявам чрез нея да успея да ти вдъхна смелост да кажеш всичко, което някога си искал и да напишеш писмата, които никога не си изпратил.“

В своеобразния сборник от истории в писма и сред калейдоскопа от адресанти - Стефи пише писмо до най-голямата си фенка, но и до своя собствен идол, до родителите и до учителката си, до момичето, на което целият клас се подиграваше, и дори до своето собствено 16-годишно „аз“, младите читатели ще разпознаят много хора от собственото си обкръжение и дори самите себе си. Посланията и личният опит, които Стефи доверително споделя с тях, вдъхват смелост и позитивно отношение, превръщайки се в ярка метафора за необходимостта да погледнем назад, ако искаме да разберем къде се намираме в настоящия момент. Книгата превъзмогва тревогите, свързани с порастването и откриването на света, фокусирайки се върху ценността на истинските приятелства и безусловната подкрепа, които получаваме, но не винаги успяваме да оценим.

„Ако си объркан, не знаеш и все още търсиш кой е образът, който виждаш – всичко е наред. Знам какво е да се изгубиш, за да може да се намериш. Знам какво е да си сам сред много хора, за да разбереш, че си си достатъчен. Знам какво е да мислиш, че взимаш правилните избори в живота си, за да разбереш, че няма правилно и греш­но.“ – добавя Стефи.

Книгата е подходяща за читатели на възраст 13 г.+ и ще я откриете на сайта на издателство „Егмонт“, придружена с тематичен подарък.

В книжарниците ще откриете на 23 май 2020 г.

***

Стефани Петкова, известна на всички свои почитатели като Стефи, е родена през 1992 г. в гр. Пловдив. През август 2013 година публикува първото си видео в канала си в YouTube и оттогава клиповете, които създава, са гледани над 30 милиона пъти.

Стефи е завършила СОУ „Любен Каравелов“ в гр. Пловдив – гимназия с разширено изучаване на музика, с профил тамбура и пиано. Продължава образованието си в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, където завършва бакалавърска степен по стопанско управление и взема магистратура по маркетинг. Прецизна, взискателна, сърдечна и винаги усмихната, Стефи има повече от 260 хиляди последователи, с които ежеседмично споделя съвети за направи-си-сам проекти, лайфстайл видеа, както и множество предизвикателства и комедийни скечове. „Тайните на Стефи“ е първата ù книга, която излиза през 2018 г., последвана от „Писмата, които не изпратих“.

14,90 лв.
14,90 лв.
1,99 лв.