Изданието ще бъде представено в рамките на Софийския международен литературен фестивал по повод Деня на детето

„Невероятният свят с експерименти на Петьо Филията“ не е просто книга, а една необятна вселена с приключения. Петьо Филията и професор Швайнщайн, популярни YouTube превъплъщения на Станислав Койчев – Стан, имат нова мисия. Двамата разкриват загадки от света на науката, вдъхновявайки децата да бъдат креативни и любопитни. Каква е тайната на зелевата магия, как се прави сняг през лятото и как се отглеждат червеи мутанти са само част от въпросите, на които дават отговори. 50-те занимателни експеримента в изданието са представени с подробни и лесни инструкции за изпълнение, с чувство за хумор и на разбираем език. За провеждането им не са необходими специфични умения, макар научното им обяснение да е консултирано със специалисти.

„Книгата дава възможност на читателите да се забавляват, да създават невероятни творения и да прекарват време с близките си. С тази книга искам да провокирам и родителите да отделят малко повече време за занимания с децата си, а дори и да забравят за момент, че са възрастни“, споделя Стан. „Новата ми книга съдържа много експерименти, но не е експеримент за мен. Тя е свързана с една моя огромна страст от детството, а именно това да правя всевъзможни опити, вдъхновени от науката и от невероятните явления в заобикалящия ни свят“, допълва още авторът и подчертава, че не е нужно да имаш лаборатория, за да направиш гениални открития.

„Невероятният свят с експерименти на Петьо Филията“ излиза с логото „Кубар“ на издателство „Егмонт“. Повече за изданието: egmontbulgaria.com/p3534

Премиерата на книгата ще се състои от 12,00 ч. на 1 юни 2019 г. на сцената на Мраморно фоайе в НДК, където Стан ще демонстрира на живо част от експериментите в книгата. Събитието се провежда в рамките на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи.

 

ЗА СТАН

Станислав Койчев, по-известен като Стан, е на 26 години. Завършва Националната търговска гимназия в Пловдив, откъдето е родом, със специалност „Икономика и мениджмънт“, след което продължава висшето си образование по мениджмънт в City Univerisity of Seattle и завършва като един от студентите с най-високи резултати.

Определя се като откровен перфекционист и човек на полярните емоции. Споделя, че от малък винаги е искал да въздейства на хората с това, което прави, и приема всяка трудност в живота си като предизвикателство, което му се дава с причина. Така се ражда и идеята да прави забавни видеа в интернет.

Първото му видео е качено на 17 март 2013 г., а Стан преминава границата от 100 000 абонати в YouTube през ноември 2016 г. В момента влогърът може да се похвали с над 350 000 последователи и над два милиона гледания на видеата му месечно.

Дебютният му роман „Невидим“ оглавява класацията на верига книжарници „Хеликон“ за най-продавани заглавия през 2017 г. През 2018 г. излиза и неговото продължение – „Измамен“. Двата романа са носители на награда „Бисерче вълшебно“ в категориите „Мечтатели“ и  „Майстори“.  

 

СТАН В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

https://www.youtube.com/user/instantfreaks

https://www.instagram.com/instantfreaks/

https://www.facebook.com/instantfreaks/

https://twitter.com/instantfreaks

 

28.05.2019

15% Отстъпка
38,00 лв.
44,70 лв.
Спестявате: 6,70 лв.
9,90 лв.
24,90 лв.
14,90 лв.
9,90 лв.
14,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
14,90 лв.
1,99 лв.
14,90 лв.