„Песен за Ахил“ е разказ за цената на мира и славата, безсмъртието и копнежите на човешкото сърце

Литературният дебют на Маделин Милър, позната на българските читатели с романа „Цирцея“, е вълнуващ преразказ на легендата за Ахил и Троянската война. Опустошителна любовна история и незабравимо пътешествие във времето на титанични сблъсъци между богове и царе. Патрокъл, срамежлив млад принц, е прокуден в двора на цар Пелей, където се сприятелява с неговия син Ахил. Докато двамата се превръщат в млади мъже, обиграни в изкуството на войната, връзката помежду им прераства в нещо повече… Но скоро новината за отвличането на Елена от Спарта пристига. Разкъсван от любов и страх за своя приятел, Патрокъл заминава с Ахил за Троя, без да подозира, че предстоящите години ще поставят на изпитание всичко, което двамата някога са обичали.

Преведен на 25 езика, романът печели престижната литературна награда Orange, която се присъжда на жени писатели, и влиза в бестселър класацията на New York Times още с публикуването си. За „Песен за Ахил“ Дж. К. Роулинг казва само две думи: „Обожавам я!“. „Динамична, автентична книга, която си заслужава… Великолепно постижение!“, е оценката на USA Today. Boston Globe я определя като силна, страстна и красиво написана книга.

„Песен за Ахил“ излиза с логото „Анишър“ на издателство „Егмонт“. Повече за изданието: https://egmontbulgaria.com/p3496

ЗА АВТОРА

Маделин Милър е родена в Бостън и е отраснала в Ню Йорк и Филаделфия. Следва в университета Brown, където получава магистърска степен по класически езици и литература. През последните петнайсет години преподава латински, гръцки и Шекспирово творчество. Милър е автор на романа „Цирцея“ – бестселър на New York Times и Sunday Times, в списъка с най-добрите книги на 2018 г. на Waterstones, избрана за книга на годината в категория „Фентъзи“ на Goodreads и в престижната селекция на най-добрите книги за 2018 г. на редица издания като Daily Telegraph, Guardian, Time Magazine и Washington Post.

 

06.03.2019

19,90 лв.
19,90 лв.