Над 20 библиотеки, училища, читалища и книжарници в цялата страна се готвят за тазгодишното вълшебно преживяване

В Нощта на книгите за Хари Потър споделяме магията на незабравимите истории и приключения на любимия герой. Млади магьосници, вещици и мъгъли от цял свят организират събития, изпълнени със забавни игри и четене на емблематични откъси от романите за Хари Потър. Освен това тази година участниците ще покажат и доколко познават тайните на Училището за магии и вълшебства „Хогуортс“.

„Изключително щастливи сме, че с всяка следваща година броят на участниците в инициативата в България расте. Все повече са децата, които откриват радостта от четенето с помощта на книгите за Хари Потър. Героят на Дж. К. Роулинг успешно помага на издателството в мисията да разпалва мечтите и въображението на малки и големи и така магията на книгите да се предава от поколение на поколение, увличайки нови читатели“, споделя изпълнителният директор на „Егмонт“ Велизара Добрева.

Като един истински феномен в съвременната детска литература, поредицата за Хари Потър успява да върне интереса на милиони млади хора към четенето в световен мащаб. Нощта на книгите за Хари Потър по традиция е събитие, което се отбелязва в първия четвъртък на месец февруари по инициатива на британския издател Bloomsbury. Тази година вълшебната дата е 7 февруари, когато всеки, запленен от фантастичния свят на Джоан Роулинг, може да влезе в редиците на приетите в „Хогуортс“.

Издателство „Егмонт“ благодари на организаторите от цялата страната, които вече са обявили своите тематични празненства, и отправя специална покана към всички да отбележат събитията си на глобалната интерактивна карта, обединяваща инициативи в Нощта от целия свят: www.harrypotter.bloomsbury.com/uk/event-map.

Те ще могат да се включат и в конкурса на „Егмонт” за най-оригинална украса за празника. Избраният победител ще получи специална награда – комплект „Хогуортска библиотека“.

Повече за Нощта на книгите за Хари Потър: Училище за магии и вълшебства „Хогуортс“: https://egmontbulgaria.com/harrypotter-book-night

04.02.2019

59,00 лв.
45,00 лв.
25% Отстъпка
141,98 лв.
189,30 лв.
Спестявате: 47,32 лв.
20% Отстъпка
185,60 лв.
232,00 лв.
Спестявате: 46,40 лв.
49,00 лв.
14,90 лв.
14,90 лв.
14,90 лв.
9,90 лв.
59,00 лв.