Поредицата стартира у нас месец след световната премиера на книгата

„Ривърдейл: Предишният ден“ е първата книга от предстоящата тийн трилогия на Микол Остоу, която прави крачка назад във времето, за да представи събитията от телевизионния сериал в нова светлина. Какъв е бил животът на героите, преди да се появят на малкия екран в първи сезон? Какво се е случило между Каната (Джъгхед) и Арчи и защо отношенията помежду им са така сложни? Какво е правила Вероника в Ню Йорк и какъв е бил животът ѝ там? И колко дълго всъщност Бети е била влюбена в Арчи? Въпроси, които продължават да търсят своя отговор в сериала, но намират обяснение в предисторията на Микол Остоу.

„Ривърдейл е известен като „град, зареден с енергия и ентусиазъм“. Но привидно спокойното кътче с привидно усмихнати хора e пресечна точка на заплетени и интригуващи истории. Всяка, разказана от гледна точка на героите. Книгата на Микол Остоу осветява не само неразказани до момента подробности и факти за живота на основните персонажи в сериала, но се фокусира и върху образите на някои второстепенни герои и събития. За първи път феновете на „Ривърдейл“ ще имат възможността да надникнат в полицейския доклад на Хайръм, както и да хвърлят поглед върху откъс от романа на Каната. А тези, които нямат търпение да разберат какви съобщения си разменят Бети и Вероника, ще останат изненадани…

Повече за „Ривърдейл: Предишният ден“: https://egmontbulgaria.com/p3484 Втората книга от поредицата ще бъде издадена от „Егмонт“ през май 2019 г.

 

ЗА МИКОЛ ОСТОУ

Aвтор на повече от 50 творби за читатели на всички възрасти, пише включително за проекти като „Бъфи, убийцата на вампири", „Чародейките“ и „Гадни момичета". Като дете създава свой собствен комикс за Арчи (по чийто оригинал е създаден едноименният телевизионен сериал), а по-късно, като редактор, публикува играта за Бети и Вероника Mad Libs. Микол живее в Бруклин със съпруга си и с двете им дъщери, които са обсебени от поп културата.

 

25.01.2019

12,90 лв.