С отговорите му помагат вицепремиер, министър, водещи учени и експерти в различни сфери

Повечето хора познават Симеон Колев от сутрешния ефир на „БГ Радио“. Зад медийната личност обаче се крие баща от плът и кръв с дългогодишен опит. Не е тайна за никого, че Симо обича да задава въпроси. Но още повече обича да отговаря, особено когато питат децата. Защото за Симо бащинството не е просто едната страна на семейната монета, а мисия. И то такава, в която не е сам.

Родни експерти от всички области на живота се превръщат в съмишленици на  Симо, включвайки се в диалозите в най-новата му книга. Сред тях са вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, журналистът Георги Милков, експертът по Слънцето от обсерваторията в Рожен д-р Никола Петров, съдия Любка Петрова, психотерапевтът Детелина Стаменова и още много – лекари, историци, учени, преподаватели и доказани специалисти по щастие. За какво разговаря Симо с всички тях? За всичко – от планетите над главите ни до заровените цивилизации под краката ни. За историята, икономиката и парите, за религията и науката, за книгите, музиката, филмите, здравето и образованието. За доброто, за трудното и за неприятното задължително.

„Любознателното дете е дар Божи, а тъпият родител – бич Божи“, споделя авторът, но не за да обижда, а за да провокира: „Мисия ТАТКО: Диалози“ няма за цел да отглежда и възпитава децата. Такава книга по принцип не съществува. Тази просто може да помага в безценното пътуване, наречено родителство“. Изданието предлага идеи и теми, по които e добре децата да имат мнение, да мислят критично и да задават въпроси… защото често въпросите са по-важни от отговорите.

Премиерата на книгата ще се състои на 20 февруари, сряда, от 19,00 ч. в столичното заведение „Кино Култура“. Гостите на събитието ще имат възможността да се включат в разговор с автора и специалисти в различни сфери за значението на диалозите, които водим с децата, правилния подход, темите табу и всичко любопитното от необятната вселена на взаимоотношенията между деца и родители.

Повече за премиерата: https://www.facebook.com/events/487996148271499/

Повече за „Мисия ТАТКО: Диалози“: https://egmontbulgaria.com/p3491

 

ЗА СИМЕОН КОЛЕВ

Симеон Колев работи в „БГ Радио“ от самото му създаване. Роден е в София през 1977 г. Учил е в руско училище, после в две квартални, после в Югозападния университет, а най-накрая в НБУ. Завършва и двата университета и в момента е магистър по политология и международни отношения. Обича работата си, неочакваните подаръци, хубавите книжарници, умните хора, колекционерските играчки и хотелите с хубави закуски. Не може да свикне с ранното ставане. В свободното си време често пътува, кара колело и чете исторически книги. Води различни събития и участва в мероприятия, които подобряват средата. Не ходи с костюми, но тези, които притежава, са шити по поръчка. „Мисия ТАТКО: Диалози“ е третата книга на Симo след „Наръчник за употреба и експлоатация на мъжа“, в която споделя свои размисли за любовта, секса и брака, и „Мисия татко“, където говори за първите предизвикателства на родителството.

18.02.2019

14,90 лв.
14,90 лв.
14,90 лв.