Новата поредица от 12 образователни книги на „Егмонт България” ще помогне на детето ви да усвои по лесен и достъпен начин важни езикови и математически умения

За да е успешно от ранна възраст, ученето трябва да е забавно. Но как точно да подходите, за да събудите в детето жажда за знания? Може ли да превърнете ученето в игра и същевременно да вдъхнете увереност в малкия човек, че е в състояние да се справи с непознатите и трудни на пръв поглед задания?

Всички тези въпроси намират своя положителен отговор, благодарение на новата образователна поредица „Вече знам”, разработена от екип специалисти на „Дисни”. Тя се състои от 12 чудесно илюстровани книги за любознателни деца и ще се разпространява всеки петък от 23 март като приложение на вестниците „Труд” и „24 часа”. Първата книга е на специална цена от 4,99 лв., а с вестник е 5,89 лв. Всички останали от поредицата ще могат да се закупят за 6,99 лв. или 7,89 лв. с вестник.

Поредица „Вече знам”

Сега сигурно се питате с какво точно ще са ви полезни новите издания и дали са подходящи за вашето дете? На първо място те ще ви бъдат безценна помощ при подготовката на малчугана за първите му стъпки в училище. Вашата помощ също ще бъде необходима, за да бъде ученето наистина ползотворно. Добре е да знаете, че книгите са групирани по четири (две, ориентирани към развиването на езиковите умения, и две на математическите) в три възрастови групи – подходящи за деца между 5 и 6 години, между 6 и 7 години и между 7 и 8 години. С тях детето ще научи лесно и бързо да различава буквите и цифрите, да пише и да смята, както и да разпознава мерките и формите. Всяко едно от изданията е от 80 страници, изпълнени с най-разнообразни и занимателни упражнения, както и с неизменната вълшебна приказка с любимите герои от филмите на „Дисни”. Да не забравяме и идеите за допълнителни занимания, двете страници с разноцветни лепенки, които са част от упражненията, както и специалната грамота за успешно справяне с поставените задачи, която се открива в края на всяка една от книгите. 

Началото на поредицата „Вече знам” поставя изданието, посветено на главните букви, подходящо за малчугани между 5 и 6 години, което ще бъде на пазара на 23 март. То ще запознае детето ви с буквите от българската азбука и ще го подготви за двата най-важни етапа в началното образование – писане и четене. Историята в книгата пък ще го зарадва със забавните приключения на Мечо Пух. Следващото заглавие от поредицата – „Малките букви”, е естествено продължение на първата книга и помага при лесното разпознаване и назоваване на буквите в текстове. Да се включи в ученето тук насреща е любимият мишок Мики Маус. „Малките букви” ще може да откриете във вестникарската мрежа от 30 март. Имайте предвид, че и в двете посочени книги буквите са групирани според техните графични признаци. Това е така, тъй като е доказано, че възприемането на азбуката от малките деца значително се улеснява, когато се научат да разпознават елементите и уникалните форми на буквите (вертикални, хоризонтални и наклонени линии и извивки). Упражненията от „Малките букви” са също така подготовка и преход към други две издания от поредицата – „Писане” (на пазара от 20 април) и „Четене” (от 27 април), подходящи за малчугани между 6 и 7 години. Чрез тях вече детето ви ще се научи да пише цели думи и да чете кратки приказки. А принцесите на „Дисни”, които изпъстрят страниците на изданията, със сигурност ще превърнат срещата с книгите във вълнуващо преживяване. „Думите” (излиза на 18 май) и „Четене и писане” (на 24 май), които са ориентирани към деца между 7 и 8 години, пък ще помогнат при развиването на важни езикови умения, затвърждаването на читателските способности и изпробването на различни подходи за разбирането на текстове. Малкият читател ще има възможност да се срещне с любими и нови герои в истории от различни жанрове – кратка приказка, забавно стихотворение и интересна пиеса.

Главните буквиМалките буквиЧислата до 10Формите

Освен двете книги за главните и малките букви поредицата „Вече знам” включва още две издания, подходящи за деца между 5 и 6 години, но този път насочени към развиването на математическите способности – „Числата до 10” (на пазара от 6 април) и „Формите” (от 12 април). Първата ще запознае детето ви с числата от 0 до 10 и ще му представи по забавен начин математиката като част от света наоколо с помощта на Мики Маус и неговите приятели. А упражненията във втората, които ще проследи заедно с Майстор Мани, ще го въведат в света на геометричните фигури  и ще заздравят логичните му умения. Заедно двете книги от поредицата подготвят децата за следващия етап в обучението им – решаването на задачи. С него те ще могат да се запознаят в следващите издания от поредицата, подходящи за деца между 6 и 7 години – „Мерките” (в продажба от 4 май) и „Събиране” (от 11 май). В тях Светкавицата Маккуин и останалите симпатични автомобилчета ще превърнат измерването в лесна и забавна задача и ще предизвикат детето да събира „на скорост”. Последните заглавия от математическата част на поредицата – „Събиране и изваждане” (1 юни) и „Числата до 999” (8 юни), ще бъдат от помощ при ученето при деца между 7 и 8 години. Малчуганите ще затвърдят уменията си да събират едноцифрни числа в първата книга и ще преминат стъпка по-напред – със събиране и изваждане до 20. „Числата до 999” пък ще накарат малките математици да учат с желание за значението на местата на цифрите в големите числа и да усвоят различни умения за решаване на задачи. За да се превърне ученето в забавно предизвикателство, тук помагат героите от „Играта на играчките”.

Успяхме ли да привлечем вниманието ви? Ако е така, не се колебайте и зарадвайте своето дете с книгите от тази невероятна поредица, които не само ще изпълнят часовете му със забава, но преди всичко ще му помогнат да придобие много нови и полезни знания и умения. Помагайте при изпълнението на задачите и завършвайте упражнения с усмивка. Така в малчугана без съмнение ще се изгради положително отношение към всяка възможност да научи нещо ново.