„Егмонт България” беше определено за Издателство на годината на церемонията по връчването на 11-те годишни награди на Националния клуб за фентъзи и хорър. Национален клуб за фентъзи и хорър: Издателство на 2011 годинаСъбитието, което се проведе на 21 януари в Дом на културата „Средец” в София, по традиция събра любители на книгите и фентъзи жанра от всички възрасти.

Освен признание за цялостната си дейност за изминалата 2011 година „Егмонт България” беше отличено в още няколко категории. „Изчезналият герой” – първият роман от новата поредица на Рик Риърдън „Героите на Олимп”, грабна приза за Книга на годината. Джейсън Грейс защити миналогодишната титла на друг един любим персонаж на Риърдън – Пърси Джаксън, получавайки отличието за Герой на годината. Завръщането на Пърси във втората част от „Героите на Олимп” – „Синът на Нептун”, се нареди на второ място в класацията за Събитие на годината, изпреварено единствено от дългоочаквания финал на филмовата сага „Хари Потър”.

Миналата година „Егмонт България” си тръгна с четири отличия от церемонията на НКФХ. Издателството беше наградено в категориите Книга на годината („Пърси Джаксън и Боговете на Олимп”), Международен хит на годината (поредицата „Героите на Олимп”), Фентъзи на десетилетието („Хари Потър”) и Издателство на десетилетието.