Историята в новата книга на Елиф Шафак минава през Истанбул, Лондон и Абу Даби, спира за малко във Видин и София. На 5 април – деня на премиерата на „Чест“ – пътуването през София ще е съвсем реално. „Егмонт България“ ще покани почитателите на Елиф Шафак в специален ретро трамвай по булевард „Витоша“. Ден по-късно, на 6 април, Елиф Шафак лично ще представи най-новия си роман.

Елиф Шафак и „Егмонт България“ представят романа „Чест“

Елиф Шафак ще представи книгата си „Чест” на 6 април в Националния археологически музей. Събитието ще започне в 16,00 часа и ще бъде отворено за всички желаещи да се срещнат с най-популярната турска писателка, позната в България с романите „Любов” и „Копелето на Истанбул”. Тези, които нямат търпение да разлистят „Чест”, ще имат възможност да направят това още предния ден, на 5 април. Тогава от 15,00 до 19,00 часа по булевард „Витоша” в София ще се движи ретро трамвай, който ще отведе желаещите на едно пътешествие назад във времето и същевременно напред в страниците на новия роман на Елиф Шафак. Първите, които закупят „Чест” от необичайната книжарница на релси, ще имат книгата с автограф от авторката.

 „Чест” е третият роман на Елиф Шафак, издаден на български език. Написана първоначално на английски език, книгата излиза в Турция през лятото на 2011 година. Премиерата ? в България съвпада с издаването ? във Великобритания. Предстои излизането на „Чест” в още десет страни, сред които САЩ, Италия, Франция, Испания и Норвегия. Прекосявайки Истанбул, Лондон и Абу Даби, романът разказва за ужасяващо убийство в името на честта, за да постави въпроса за сложната природа на любовта и да изследва миговете в живота на всеки от нас, които определят кои сме.

Елиф Шафак пристига в България на 5 април, когато като специален гост на церемонията M-Tel Media Masters 2012 ще изнесе лекция на тема „Творческата сила и културата в ерата на телекомуникациите“.

Повече информация за „Чест” и Елиф Шафак може да се намери на  www.egmontbulgaria.com/chest и www.elifshafak.com.

Статии за Елиф Шафак:

22 март 2012: "Чест" на Елиф Шафак - книга за две сърца и едно родословие
15 март 2012: Елиф Шафак в България
20 юли 2011: Елиф Шафак: "Всеки писател трябва да бъде добър слушател"
29 юни 2010: "Егмонт България" издава най-продаваната книга в Турция - "Любов" на Елиф Шафак

***

07 май 2012: Видеосъдържание от събитията с Елиф Шафак: