Голямата гора е място, изпълнено с вълнуващи премеждия, непрестанно веселие и верни приятели. Място, което всички ние сме обичали да посещаваме като малки. Ако днес детето ви се отбива там, за да придружава Пух, Прасчо и Йори в техните приключения, не се колебайте. Запишете го в рисувателния конкурс „Мечо Пух” и имате шанс да го зарадвате с пълна кошница пуховски награди. Конкурсът ще продължи от 17 февруари до 26 март и в него могат да включат всички деца на възраст между 2 и 7 години.

За да участва в конкурса, детето ви трябва първо да развихри фантазията си и да нарисува приключението, което иска да изживее в Голямата гора. Не бива да забравя да включи в рисунката Мечо Пух или някои от неговите приятели. Позволени са всякакви творчески техники, но допустимият максимален размер на картината е А3. След като детето завърши рисунката, идва вашият ред. Рисувателен конкурс „Мечо Пух”Ще трябва да му помогнете да опише приключението на гърба й в няколко фрази или изречения, да запишете там пълното име и възрастта му, адрес за връзка, e-mail адрес или телефонен номер, както и да сложите свой подпис. Рисунките изпращайте на адрес София 1000, ул. „Христо Белчев” № 21, за „Егмонт България”, списание „Мечо Пух” и конкурса „Моето приключение с Мечо Пух”. По-подробна информация може да откриете в специално подготвената уебстраница.

Крайният срок за изпращането на рисунките е 26 март 2012 г. Основният критерий при оценяването им ще бъде доколко са свързани с темата, креативността и оригиналността. Десетте най-хубави картини ще бъдат отличени с изключителни награди, като победителите ще бъдат обявени в сайта disney.bg на 9 април. Детето ви може да участва в надпреварата за наградата на Мечо Пух (като изпрати рисунка с най-сладко приключение), наградата на Тигъра (най-забавно приключение) или на Прасчо (най-смело приключение). А защо не за наградата на Йори (най-неочаквано приключение) или на Бухала (най-остроумно приключение)? Може да се включи в конкурса, играейки и за наградата на Заека (най-добре планувано приключение), на Кенга (най-доброто семейно приключение) или на Кристофър Робин (най-вдъхновяващото приключение). Наградата на Ру ще отиде при най-добрите млади артисти, а тази на Приятелите от Голямата гора ще се връчи на участници, обединили своите усилия и въображение за съвместна рисунка.

Всеки един от 10-те победители ще бъде възнаграден с кошница с награди, измежду които годишен абонамент за списание „Мечо Пух”, книгата „Нови приключения с Мечо Пух”, DVD с най-новия филм за любимото мече и CD със саундтрака към него, както и компютърна игра, плюшена играчка и пяна за вана „Мечо Пух”. Рисунките на печелившите ще бъдат публикувани на адрес disney.bg и в брой 5 на списание „Мечо Пух”, който ще излезе на 12 май.

Не се двоумете. Запишете детето си за конкурса „Мечо Пух” и го оставете да развихри своето въображение и креативност.