Три са нещата, които вълнуват всеки пътешественик, преди да се отправи към нови хоризонти. Как ще стигне, къде ще отседне и какво ще разгледа там. Всеки един от тези въпроси е свързан с обмисляне и внимателно планиране. Ако ви предстои пътуване до Париж, Рим или Лондон и вече сте уредили транспорта и настаняването, ви остава само да помислите за маршрутите, по които ще се движите в тези най-посещавани градове в света. Само по този начин не рискувате да подминете някоя интересна забележителност, гледка или събитие. Освен това няма по-добър начин да опознаете един град от разходката из кипящите му от живот разнородни квартали.

Новите пътеводители в джобен формат от поредицата на National Geographic „Пеша из...” са сред най-необходимите неща, които трябва да сложите в багажа си, за да сте спокойни, че няма да пропуснете нищо по време на вашата екскурзия. Те предлагат интересен поглед към европейските столици и ще ви помогнат да ги опознаете бързо, при това по достъпен и увлекателен начин. Без значение дали вече сте били на някое от тези места, или имате намерение да направите първото си посещение, тези пътеводители ще са ви наистина полезни. Изданията ще се разпространяват по местата за продажба на вестници и списания на цена от 8,99 лв. „Пеша из Париж” може да се открие на пазара от 22 февруари, предстои излизането на „Пеша из Рим” на 29 февруари и „Пеша из Лондон” на 7 март.

Пеша из ПарижПеша из РимПеша из Лондон

Но какво точно съдържат пътеводителите „Пеша из...”? На първо място в тях всеки турист ще намери полезна и практична информация, дори ако разполага само с ден, с един уикенд или пък с броени часове, които да прекара в дадения град. Благодарение на рубрики като „Опитен турист”, „Най-доброто”, „Вкусно”, „Знаете ли че” и „В духа на” всеки пътешественик в Рим, Париж или Лондон ще има възможността да придобие пълното усещане за града. Това все пак включва както разглеждане на най-важните забележителности, така и похапване на типични ястия, спиране за отдих в приятни кафенета, пазаруване в избрани бутици и малки магазинчета. Изданията предлагат и съвети за общуване с местните жители, събирани от опитни пътешественици. Включват също така актуална информация, свързана с климата, музеите, градския транспорт и всичко, от което бихте имали необходимост по време на престоя си. Подробните карти на най-известните квартали и предложените маршрути стъпка по стъпка дават възможност човек да се потопи в атмосферата на тези красиви места и да използва времето си пълноценно за максимално удоволствие.

Пътеводителите „Пеша из...” на „Нешънъл Джеиграфик” ще бъдат ваш отличен спътник в най-красивите европейски градове и ще ви помогнат да опознаете тези културни столици по най-добрия начин – с ходене пеша. „Пеша из Париж” предлага 14 подробни маршрута, които ще ви позволят да изследвате града като професионалисти и да се ориентирате като местни жители. Пътеводителят може да се намери от 22 февруари по местата за продажба на вестници и списания. Изданието е с меки корици, 192 страници и формат 13 х 18 см. Търсете от 29 февруари „Пеша из Рим” и „Пеша из Лондон” от 7 март.

Всички издадени досега пътеводители на „Нешънъл Джиографик” можете да откриете на тази страница.