„Егмонт” представя „Блендер”, дебютното заглавие на популярния сред тийнейджърите български влогър Цветослав Цонев – Цуро. Изданието ще се появи в книжарниците на 14 ноември под логото „Кубар”, запазено за проекти на издателството, вдъхновени от дигиталния свят.

„Блендер” е своебразно продължение на видео съдържанието, което влогърът създава за YouTube. Книгата разбърква двадесет графични истории. В нея има по малко от всичко - смях, тъга, екшън, романтична вечеря, самураи и неочаквани обрати. И случка, чието развитие зависи от читателя.

Темите за семейството, любовта, привързаността и желанието да се впишеш сред другите са застъпени из страниците на изданието. Цуро разказва в комикси въображаеми и реални случки от живота в характерния и за видеата си забавен и непринуден стил, без претенции и с голяма доза самоирония. Вплетени в историите са и послания, поднесени с много хумор. Вижте клипа, в който Цуро представя книгата си:

Илюстрациите в книгата са дело на Милена Симеонова. Художничката е на 26 години, от Варна, завършила е анимация и графичен дизайн в НБУ и е сред създателите на българското комикс списание „Ко-миксер”.

Читателите, които поръчат изданието от сайта на „Егмонт” до 10 ноември включително, ще получат своя екземпляр с автограф от автора.

Влогърът ще са срещне с фенове по случай излизането на „Блендер”. Вижте програмата на гостуванията му из страната:

14 ноември, Велико Търново
Книжарница „Приятели” (ул. „Оборище” 18, ет. 3), от 13 ч.

15 ноември, Плевен
Книжарница „Приятели” (ул. „Васил Левски” 187), от 11 ч.

21 ноември, Варна
Книжарница „Буктрейдинг” (ул. Княз Борис I 56), от 11 ч.

22 ноември, Русе
Книжарница „Хермес” (ул. „Александровска” 81), от 11 ч.

28 ноември, Бургас
Книжарница  „Хеликон” (пл. "Тройката" №4), от 13 ч.

29 ноември, Сливен
Книжарница  „Приятели” (бул. „Цар Освободител” 14), от 11 ч.

5 декември, Стара Загора
Книжарница „Приятели” (бул. „Цар Симеон Велики” 118), от 13 ч.

6 декември, Пловдив
Книжарница „Хермес” (ул. „Княз Александър I” 43), от 11 ч.

13 декември, София
НДК (зала 8, ет. 5), от 11 ч.

Реализацията на „Блендер” продължава стратегията на „Егмонт” да развива новаторски издателски проекти съвместно с популярни и талантливи автори на дигитално съдържание. Под импринта „Кубар” на „Егмонт” през февруари тази година излезе и книгата на Емил Конрад „Нещата, на които не ни учат в училище”.

Цветослав Цонев - Цуро е на 18 години, от Горна Оряховица. Започва да качва видеа в интернет преди 6 години, когато с приятел решават да заснемат няколко скеч-пародии на филма Saw с телефон. Днес има близо 100 хиляди абонати на канала си в YouTube – TheBleChannel, което го нарежда сред най-харесваните автори от България в мрежата за видео обмен. Описва видеата си като пъзел от неща, някои хрумнали му преди година, други преди 20 минути, като се стреми всяко парче от пъзела да е изпипано. Вдъхновение черпи от всекидневието, филмите, книгите, домашното по математика и общо взето от всичко. „Блендер” е дебютната му книга, а писането на историите за нея според него, не се различава по нищо от сценариите, които подготвя за видеата си. Желанието му е да продължи да експериментира с клипове в YouTube и да натрупа опита и знанието за създаване на пълнометражни филми.

Присъдинете се към Цуро в социалните мрежи:
YouTube: youtube.com/TheBleChannel
Facebook facebook.com/tsvetoslav.tsonev 
Instagram instagram.com/kudeemusakata

Ново!
11,90 лв.
Ново!
11,90 лв.
Ново!
11,90 лв.
Ново!
11,90 лв.
Ново!
11,90 лв.
Ново!
11,90 лв.
Ново!
11,90 лв.
Ново!
11,90 лв.
Ново!
19,90 лв.
Ново!
229,00 лв.
Ново!
29,90 лв.
7,99 лв.