Новите преработени издания ще бъдат представени по време на Панаира на книгата в навечерието на заминаването на писателката за Антарктида по повод завършването на инициативата „Проект Антарктида: Послание на Края на света”

ЕГМОНТ преиздава първите романи на Людмила ФилиповаСлед няколко успешни проекта съвместно с „Егмонт” популярната българска писателка Людмила Филипова прехвърля на издателството и правата върху първите си романи. Това се случва за първи път в българското книгоиздаване и ще даде възможност на двете страни за по-пълноценно сътрудничество в бъдеще. Той също така е отражение на разбирането на „Егмонт” за цялостно управление и професионално развитие на проектите на своите автори. След нова редакция и ново оформление на кориците (за повечето от тях) към читателите ще поемат бестселърите „Анатомия на илюзиите”, „Червено злато”, „Стъклени съдби”, „Мастиленият лабиринт”, „Антихтонът на Данте”, „Аномалия” и „Печатна грешка”.

  „Егмонт” подкрепи Людмила Филипова и в един уникален по рода си проект, който вдъхнови стотици да мислят за бъдещето, наречен „Проект Антарктида: Послание на Края на света”. Идеята обедини хора от цял свят да изпращат послания от днешните хора до утрешните за съхраняването им за 50 години във времева капсула на Ледения континент. Капсулата е създадена чрез специално разработена технология от български учени и ще бъде поставена от Людмила Филипова под първия православен храм на Антарктида – българския „Св. Иван Рилски”, навръх Коледа. Проектът е вдъхновен от книгата „Пътуване до Края на света” на писателката. В продължение на близо една година стотици участници се включиха и отправиха своите послания за бъдещето - рецепти за щастие и съвети към идните поколения за съхраняване на живота,  човечеството, природата, планетата ни, истинските ценности, смисъла на съществуването ни. Сред тях има от 7 до 90-годишни участници, хора от България и чужбина, много известни личности, творци, учени, политици, журналисти, лекари, писатели. 

Свое емоционално и значимо послание до бъдещето отправи и президентът на Република България Росен Плевнелиев. „Вярвам, че това е начинът, по който се пише най-новата история на света – чрез използване на високотехнологични средства и предадена от нас към тези, които са нашето бъдеще”, коментира той. Певецът Миро се присъедини към проекта със специално написана и изпълнена от него песен, която ще звучи в капсулата и ще бъде чута от хората след 50 години. Талантливият творец включи в текста и цитати от книгата „Пътуване до Края на света”. Други двама изтъкнати български музиканти също дариха за капсулата музика – тя е написана от композитора Стефан Вълдобрев, в соло изпълнение на Теодосий Спасов. Сред останалите популярни лица, които оставиха думи за хората от утрешния ден са: световноизвестният цигулар Веско Ешкенази и диригентът Максим Ешкенази, цигуларят и диригент Мартин Панталеев, проф. Христо Пимпирев, политикът Николай Василев, основателят и президент на Атлантическия клуб в България д-р Соломон Паси, юристът и историк Румен Младенов, американският посланик в България за периода 2010-2012 г. Джеймс Уорлик, писателката Людмила Филипова, певицата Теди Кацарова, актрисите Теодора Духовникова, Биляна Петринска, Нона Йотова и Деси Тенекеджиева, артистът Богдан Томов, актьорите Филип Григоров и Стефан Щерев, журналистите Ива Дойчинова, Костадин Филипов, Нели Хаджийска, Доника Ризова, Драго Симеонов, Екатерина Костова, Венета Райкова, Георги Тошев, Марио Трифонов, главният редактор на вестник „24 часа” Борислав Зюмбюлев, писателите Елис Шуман, Туна Киремитчи, Калин Терзийски, Никола Дюбоа и Радослав Гизгинджиев, д-р Милен Кацаров, актьорът Митко Бенекин, създателят на "Булкемпо" Велин Хаджолов. 

В своето лично писмо до бъдещето писателката акцентира на смисъла да бъдем човеци и опасностите, които ни дебнат зад разкриването на най-дълбоките тайни на биологията, физиката и вселената, използвани за лични и егоистични цели. И все пак, ако най-лошото се случи, тя предлага таен изход за хората, които вярват в човечеството. Посланието на Людмила Филипова е силно свързано и с новия роман, по който авторката вече работи.

В навечерието на заминаването на писателката за Антрактида, на 8 декември 2015 г. от 18 ч. часа в зала 8 (етаж 5, западно крило,) в НДК в София по време на Панаира на книгата, ще се състои представянето на новите преработени издания на вече познатите и обичани книги на Людмила Филипова. Разговорът ще води доц. д-р Милена Цветкова, преподавател в катедра „Пресжурналистика и книгоиздаване" към Факултета по журналистика и масова комуниказия на Софийския университет „Св. Климент Охридски". Гостите ще имат възможност да се срещнат и да поговорят с Людмила Филипова, преди да се отправи към Антарктида за поставянето на времевата капсула. Събитието ще бъде предавано и на живо в YouTube канала на „Егмонт": 

Още за „Проект Антарктида: Послание на Края на света”  може да научите оттук: poslanie-antarctica.com

Сред досегашните проекти на "Егмонт" и Людмила Филипова е издаването и представянето в рамките на Лондонския панаир на книгата на английското издание на „Антихтонът на Данте“. С логото на издателството и силна маркетингова подкрепа излезе най-търсеният роман на български автор за миналата година - „Войната на буквите“. 

* * *

Людмила Филипова е един от най-популярните и обичани съвременни български автори. Родена е навръх Великден. По образование е икономист, а по професия – маркетинг специалист, мениджър стратегическо управление и журналист. Завършва програма по творческо писане в Оксфорд.

Автор е на десет книги, разнообразни по жанр и проблематика – „Анатомия на илюзиите“ (2006), „Червено злато“ (2007), „Стъклени съдби“ (2008), „Мастиленият лабиринт“ (2009), „Антихтонът на Данте“ (2010), „Аномалия“ (2011), „Печатна грешка“ (2012), „Където се раждат ангелите“ (2013), „Войната на буквите“ (2014) и „Пътуване до Края на света“ (2015). Творбите ѝ са превеждани и издавани на английски, руски, сръбски, гръцки, румънски и турски език, като се превръщат в бестселъри в България и чужбина. Има редица международни литературни отличия.

Людмила Филипова не се задържа само в рамките на медията книга. По романа ѝ „Мастиленият лабиринт“ има документален филм на National Geographic, три други нейни книги очакват своите игрални екранизации като международни кинопродукции. А „Пътуване до Края на света“ (poslanie-antarctica.com) вдъхновява проект за времева капсула на Ледения континент с послание от днешните хора до тези от Утрешния свят.

С неспокоен и търсещ творчески дух, Людмила Филипова продължава да пише и да въвлича читателите си в нови неизследвани територии. Повече информация можете да откриете на www.ludmilafilipova.com

16,90 лв.
19,90 лв.
16,90 лв.
19,90 лв.
16,90 лв.
14,90 лв.
14,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.