От първи септември 2015 г. на българския пазар ще могат да се открият обновените официални наръчнци Minecraft. Това са „Minecraft: Наръчник за начинаещи”, „Minecraft: Наръчник за работа с червен камък”, „Minecraft: Наръчник за водене на битки” и „Minecraft: Наръчник по строителство”.

Обновените издания са с увеличен брой страници и разработени ексклузивно с Mojang/Microsоft, както и с участието на заклети фенове на играта. Издаването им е в синхрон с динамиката на развитие в дигиталната среда и непрекъснатите промени, които възникват в тези условия.

За 10-те месеца от издаването си четирите официални наръчника се утвърдиха и в България като ценен помощник за всеки, решил да усъвършенства уменията си за игра в необятния виртуален свят на Minecraft. Неизменно в класациите за най-продавани тийн книги в страната, те са предназначени за деца на възраст над 9 години и предлагат безспорно полезни съвети от експерти по Minecraft, сред които и от създателя на играта – Ноч.

Книгите са с увеличен брой страници (96) и се предлагат на корична цена 17,90 лв.

Minecraft: Наръчник за начинаещи Minecraft: Наръчник за работа с червен камък Minecraft: Наръчник за водене на битки Minecraft: Наръчник по строителство 

Запознайте се с последните мобове, включващи Пазител, Главен пазител, Ендермит и Заек в „Minecraft: Наръчник за начинаещи“.

В „Minecraft: Наръчник за водене на битки“ също е включена информация за новите мобове. Обновени са отварите, както и процесът на омагьосване (енчантване). Наръчникът съдържа и повече информация за стойките за броня и военните стратегии.

„Minecraft: Наръчник по строителство“ включва множество творения от фенове, модове за Minecraft и обновени материали като вдъхновяващи примери за цветно строителство и конструкции на морска тематика. Разгледайте „Храм в океана“ и се пробвайте с „Атлантида“, ново творение от общността на Minecraft.

В „Minecraft: Наръчник за работа с червен камък“ ще откриете още повече съвети за напреднали. Можете да изпробвате новите предизвикателства – автоматизирана птицеферма, 3 х 3 пневматична врата и лаборатория за отвари.

Автори на наръчниците за Minecraft са момчетата от FyreUK. Вижте техните проекти и в YouTube!

За Minecraft

Minecraft е независима видеоигра от типа sandbox (вид игра с минимални ограничения за играчите – те се движат свободно и имат възможност да променят виртуалния свят), създадена през 2009 г. от шведската компания Mojang. Играта е фокусирана върху създаването и изграждането на конструкции от различни по вид блокчета в 3D свят. В публичната си версия тя има два основни режима на игра. В Творческия режим (Creative) играчът разполага с неограничени ресурси за създаване и проучване. В режим Оцеляване (Survival) играчът трябва да набавя ресурсите си сам и да се грижи за своето здраве и живот, като се защитава от неприятели. Съществуват и други режими – Hardcore, Adventure, Spectator.

Към февруари 2015 г. продажбите на Minecraft версията за компютри надхвърлят 18 милиона. Общо за всички платформи към края на юни 2014 г. са продадени почти 54 милиона игри, което категорично я определя като най-продаваната игра на всички времена. По данни от февруари 2015 г. на Newzoo, независима компания за маркетингови проучвания в областта на гейминг индустрията, Minecraft е най-популярната игра и в You Tube - 96,6% от гледанията на геймниг видеа в социалната мрежа за видеосподеляне са на Minecraft.

През септември 2014 г. става ясно, че Microsoft придобиват Mojang срещу 2,5 милиарда щатски долара

Повече за Minecraft: minecraft.net

Повече за Mojang: mojang.com

Minecraft книги в България: minecraft.egmontbulgaria.com

17,90 лв.
17,90 лв.
17,90 лв.