Утре, 10 октомври, от 13 ч. ще се състои представяне на КРЪВТА НА ОЛИМП, финалната книга в приключенската поредица за Пърси Джаксън ГЕРОИТЕ НА ОЛИМП от Рик Риърдън.

Събитието ще се проведе в градинката на църквата Св. Николай Софийски, между улиците „Пиротска” и „Опълченска” в София.На него ще бъде показана официално пейката в стил Пърси Джаксън, изрисувана от художник по модел на (по)читател.*

На представянето ще поговорим за романите на Рик Риърдън заедно с преводача на книгите му – Александър Драганов, ще тестваме знанията на присъстващите по гръцка и римска митология и ще раздадем награди - петима късметлии ще имат възможност да спечелят КРЪВТА НА ОЛИМП на място и да се докоснат първи до последните приключения на Героите на Олимп!

Заповядайте и вие!

*По случай премиерата на КРЪВТА НА ОЛИМП съвместно с фондация Open Space организирахме конкурс за проект на пейка, върху която да „оживее” рисунка на фен. Тя трябваше да е вдъхновена от приключенията на гръцките и римските полубогове от романите на Риърдън. Жури в състав представители на издателството и фондацията избра творбата на Мина Самсонова.

Снимки от представянето можете да видите тук...