Вече утвърден издател на електронни книги в областта на художествената литература, днес „Егмонт България“ разширява обхвата на дигиталната си дейност и започва да предлага най-новите и популярни книги за деца и възрастни на „Нешънъл Джиографик“ в е-формат. Е-книгите ще са налични във формат EPUB, версия 2 с DRM, и ще могат да се четат на най-разпространените устройства и приложения.

ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ стартира издаването на е-книги с марката НЕШЪНЪЛ ДЖИОГРАФИК

Първото заглавие Сизър Милан: Кратък наръчник за щастливо куче вече може да бъде открито в iBooks Store, Amazon, както и в повечето платформи за продажба на електронни книги, базирани у нас: biblio.bg, helikon.bg, mtel.bg/ebook, globulbooks.com, myebook.bg, ciela.com, books.bg и mobilis.bg.

До края на 2014 г. предстои да излязат още:

Пътеводители

  • Виена (16.08.2014)
  • Истанбул и Западна Турция (06.12.2014)

Пътеводители „Стъпка по стъпка“

  • Пеша из Рим (27.09.2014)
  • Пеша из Париж (25.10.2014)
  • Пеша из Лондон (22.11.2014)

Научнопопулярни книги

  • Носи само колкото можеш (30.08.2014)

Книги за деца

  • Вечната гръцка митология (20.09.2014)
  • Всичко за скалите и минералите (11.10.2014)
  • Всичко за замъците (08.11.2014)

* * *

За „Егмонт България”

„Егмонт България“ е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група „Егмонт“. Мисията на компанията е да създава и разказва истории.

„Егмонт България“ е партньор на Националното географско дружество на САЩ от 2002 година. От тогава издателството предлага на книжния пазар редица пътеводители, фотографски наръчници, енциклопедии и научнопопулярни книги. Сред другите основни партньори на издателството са авторитетни компании като Disney, Mattel, Warner Bros и др.

„Егмонт България“ е издател на силни и утвърдени автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Стефани Майър, Рик Риърдън, Джон Грийн, Вероника Рот и др.

Повече информация за „Егмонт България“ ще откриете на egmontbulgaria.com и facebook.com/egmont.bg.

За National Geographic Books

National Geographic Books & Home Entertainment е подразделението на Националното географско дружество на САЩ, което създава и разпространява книги, филми и други печатни и дигитални медии. Съдържанието с марката „Нешънъл Джиографик“ информира, забавлява и ангажира вниманието на различни аудитории към значимите теми на нашия свят. Всяка година компанията издава стотици заглавия за възрастни и деца, голяма част от които се превеждат на над 35 езика. Сред основните продукти на National Geographic Books & Home Entertainment са специалните фотографски и филмови колекции, пътеводителите, атласи за природата и животните. Теми като история, човешко съзнание, световна култура и космос също вълнуват авторите на издателството.