Първото издание – илюстрованата енциклопедия „Междузвездни войни: Бунтовниците” излиза на 4 октомври

Илюстрована енциклопедия „Междузвездни войни: Бунтовниците”ЕГМОНТ има удоволствието да съобщи, че ще издава книги и списание, вдъхновени от легендарната сага „Междузвездни войни”. Мощният бранд и Lucasfilm са собственост на „Уолт Дисни” от края на 2012 г. Като дългогодишен партньор на компанията в България на ЕГМОНТ се пада честта да стартира издателска програма с художествена литература, рисувателни, занимателни и образователни книги с марката „Междузвездни войни”.

Първото издание, планирано за 4 октомври, е илюстрованата енциклопедия „Междузвездни войни: Бунтовниците” по едноименния анимационен сериал, който започва да се излъчва по „Дисни ченъл” от същата дата.

„Междузвездни войни: Бунтовниците” е първата голяма продукция, която Lucasfilm създава във вълнуващия нов период от своето развитие. За да запазим стила и усещането на сагата, ние привлякохме много от опитните художници и продуктови специалисти, които са работили с Джордж Лукас и са научили тънкостите на занаята директно от него”, споделя изпълнителният продуцент на Lucasfilm Дейв Филони. „На плещите на този екип лежи отговорността да запази духа на „Междузвездни войни” жив и да го предаде нататък – към едно ново поколение фенове от целия свят”, допълва още Филони.

Преди старта на новия анимационен сериал по „Дисни ченъл” в София ще се проведе ексклузивна предпремиера на „Междузвездни войни: Бунтовниците”. 20 късметлии имат възможност да спечелят двойни покани за нея. Подробности ще научите тук.

Илюстрована енциклопедия  „Междузвездни войни: Бунтовниците”

Книгата ще въведе младите читатели в света на „Междузвездни войни: Бунтовниците” и ще ги срещне със смели герои и безмилостни злодеи. Тя ще им разкрие всичко за началото на епичната битка срещу Империята и ще ги запознае с невиждани досега космически кораби и вълнуващи светове. Енциклопедията съдържа още и ексклузивни кадри и информация от кухнята на сериала. 

За „Междузвездни войни: Бунтовниците”

„Междузвездни войни: Бунтовниците“ продължава епичната традиция на „Междузвездни войни” с изцяло нови вълнуващи екшън приключения. Действието в анимационния сериал ще се развива между епизоди 3 и 4 от филмите. От пепелта на преврата на Ситите, унищожил Сената и Джедайския орден, се е родил съюзът на Бунтовниците. Те ще се стремят да саботират растежа на Империята и опитите й да наложи тирания над галактиката. Научете повече на disney.bg/star-wars


„Междузвездни войни”

От излизането на първия филм през 1977 г. до днес фантастичната сага е донесла на създателите си над 4 милиарда долара приходи в световен план. Това превръща поредицата в третата най-доходоносна след „Хари Потър” и „Джеймс Бонд”. В края на 2012 г. от Lucasfilm официално съобщиха, че работят по създаването на нови три пълнометражни ленти. Първата – „Междузвездни войни: Епизод 7” ще се завърти по кината през декември 2015 г. Посетете официалния сайт на „Междузвездни войни” на www.starwars.com