Новото издание идва с иновативен формат и ексклузивно съдържание за играта, заемаща първо място в класациите на YouTube с над 56 млрд. гледания

Първият брой на списанието излиза на 26 август, а до края на годината ЕГМОНТ ще зарадва почитателите на видео играта с още два броя. Съдържанието е създадено от британския редакционен екип на издателството в тясно сътрудничество с разработчиците от шведската компания Mojang и е насочено към наброяващата 55 млн. души общност от играчи по света.

ЕГМОНТ има дългогодишен опит с публикуването на официалните книги по „Майнкрафт“. Само на българския пазар от края на 2014 г. досега са реализирани над 80 хил. екземпляра. Продажбите във Великобритания надхвърлят невероятните 9 млн. броя.

Дебютният брой на списанието отвежда почитателите на „Майнкрафт“ зад кулисите и им дава възможност да надникнат в офиса на Mojang в Стокхолм. На общо 48 стр. българските фенове на играта ще открият множество съвети от експерти за създаване на различни творения, разгънати строежи с обяснения стъпка по стъпка, трикове за оцеляване, идеи за яко „Майнкрафт“ парти, подбрани строежи на майстори играчи, стикери, плакати и забавни предизвикателства.

Всички съвети в изданието са представени чрез четирима смели приключенци, предложени от Mojang специално за списанието. Спаркс, Беър, Скаут и Монти участват и в официалния комикс на броя, създаден съвместно с Mojang.С над 55 млн. активни потребители месечно брандът „Майнкрафт“ продължава да покорява върхове и класации. Играта има най-голямото и най-креативно общество в гейминг средите с над 56 млрд. гледания в YouTube през 2016 г. Към момента са продадени над 122 млн. копия от играта.

На проведеното през юни т.г. в Лос Анджелис голямо световно гейминг изложение Е3 бе обявена Better Together – иновативна разработка на Microsoft, позволяваща на потребителите да играят заедно от всякакви платформи. Продължават и инвестициите в ъпдейти на играта с нови герои и локации – гаранция, че в „квадратния“ свят на „Майнкрафт“ не се задава скука!

„Щастливи сме, че списанието излиза на пазара – то е резултат от дълги месеци усърдна работа и е издържано изцяло в духа на „Майнкрафт“, тъй като се стремяхме да създадем възможно най-добрия продукт за нашата общност от играчи.“, споделя Лидия Уинтърс, бранд директор в Mojang.

Официалното „Майнкрафт“ списание ще излиза веднъж на два месеца на цена от 7,99 лв. по вестникарските павилиони и книжарниците.

23.08.2017

19,90 лв.
39,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
29,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.