Ръководствата са създадени в тясно партньорство с разработчиците от Mojang

Издателство ЕГМОНТ ще публикува четири нови официални книги от необятния свят на гейминг сензацията Minecraft. Изцяло новите ръководства ще заменят бестселър поредицата от наръчници за играта, продадени в над 12 млн. копия по света и над 72 хил. екземпляра у нас. Предстоящите оригинални издания за популярната игра ще предложат нови теми и съдържание. ЕГМОНТ е официален издателски партньор на Mojang – разработчиците на Minecraft.

Първите две нови заглавия – Minecraft ръководство за творци и Minecraft ръководство за изследователи  - ще излязат на 3 юни 2017 г. Следващите две - Minecraft ръководство за Червен камък и Minecraft ръководство за Ада (Nether) и Края (End), ще бъдат публикувани на 9 септември 2017 г. Планирани са и допълнителни издания на ръководствата за 2018 и 2019 г.

Съобразени с последните ъпдейти на играта, книгите са предназначени както за начинаещи, така и за напреднали почитатели на Minecraft. Изданията стъпват на изцяло ново съдържание и проследяват изключително подробно основните елементи на играта. Те представят множеството вариации за различните платформи на Minecraft и съдържат вътрешна информация и професионални съвети от експертите на Mojang.

Minecraft ръководство за творци

Тази книга ще представи на читателите тайните на архитектурата, изкуството и творчеството и ще ги научи да изграждат невероятни конструкции в Minecraft. С нейна помощ почитателите на играта ще научат как да съчетават цветове и текстури, за да пресъздават различни теми, как да изработват сложни планове за комплексни постройки и ще намерят тайни трикове за хитро използване на блокчетата.

Minecraft ръководство за изследователи  ще покаже на читателите как да се защитават от враждебни мобове, как да разпознават кои са опасните биоми, които трябва да избягват, как да построят устойчив на мобове подслон и къде да откриват естествено генерирани структури, пълни с полезна плячка.

С Minecraft ръководство за Червен камък  читателите ще овладеят изкуството на Червения камък и ще се превърнат в професионални инженери, ще приложат наученото на практика, като конструират всякакви сложни приспособления и механизми, ще научат как да изграждат работещи вериги и да създават невероятни комплексни постройки.

Minecraft ръководство за Ада (Nether) и Края (End) ще помогне на читателите да останат невредими, докато разучават непознати терени, откриват нови враждебни мобове и опитват да съберат изключително ценни материали. Книгата предлага полезни съвети за справяне с устойчиви на огън мобове в Ада, дава идеи за използване на крепостите в Ада, за защита срещу дракона от Края (ендер дракона) и за проучване на по-отдалечените острови в измерението на Края.

За Mojang и Minecraft:

Mojang е шведска компания за видео игри със седалище в Стокхолм. Популярната игра Minecraft е най-успешният им проект към момента с продажби над 107 млн. екземпляра (за всички платформи). Над 22 млн. екземпляра са продадени от версията за компютър (PC/Mac), което превръща Minecraft в най-продаваната компютърна игра за всички времена. Последната версия на Minecraft 1.11, The Exploration Update (Изследователският ъпдейт), е пусната през ноември 2016 г.

01.02.2017

19,90 лв.
39,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
29,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.