Добре дошли в света над КОЛИТЕ – този на самолетите! Той е изненадващ, динамичен и пълен с истински щури приключения.

СамолетиЗапознайте се със симпатичното агросамолетче Дъсти Кропхопър, което въпреки малките си крила, има голяма мечта –  да бъде състезател. Дъсти ще отлети от родното си градче Витлополе, за да обиколи земното кълбо в една невиждана надпревара –  ралито „С крила около света”. Приятелства, съперничества, бури и приключения, това са само част от нещата от СВЕТА НАД КОЛИТЕ. Последвайте Дъсти и останалите самолети от авиосъстезанието и ще зърнете невероятни места по Земята. Съберете кураж и поемете дъх –  това е приключение за истински смелчаци!

Историята от филма САМОЛЕТИ се пренася и в книгата от най-популярната детска поредица ЧАРОДЕЙСТВА! Очакват ви 64 страници, илюстрирани с кадри от филма, които вашето дете ще иска да препрочита отново и отново. Книгата търсете от 5 септември по местата за продажба на вестници и списания като приложение на в. „Труд” и „24 часа” на промоционална цена от 4,99 лв. (без вестник).

Кръстосвайте небето и с останалите книги с марката САМОЛЕТИ, а благодарение на едноименното списание ще получавате редовно нова доза авиоприключения, както и играчка – герой от САМОЛЕТИ с всеки нов брой!